19.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ένατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Βαγγέλης Βαρίτης (Ιωνικός Ιωνίας)

Ο νεαρός σκόρερ και δημιουργός του Ιωνικού Ιωνίας ήταν αυτός που «μίλησε» και πάλι για την ομάδα του. Μόλις στα 21 του χρόνια έχει αναλάβει τεράστιες ευθύνες και η νέα ομάδα που υποτάχθηκε στις ορέξεις του ήταν ο ΑΓΣΙ, με τον ίδιο να πετυχαίνει 25 πόντους με έξι τρίποντα, προσφέροντας στον εαυτό του και τους συμπαίκτες του ένα απόγευμα πολύ πιο άνετο από όσο αναμενόταν. Με τέτοια παιχνίδια, παράλληλα, το λαμπρό μέλλον του Βαγγέλη Βαρίτη μοιάζει βέβαιο.

2) Γρηγόρης Μυστηλιάδης (Ζέφυρος)

Ήταν απολαυστικός για άλλη μία φορά, παίρνοντας από το χέρι την ομάδα του και κατευθύνοντάς τη σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στην Πτολεμαΐδα, που την απομακρύνει έτι περισσότερο από την «επικίνδυνη ζώνη». Οι 28 του πόντοι με τέσσερα τρίποντα, είναι νούμερα που μιλούν από μόνα τους, όπως και η ιδανική «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού του Ζεφύρου, ώστε να πάρει ακόμη μία μεγάλη «ανάσα», με το ρεπό που είχε πάρει προ δύο αγωνιστικών να αποδεικνύεται ευεργετικό. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τον Γρηγόρη Μυστηλιάδη, αν κρίνει κανείς από την εικόνα που παρουσιάζει εντεύθεν.

3) Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας)

Είναι ο «μαέστρος» στην πορεία με το πόδι… μόνιμα στο γκάζι που διαγράφει ο Φίλιππος Βέροιας, επιβεβαιώνοντάς το και κόντρα στην Νίκη Βόλου. Η ομάδα της Μαγνησίας αποτέλεσε άλλο ένα «θύμα» του, όπως φαίνεται από τους 28 πόντους με πέντε τρίποντα και την απαράμιλλη συνεισφορά του στη δημιουργία, οδηγώντας τους συμπαίκτες του εκ του ασφαλούς στην επιστροφή στη Β’ Εθνική. Η ανανέωση του Ευθύμη Κοθρά ήταν ίσως η πιο καθοριστική κίνηση του Δημήτρη Γκίμα το περασμένο καλοκαίρι.

4) Στέφανος Νεδέλκος (Φαίακας Κέρκυρας)

Μπορεί οι Κερκυραίοι να έχουν έναν ξεκάθαρο ηγέτη ως «σημείο αναφοράς» (Στάθης Περούλης), αλλά αυτό δε σημαίνει πως οι υπόλοιποι δεν είναι έτοιμοι να επωμιστούν ένα σημαντικό αριθμό προσπαθειών, ώστε η ομάδα τους να συνεχίσει ακάθεκτη στο πρωτάθλημα. Αυτή την εβδομάδα την… τιμητική του έχει ο ταλαντούχος φόργουορντ, ο οποίος ξεπέρασε κατά πολύ το μέσο όρο πόντων του (6.5 ανά αγώνα) έχοντας 19 στο κρίσιμο ματς με τους Ικάρους Τρικάλων. Στο σύνολο του Παναγιώτη Κοντογιάννη, άπαντες υιοθετούν το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν», χωρίς να υπάρχει πρόβλημα να ξεχωρίζει σε κάθε ματς κι ένας διαφορετικός παίκτης, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση με τον Στέφανο Νεδέλκο.

5) Χρήστος Μπάλλας (Νικόπολη Πρέβεζας)

«Μαγικός» για ακόμη μία φορά, μοιάζει αυτή την εποχή να είναι ο καλύτερος σέντερ του ομίλου και ίσως ολόκληρης της κατηγορίας. Ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι υπερβολικός βάσει όσων πραγματοποιεί στο παρκέ και με το «μαχητικό» Εύαθλο Πολυκάστρου ανέλαβε να «καθαρίσει» με τους 18 πόντους που σημείωσε, σε συνδυασμό με μία κυρίαρχη παρουσία στις δύο ρακέτες. Ο Χρήστος Μπάλλας είναι ειλικρινά ένας τεράστιος «πονοκέφαλος» για κάθε προπονητή.

Προπονητής: Παναγιώτης Κοντογιάννης (Φαίακας Κέρκυρας)

Η ομάδα του είχε εντός έδρας μία τεράστια ευκαιρία να απομακρυνθεί από έναν εκ των «διωκτών» της, τους Ικάρους Τρικάλων, και την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Βασιζόμενη στο «ένας για όλους και όλοι για έναν», όπως αναφέραμε νωρίτερα, κατείχε ξεκάθαρα τα ηνία μετά το πρώτο δεκάλεπτο και έκανε αρκετά πιο εύκολη από όσο φανταζόταν τη ζωή της, απέναντι σε ένα εξίσου άρτια οργανωμένο σύνολο. Δεν είναι, ασφαλώς, η πρώτη φορά που βλέπουμε μία τόσο «γεμάτη» εμφάνιση από τους Φαίακες, με τον Παναγιώτη Κοντογιάννη να προσφέρει από τον πάγκο τη δική του εγγύηση ανόδου.

2ος όμιλος Βορρά

1) Κώστας Χατζηδημητρίου (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Η ομάδα του θα νιώθει για αρκετό καιρό ακόμη ασφαλής χάρη στον ίδιο, έχοντας την ικανότητα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο να κάνει λόγο ακόμη και για τετράδα. Ο ίδιος πήρε την «μπακέτα» του και με 24 πόντους, ένα τρίποντο και εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού του ΓΑΣ Κομοτηνή, τον οδήγησε σε έναν «υγιεινό περίπατο» κόντρα στον «ουραγό» Ορφέα Νέου Σκοπού. Με τον Κώστα Χατζηδημητρίου σε τέτοια κατάσταση, οι Θρακιώτες μπορούν να ελπίζουν σε ανάλογα απογεύματα στη συνέχεια.

2) Θωμάς Γκαντίδης (Μαντουλίδης)

Σε ένα ματς που παίχτηκε… στην κόψη του ξυραφιού στην Καλαμαριά, ένας 16χρονος εξαιρετικά ταλαντούχος αθλητής - άλλος ένας από τα υποδειγματικά Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη - έκανε μία ηγετική εμφάνιση, ώστε η ομάδα του να φύγει νικήτρια από το «άντρο» του Απόλλωνα και να «εξαργυρώσει» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το θρίαμβο επί της ΜΕΝΤ. Με τους 27 του πόντους, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και χάρισε ακόμη μία «ανάσα» για τη «μάχη» της σωτηρίας. Είναι πραγματικά όμορφο να βλέπει κανείς αθλητές στην ηλικία του Θωμά Γκαντίδη να αποδίδουν με αυτή την αποτελεσματικότητα σε αγώνες «ζωής και θανάτου».

3) Αριστείδης Τσιούντος (Πολύγυρος)

Έχουμε αναφέρει ξανά πως ο Πολύγυρος διαθέτει ένα σύνολο εξαιρετικών σκόρερ, κάτι που αποδείχθηκε και στη Σίνδο. Ακόμη ένας παίκτης του θα βρεθεί στη λίστα των κορυφαίων, συμβάλλοντας σε ένα άνετο «διπλό» με 19 πόντους και τέσσερα τρίποντα, με το σύλλογο από την Χαλκιδική να συνεχίζει να βρίσκεται δυναμικά σε «τροχιά» ανόδου. Θα συνεχίσει να βρίσκεται για αρκετό καιρό ακόμη, όσο παίκτες σαν τον Αριστείδη Τσιούντο πραγματοποιούν τέτοια παιχνίδια, σε βοήθεια των πρώτων «βιολιών» του Στέλιου Χαλκιά.

4) Άρης Νικολούδης (Αίας Ευόσμου)

Χρειάστηκε μία «εξωπραγματική» εμφάνιση του πρώτου σκόρερ (15.4 πόντοι ανά αγώνα) του Αίαντα Ευόσμου, ώστε να γίνει άλλη μία ομάδα που «σοκάρει» τη ΜΕΝΤ, και μάλιστα στο ίδιο της το «σπίτι». Ο πολύπειρος φόργουορντ φρόντισε να… της το κλείσει με τους 32 πόντους με έξι τρίποντα που σκόραρε, κάνοντας σε ακόμη ένα ματς επίδειξη τεχνικής, οξυδέρκειας και «δολοφονικού ενστίκτου», πετυχαίνοντας καλάθι με κάθε τρόπο. Είναι, πράγματι, απόλαυση να βρίσκονται στα παρκέ αυτά, αθλητές όπως ο Άρης Νικολούδης.

5) Γιάννης Κασούρας (Μακεδονικός)

Δεν πρόκειται για μία «παλιοσειρά», αλλά για έναν επίσης ταλαντούχο παίκτη που κάνει «αίσθηση» φέτος στο «ζωγραφιστό» σε αυτό τον όμιλο. Έδειξε ξεκάθαρα τις δυνατότητές του και στο «διπλό» του Μακεδονικού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πετυχαίνοντας 20 πόντους και πραγματοποιώντας εξαιρετική δουλειά με τους ψηλούς της ΧΑΝΘ. Η ανοδική πορεία του Γιάννη Κασούρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, αποτελώντας μία εγγύηση κάτω από τα καλάθια για την ιστορική ομάδα της Νεάπολης, στην προσπάθεια να έρθει επιτέλους η πολυπόθητη άνοδος στη Β’ Εθνική.

Προπονητής: Φοίβος Γυμνόπουλος (Αίας Ευόσμου)

Ως παίκτης ήταν μία… ιδιαίτερη περίπτωση και ήδη ως προπονητής δείχνει να έχει τις ικανότητες για μία σημαντική εξέλιξη. Απόδειξη αποτελεί το τεράστιο «διπλό» του Αίαντα Ευόσμου κόντρα στη ΜΕΝΤ. Αποκτά μεγάλη σημασία, αφενός γιατί οι έτεροι Θεσσαλονικείς είχαν μεγάλη ανάγκη από επιστροφή στις επιτυχίες μετά τη «σφαλιάρα» από τον Μαντουλίδη, ώστε να μην ξεφύγει κι άλλο το «τρένο» της απευθείας ανόδου, αφετέρου επειδή ο Αίας θα έχει την… ησυχία του για πολύ καιρό αναφορικά με τα κατώτερα «στρώματα», «λοξοκοιτάζοντας» ασφαλώς κι ένα πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα. Αυτή η σπουδαία επιτυχία, λοιπόν, έγινε και με τη «σφραγίδα» του Φοίβου Γυμνόπουλου.

Επιμέλεια : Ραφαήλ Αλαγάς



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ