16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 1ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (νότος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο νότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος Όμιλος Νότου

1. Χριστόφορος  Κελαϊδης (Ηλυσιακός)

Η επιλογή του Παναγιώτη Καυκή στον «άσσο» φαίνεται πως τον δικαίωσε στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Χριστόφορος  Κελαϊδης ήταν απόλυτα «παραγωγικός» στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ηλυσιακού, μιας και μπήκε στο «χορό» της Γ' Εθνικής με 24 πόντους με 4 τρίποντα. Αξίζει να αναφερθεί πως την περασμένη αγωνιστική σεζόν ο συγκεκριμένος παίκτης αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 με τον Κόροιβο, έχοντας 4,2 πόντους.

2. Ανδρέας Κατωπόδης (Κορωπί)

«Φονικός» έδειξε να είναι ο Ανδρέας Κατωπόδης απέναντι στον Γλαύκο. Ο γκαρντ του Κορωπίου με 20 πόντους και 9 να προέρχονται από την γραμμή των 6,75 ήταν ασταμάτητος στο ντεμπούτο του με τα «πράσινα». Ο 25χρονος παίκτης που πέρσι αγωνίστηκε στο Παγκράτι, θέλει να συνεχίσει την καλή του πορεία και την Γ' Εθνική και αυτό «υπογράμμισε» στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία.

3. Αλέξανδρος Σαρικάς (Ερμιονίδα)

Το ντεμπούτο του έμπειρου σκόρερ με τη φανέλα του ΑΟ Ερμιόνης συνοδεύτηκε με 17 πόντους (2 τρίποντα) 9 ριμπάουντ 4 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ο Αλέξανδρος Σαρικάς έδειξε για ποιον λόγο οι άνθρωποι της ομάδας τον επέλεξαν να είναι ανάμεσα στους τρεις νεοφερμένους του συνόλου, και αναμένεται να αποτελέσει μια από τις ηγετικές μορφές της νεοφώτιστης ομάδας, κάτι που έκανε με επιτυχία και πέρυσι στον ΝΕΟ Ληξουρίου.

4. Φίλιππος Φρατζής (Αχαγιά 82)

Με την Αχαγιά 82 να κάνει ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ξεκίνησε ο 1ος όμιλος νότου. Η ομάδα του Σπύρου Γκοργκόλη πήρε το «διπλό» της Παναχαϊκής, με τον Φίλιππο  Φρατζή να κάνει εξαιρετικό ντεμπούτο με τα «κόκκινα». Ο 25χρονος small forward πήρε την απόφαση μετα από 6 χρόνια να αλλάξει… στρατόπεδο και από τον Έσπερο ΑΟΠΑ να «μετακομίσει» στην Αχαγιά 82. Μάλιστα απ’ ότι φαίνεται από την εμφάνιση της πρεμιέρας, η επιλογή του τον δικαίωσε.

5. Ανδρέας Ρεκουνιώτης (ΝΕΟΛ)

Ο πάουερ φόργουορντ του ΝΕΟΛ εκτός από το ταμείο των 15 πόντων φάνηκε χρήσιμος και στη διεκδίκηση των ριμπάουντ. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ρεκουνιώτης μάζεψε τα «σκουπίδια» στις δυο ρακέτες και έτσι συνέβαλε στον 77-68 του ΝΕΟΛ απέναντι στο Χαλάνδρι.

Προπονητής:

Παναγιώτης Καυκής - Γιώργος Λιτόπουλος (Ηλυσιακός)

Με νίκη (91-85) στην τρίτη παράταση της αναμέτρησης απέναντι στον Άρη Νίκαιας επισφραγίστηκε το ντεμπούτο του Παναγιώτη Καυκή στον πάγκο του Ηλυσιακου. Ο πρωτάρης τεχνικός μελέτησε ακριβώς το παιχνίδι του αντιπάλου, εξομάλυνε τις αδυναμίες της δικής του ομάδας και εν τέλει οδήγησε το σύνολο των Ιλισίων στο πρώτο του νικηφόρο αποτέλεσμα, καταφέροντας να γυρίσει το παιχνίδι από το -20 (50-30) με το οποίο βρέθηκε πίσω η ομάδα του. Καθοριστική και η συμβολή του άμεσου συνεργάτη του, Γιώργου Λιτόπουλου.

2ος Όμιλος Νότου

1. Παντελής Καλογερόπουλος (Αργοναύτης Τριγλίας)

Ένα ιδανικό ξεκίνημα έκανε ο Παντελής Καλογερόπουλος στην δεύτερη χρονιά του στη Ραφήνα. Ο πλέι μεικερ του Αργοναύτη πέτυχε 39 πόντους, ενώ τη δύσκολη στιγμή που ο Άρης Θήβας γύρισε και έφερε το ματς στα ίσια, έδωσε και τη λύση προκειμένου η ομάδα του να πανηγυρίσει στην παράταση (104-98) το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα.

2. Λευτέρης Ζαρμακούπης (ΕΦΑΟΖ)

Εκτός από τους 21 πόντους, ο εκρηκτικός Λευτέρης Ζαρμακούπης έδωσε λύσεις και στην αμυντική λειτουργία του ΕΦΑΟΖ κόντρα στο Πέρα. Ο παίκτης βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στου Ζωγράφου και δείχνει να έχει εναρμονιστεί απόλυτα με τη φιλοσοφία της ομάδας του Ζωγράφου.

3. Λευτέρης Μητσιμπόνας (ΧΒΑ)

Την περσινή σεζόν ο Λευτέρης Μητσιμπόνας πήρε χρόνο συμμετοχής στην Basket League και το Κύπελλο Ελλάδος με τη φανέλα της Κύμης. Έτσι οι άνθρωποι της ΧΒΑ το επέλεξαν προκειμένου να δώσει ποιότητα στο σύνολο. Ο ίδιος το απέδειξε από την πρώτη του εμφάνιση κόντρα στον ΒΑΟΛ, σκοράροντας 20 πόντους με 2 τρίποντα.

4. Γιάννης Προδρόμου (Τα Φανάρια)

Αέρα Α2 φαίνεται πως πρόσφερε ο Γιάννης Προδρόμου στο σύνολο της Νάξου. Τα Φανάρια πήραν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου νότου και ο νεοφερμένος παίκτης έγγραψε 23 πόντους με δυο τρίποντα στην πρεμιέρα της ομάδας του κόντρα στον Αίαντα Αυλίδας.

5. Οδυσσέας Μπέλλας (Ένωση Ιλίου)

Ο επι είκοσι χρόνια «στρατιώτης» της Ένωσης Ιλίου, Οδυσσέας Μπέλλας φαίνεται πως έβαλε δύσκολα στην άμυνα του Μίλωνα (20 πόντους με 1 τρίποντο). Η νέα του θέση στην «καρδιά» της ρακέτας δείχνει πως θα προβληματίσει τους αντιπάλους του κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ και η ευχέρεια να αγωνιστεί στο «3» και «4» μπορεί να φανεί παραγωγική για το σύνολο του Τάκη Πανούλια.

Προπονητής:

Βαγγέλης Δεγαϊτας-Νίκος Κοψιάς (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Το τεχνικό δίδυμο του Κρόνου Αγίου Δημητρίου ήταν αυτό που βοηθησε στα μέγιστα προκειμένου ο Κρόνος να πανηγυρίσει απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, όπως η ΦΕΑ ΝΦ. Οι Βαγγέλης Δεγαϊτας και Νίκος Κοψιάς τσέκαραν τις αδυναμίες του αντιπάλου και καθοδήγησαν τους παίκτες της ομάδας του Αγίου Δημητρίου στην πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, απέναντι σε έναν πιο δυνατό αντίπαλο

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ