18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορρά): Οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Βορράς), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Βορρά, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

3ος όμιλος

1.Γιώργος Στοΐτσης (Μελίκης)
Ο 21χρονος, Γιώργος Στοΐτσης ήταν αυτός που «πλήγωσε» την πιο νεανική ομάδα του ομίλου. Συγκεκριμένα ο γκαρντ του ΓΑΣ Μελίκης πέτυχε 28 πόντους με 2 τρίποντα απέναντι στον Φαίακα Κέρκυρας δείχνονται πως το ταλέντο μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις εθνικές κατηγορίες. Ο Στοΐτσης κατάγεται από τα Γιαννιτσά και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον ΑΟΚ Βέροιας.

2.Μανώλης Σταυρουλάκης (Αετοί Βέροιας)
Οι Αετοί Βέροιας πήραν… ανάσα για την συνέχεια του πρωταθλήματος, με την Νίκη τους κόντρα στον Αριστοτέλη Φλώρινας. Εξαιρετικός στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μανώλης Σταυρουλάκης, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους με 3 τρίποντα. Ο 35χρονος φόργουορντ χρησιμοποιώντας την εμπειρία του για «όπλο» ήταν ο πρώτος σκόρε για την ομάδα του σε ένα άκρως συναρπαστικό ματς.

3.Σάκης Κουτίνας (Νίκη Βόλου)
Εκτός από πρώτος σκόρερ της Νίκη Βόλου στο ματς απέναντι στην Αναγέννηση, ο Σάκης Κουτίνας αναδείχτηκε και «μπροστάρης» σε πόντους της αγωνιστικής. Ο γκαρντ/φόργουορντ των γηπεδούχων σημείωσε 38 πόντους με πέντε τρίποντα, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, με αποτέλεσμα να πλησίασε και την κορυφή στην γενική κατάταξη των σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, φτάνοντας τους 255.

4.Γιώργος Πονόπουλος (ΦΟ Αριδαίας)
Στην παράταση πανηγύρισε ο ΦΟΑριδαίας τη νίκη επί των Τιτάνων Παλαμά φτάνοντας έτσι τις τέσσερις στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι βασιζόμενοι στην άμυνα κατάφεραν να κρατήσουν στην αντεπίθεση των Θεσσαλών και με εξαιρετικό τον Γιώργο Πονόπουλο και στις δυο πλευρές του γηπέδου να κατακτήσουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Ο 23χρονος σμολ-φοργουορντ που αγωνίζονταν μέχρι πρότινος στον Φίλιππο Βέροιας ήταν αυτός που με 13 πόντους και 1 καθοριστικό τρίποντο οδήγησε την ομάδα του στο 4-9.

5.Παναγιώτης Σπηλιόπουλος (Αίολος Τρικάλων)
«Ασταμάτητος» έμοιαζε ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος στο ματς του Αίολου Τρικάλων κόντρα στον ΑΓΣΙ εντός και εκτός ρακέτας. Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ σκόραρε 21 πόντους με 4 τρίποντα δίνοντας μεγάλη βοήθεια προκειμένου η ομάδα του να κατακτήσει το «διπλό». Ο 30χρονος παίκτης πριν επιλέξει τον Βορρά για την επαγγελματική του καριέρα αγωνίστηκε στους Αρκαδικό, Ραφήνα, Πέραμα, Πανερυθραϊκός, Πανελευσινιακός, Κάδμος Θήβας και Ερμής Σχηματαρίου.

Προπονητής
Μάριος Γεωργιάδης (Αετοί Βέροιας)
Αέρα… επιτυχίας έφερε ο Μάριος Γεωργιάδης στους Αετούς, στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο της ομάδας. Η ομάδα της Βέροιας πήρε το «διπλό» απέναντι στην Φλώρινα με 63-61, με ένα μεγάλο ποσοστό να ανήκει στον νεοφερμένο τεχνικό, ο οποίος άλλαξε την ψυχολογία του συνόλου και το οδήγησε σε ακόμα ένα βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία.  

4ος όμιλος

1.Γρηγόρης Κάτος  (Πανσερραϊκός)
Ο Πανσερραϊκός πήρε το τοπικό ντέρμπι της αγωνιστικής και έτσι πλησίασε στον πόντο τον συντοπίτη του στον βαθμολογικό πίνακα. Εξαιρετικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Γρηγόρης Κάτος, ο οποίος με 13 πόντους και 2 τρίποντα βοήθησε στα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να γράψει το 1-1 απέναντι στους Ίκαρους Σερρών. Ο ταλαντούχος οργανωτής ξεκίνησε το μπάσκετ στην Ακαδημία των Ικάρων στα 16 του χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Άρη Θεσσαλονίκης με την οποία κατέκτησε την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2018. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο επέστρεψε στην πόλη των Σερρών προκειμένου να αγωνιστεί ξανά στους Ικάρους (Β’ Εθνική).

2.Γιώργος Γκύζης (ΜΕΝΤ)
Ο Γιώργος Γκύζης έχοντας εξαιρετικά ποσοστά έξω από τα 6,75 «σκότωσε» τον Κένταυρο Καλλικράτειας. Έτσι η ΜΕΝΤ πήρε τη Νίκη και συνεχίσει να βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το συνολικό ταμείο του 19χρονου γκαρντ στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν εν τέλει 22 πόντους με 4 τρίποντα.

3.Δημήτρης Καραμπέκης (Μακεδονικός)
Στην κορυφή του πρωταθλήματος συνεχίζει να βρίσκεται ο Μακεδονικός ο οποίος επικράτησε για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η πρωτοπόροι έχοντας εξαιρετικό τον Δημήτρη Καραμπέκη (18 πόντους με 1 τρίποντο) κατέκτησαν την ενδέκατη νίκη τους στο πρωτάθλημα πηγαίνοντας έτσι με… αέρα πρωτιάς στο ρεπό τους. Ο Καραμπέκης πριν βρεθεί στο παλμαρέ των «πρασίνων» αγωνίστηκε σε Πανσερραϊκό, Ικάρους Σερρών, Ασπίδα Ξάνθης, ΓΑΣ Κομοτηνής, ΑΕ Κομοτηνής και Πευκοχώρι.

 4.Φραντζέσκος Χρήστου  (Λεύκιππος Ξάνθης)
Ο Λεύκιππος Ξάνθης συνεχίζει ακάθεκτος στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής. η ομάδα της Ξάνθης πήρε τη Νίκη της ΔΕΚΑ, πιο εύκολα απ’ όσο περίμενε με τον Φραντζέσκο Χρήστου  να αναδεικνύεται  πρώτος σκόρερ για την ομάδα του, με 15 πόντους. Ο 22χρονος που κατάγεται από την Κω αγωνίζεται στον Λεύκιππο από το 2017.

5.Γιάννης Γκολεμάς (Μεγας Αλέξανδρος)
Την νεανική «πεντάδα» της αγωνιστικής συμπληρώνει ο Γιάννης Γκολεμάς που έκανε double-double απέναντι στον Μαντουλίδη. Ο 20χρονος σέντερ εκτός από τους 22 πόντους που σκόραρε μάζεψε και 15 ριμπάουντ με αποτέλεσμα να είναι ο κορυφαίος της 14ης αγωνιστικής από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Προπονητής
Ραδής Θεοδωρίδης  (Πανσερραϊκός)
Ο Πανσερραϊκός μπορεί να μην κάλυψε τη διαφορά του πρώτου γύρου (75-55) κόντρα στους Ίκαρους Σερρών, παρόλα αυτά κατάφερε να πανηγυρίσει στο τοπικό ντέρμπι της αγωνιστικής με 63-59. Μάλιστα ανέτρεψε το προβάδισμα στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης πανηγυρίζοντας έτσι το τυπικά «διπλό». Μέρος της επιτυχίας έχει και ο τεχνικός της ομάδας, Ραδής Θεοδωρίδης, που σχεδίασε το «κόλπο γκρόσο» στην τελευταία περίοδο και έτσι το σύνολο του θριάμβευσε.

photo : anexartitos.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ