19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Άγγελος Τσάμης (Αχαγιά)

Πήρε ουσιαστικά... μόνος του το ματς με το Ληξούρι. Ήταν εκείνος, που είχε σημειώσει το ζευγάρι βολών, προτού ισοφαρίσει για την παράταση ο Λαμπρόπουλος, αλλά αμέσως μετά έδειξε την ίδια αποφασιστικότητα να οδηγήσει την ομάδα του, κάτι που αποτυπώνεται στους 33 πόντους με τρία τρίποντα, που σημείωσε συνολικά. Κάτι τέτοιες μέρες, που δυσκολεύεσαι τόσο πολύ, έχεις πραγματικά ανάγκη έναν παίκτη σαν τον Άγγελο Τσάμη.

2) Ανδρέας Χατζηνικόλας (Κηφισιά)

Σε μια δύσκολη συγκυρία για την ομάδα του, είναι μεταξύ των παικτών που την καθοδηγούν, για να αράξει σε ήσυχα νερά. Το ματς απέναντι στο Λέοντα, βέβαια, την έφερνε σε ρόλο απόλυτου φαβορί, αλλά διόλου αμελητέοι είναι οι 26 του πόντοι με τρία τρίποντα, που πρόσφεραν ένα άνετο απόγευμα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο Ανδρέας Χατζηνικόλας βρήκε την ευκαιρία να δείξει... ότι είναι παρών.

3) Φίλιππος Φραντζής (Έσπερος Πατρών)

Βρίσκεται σε τρομακτική κατάσταση και το επιβεβαίωσε ιδιαίτερα πριν από την χριστουγεννιάτικη διακοπή. Ο νεαρός φόργουορντ έχει αναλάβει ξεκάθαρα ρόλο ηγέτη για τους Αχαιούς και το δείχνει με κάθε τρόπο, με τους 29 του πόντους με τέσσερα τρίποντα να είναι καταλυτικοί απέναντι στο Πέρα. Σε ένα ματς καθοριστικό για την ομάδα του, ο Φίλιππος Φραντζής έκανε αυτό, που έπρεπε και με το παραπάνω.

4) Δημοσθένης Αβραμίδης (Μεγαρίδα)

Είναι πολυτέλεια ο συγκεκριμένος παίκτης για την ομάδα του και την κατηγορία ολόκληρη. Προσφέρει όποια υπηρεσία χρειάζεται το σύνολο και ο Γιώργος Μάνταλος, κάτι που τον φέρνει στην πεντάδα μαζί με τους 17 του πόντους στα Ιλίσια, στην καλύτερή του εμφάνιση εκτελεστικά, αφού σε προηγούμενες εμφανίσεις έχει κάνει... τόσα άλλα πράγματα. «Αστέρες» με τέτοια προσωπικότητα, σαν αυτή του Δημοσθένη Αβραμίδη, είναι ευλογία να υπάρχουν σε συλλόγους σαν τη Μεγαρίδα.

5) Δημήτρης Κατιάκος (Ιωνικός ΝΦ)

Μπορεί να πει κανείς, ότι η νέα «μαγική» εμφάνιση του Πέττα βρήκε ανταπόκριση σε όσα έκανε ο Κρητικός στο παρκέ, στο ματς με τον Άρη Νικαίας. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τις «μάχες» της ρακέτας, όπου ο Έλληνας ψηλός ήταν επιβλητικός κι έφτασε τους 21 πόντους, νικώντας κατά κράτος κάθε αντίπαλό του και δημιουργώντας από εκεί διαφορά για την ομάδα του. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, ο Ιωνικός ΝΦ έχει βρει στον Δημήτρη Κατιάκο τη στήριξη που χρειάζεται.

Προπονητής: Σπύρος Δεράος (Έσπερος Πατρών)

Καμιά φορά, δεν χρειάζεται να υπάρχουν πολλοί ιδιαίτεροι λόγοι, που η επιτυχία μίας ομάδας πρέπει να βρίσκει ανταπόκριση. Ο Έσπερος Πατρών είχε ένα «πρέπει» απέναντι στο Πέρα, μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλο εκείνη την αγωνιστική, και ανταποκρίθηκε ιδανικά. Έκανε δικό του το ρυθμό, δείχνοντας σωστή προετοιμασία, είχε παίκτες να διαχειριστούν καταστάσεις, όπως ο Φραντζής, με αποτέλεσμα να κάνει στο τέλος δικό του και το ματς. Ο Σπύρος Δεράος, φυσικά, παίρνει σημαντικό μερίδιο αυτής της σημαντικής επικράτησης.

2ος όμιλος

1) Παντελής Καλογερόπουλος (Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας)

Θα μπορούσε να τον αποκαλέσει κανείς, για τα δεδομένα της κατηγορίας αυτής, ως τον ορισμό της ηγετικής προσωπικότητας. Χρειάστηκε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι, σαν αυτό με τον ΟΦΗ, για να το επιβεβαιώσει με τον πιο τρανό τρόπο, με τους 19 πόντους με τρία τρίποντα να είναι μόνο ενδεικτικοί όσων έκανε στο παρκέ, «σμπαραλιάζοντας» μια εξαιρετική άμυνα. Το κέρδος από τη δράση του Παντελή Καλογερόπουλου είναι πολλαπλό για τον ίδιο και την ομάδα του.

2) Χρήστος Ανδρουλάκης (ΒΑΟΛ Χίου)

Η ομάδα αυτή ξέρει να αναδεικνύει σε κάθε ματς διαφορετικούς πρωταγωνιστές, ίδιον της φιλοσοφίας του κόουτς Βούλικα. Αυτή την φορά, ένας γκαρντ με πολύτιμη προσφορά σε ουκ ολίγους τομείς βγήκε μπροστά, για να ωθήσει τους υπόλοιπους στο μεγάλο «διπλό» επί του Ικάρου, με 18 πόντους και δύο τρίποντα στο λογαριασμό του. Ο Χρήστος Ανδρουλάκης έκανε το καλύτερο ματς του σε μια ιδανική συγκυρία, για μια κυρίαρχη εμφάνιση στο ΣΕΦ κι ένα αποτέλεσμα, που εξασφαλίζει την ηρεμία στον ΒΑΟΛ.

3) Νικόλας Μανιάτης (ΑΕΕΠ Χαλκίδα BC)

Υπάρχουν παιχνίδια, όπου δεν χρειάζεται να είσαι ο πρώτος σκόρερ για να ξεχωρίσεις. Το πιστοποίησε ο Έλληνας φόργουορντ σε μια σημαντική νίκη «ανάσας» στο Λίντο, με αντίπαλο το Δειλινό, όπου είχε 18 πόντους με τέσσερα τρίποντα και ήταν αυτοί, που έκαναν τη διαφορά για το «διπλό» της Χαλκίδας, μιας και όσα κάνει ο Γκιζόγιαννης για αυτή την ομάδα είναι... στην ημερήσια διάταξη. Πολλά χρωστά η ομάδα, λοιπόν, στον Νικόλα Μανιάτη, που επιτέλους «ξεμπούκωσε».

4) Δημήτρης Καραδολάμης (Κορωπί)

Μοιάζει αποφασισμένος να κάνει αυτή τη σεζόν αξιομνημόνευτη για το Κορωπί και όχι μόνο, γιατί δόθηκε η πρώτη δουλειά πρώτου προπονητή στον Μιχάλη Κακιούζη. Με τον ταλαντούχο τεχνικό, βέβαια, μοιάζει να υπάρχει μια εξαιρετική «χημεία», που φαίνεται και στα παιχνίδια του, σαν αυτό με τον Άρη Θήβας, όπου έκανε αυτό που ξέρει, παίρνοντας την ομάδα από το χέρι με 23 πόντους. Μια... ακόμη ημέρα στο γραφείο για τον Δημήτρη Καραδολάμη.

5) Μάρκος Ψάλτου (Λοκρός Αταλάντης)

Αναφερθήκαμε νωρίτερα στο ότι δεν είναι ανάγκη να είσαι ο πρώτος σκόρερ, για να ξεχωρίσεις. Ίσως να είναι ακόμη καλύτερο, όταν γίνεσαι «παράγοντας Χ» σε ένα ουσιώδες αποτέλεσμα, κάτι που ισχύει για την κυρίαρχη εμφάνιση του Λοκρού στο Σχηματάρι, στο τοπικό ντέρμπι με τον Ερμή, όπου οι δικοί του 13 πόντοι ξεχώρισαν, δίπλα στις πολύ καλές παρουσίες των αδελφών Μάτου και του Φωτητζόγλου, που όμως τους λες και... συνήθεις υπόπτους. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει τόσο πολύ για τον Μάρκο Ψάλτου, που όμως πάντα εκπέμπει αξιοπιστία στον προπονητή του, γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει πρωταθλητισμός.

Προπονητής: Γιώργος Γιαννακόπουλος (Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας)

Το να νικήσεις την ίσως πιο ισχυρή ομάδα του ομίλου, και ειδικά μετά από εντός έδρας ήττα, όπως ήταν εκείνη με τα Μελίσσια στο ΒΑΚ για τον ΟΦΗ, είναι δύσκολο. Το να το κάνεις με απόλυτη επιβλητικότητα πάνω στο παρκέ, είναι ακόμη δυσκολότερο. Αυτό δείχνει εξαιρετικό διάβασμα, οξυδέρκεια στη διάρκεια του ματς και παίκτες που αποδίδουν στα «κόκκινα» για 40 λεπτά, κάτι που έκαναν οι παίκτες του Αργοναύτη. Για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεσαι και έμπνευση μαζί, με τον Γιώργο Γιαννακόπουλο να παίρνει για άλλη μία φορά σε όλα άριστα.

Photo Credits: Stereabasket.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ