15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ένατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Ραφαήλ Στύλλας (Ολυμπιακός Βόλου)

Ο νεαρός γκαρντ έκανε... step up την κατάλληλη στιγμή και ο Ολυμπιακός πέρασε από την Πρέβεζα. Ο 19χρονος «άσος» ήταν από τους καθοριστικούς παράγοντες, με τους 16 του πόντους δίπλα στους... συνήθεις υπόπτους Μπόγδανο και Ιλτσόγλου να είναι εξαιρετικά σημαντικοί, για ένα αποτέλεσμα που κρατά την ομάδα του σε αρκετά καλό δρόμο για την παραμονή. Ο Ραφαήλ Στύλλας έδειξε, ότι μπορεί να σταθεί σε παιχνίδια με μεγάλες απαιτήσεις.

2) Θανάσης Τσιαβές (Δόξα Λευκάδας)

Και τι δεν έκανε στο παιχνίδι με τους Ικάρους Τρικάλων! Ο έμπειρος γκαρντ ήταν εξαιρετικός κι έκανε την πιο γεμάτη του φετινή εμφάνιση, με 21 πόντους και δύο τρίποντα, αλλά όχι μόνο, καθώς είχε και μια τρομερή παρουσία στην άμυνα, άρα ένα μεστό ματς στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτό χρειάζεται από τον Θανάση Τσιαβέ η Δόξα Λευκάδας και μπορούν όλοι να νιώθουν ήρεμοι, βλέποντάς τον να αποδίδει σε αυτό το επίπεδο.

3) Αντώνης Χρύσης (ΑΓΣΙ)

Έχει βάλει ξεκάθαρα πλώρη, για να γίνει ένας εκ των πολυτιμότερων στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτά που κάνει, άλλωστε, είναι τρομερά αυτή τη σεζόν και είχε έρθει η σειρά της Μελίκης να... πληρώσει, με τους 26 πόντους του με τέσσερα τρίποντα να προστίθενται στη συλλογή των εμφανίσεων, που... προκαλούν τρόμο. Αυτό έχει καταφέρει, άλλωστε, να περνά ως συναίσθημα ο Αντώνης Χρύσης.

4) Χρήστος Γκογκίδης (Τιτάνες Παλαμά)

Ο νέος Τσιαμπάς είναι ωραίος, αλλά και αυτός ο παλιός... είναι αλλιώς. Ο έμπειρος φόργουορντ γνωρίζει από αποστολές, σαν αυτή που είχαν οι Τιτάνες στην Καλαμπάκα, δείχνοντας πρώτος και καλύτερος το δρόμο στους υπόλοιπους με 16 πόντους, με την φυσιογνωμία του να φτάνει για το θετικό αποτέλεσμα. Άλλο ένα σημαντικό «βήμα» έγινε για την ομάδα της Καρδίτσας και χρειαζόταν η συνδρομή του Χρήστου Γκογκίδη.

5) Βασίλης Πάτρας (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα)

Έχει γίνει σχεδόν... μόνιμος νικητής στις φετινές «μάχες» στους αιθέρες και ο ΠΑΣ οφείλει πολλά στη δική του παρουσία. Ο σύλλογος επιβεβαιώνεται απόλυτα, που έσπευσε να τον ανανεώσει και αυτό φάνηκε και στο ματς με τον Μαντουλίδη, όπου σχεδόν μόνος του εξασφάλισε το άνετο απόγευμα, με 30 πόντους και τέσσερα τρίποντα. Και πώς να σταματήσει τον Βασίλη Πάτρα, άλλωστε, όταν κάνει όλα αυτά.

Προπονητής: Χρήστος Ζαχαρέλης (Τιτάνες Παλαμά)

Η ομάδα του έψαχνε ένα εκτός έδρας αποτέλεσμα κόντρα σε έναν αντίπαλο, που βρισκόταν σε οριακό σημείο, για να δεχθεί άλλη μια εντός έδρας ήττα. Χρειαζόταν, επομένως, «διπλή» προσοχή και προσήλωση στο πλάνο του αγώνα, κάτι που έκαναν οι παίκτες του, με αποτέλεσμα να κερδίσουν έναν άμεσο ανταγωνιστή, με απόλυτη κυριαρχία ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, για να νιώθουν ασφαλείς στις γιορτές. Η νίκη αυτή πρέπει να πιστωθεί και στον Χρήστο Ζαχαρέλη, έχοντας πολλαπλή αξία.

4ος όμιλος

1) Γιάννης Μανδαλάκης (Ασπίδα Ξάνθης)

Οι συστάσεις για τον έμπειρο σκόρερ είναι περιττές και στην Καλαμαριά για τον ίδιο ήταν μάλλον... άλλη μία μέρα στο γραφείο. Αυτό λένε και οι 16 πόντοι με δύο τρίποντα, που πέτυχε, για να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό» η Ασπίδα και να μένει κοντά στις πρώτες θέσεις, αν και πρώτος στόχος είναι η ησυχία της. Και σίγουρα θα την έχει, εφόσον ο Γιάννης Μανδαλάκης συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό.

2) Φραντζέσκος Χρήστου (Λεύκιππος Ξάνθης)

Είναι ένας από τους νεαρούς παίκτες, που έχουν αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο στον Λεύκιππο κι έχουν... ξεχειλώσει την ευκαιρία τους. Η εμφάνισή του απέναντι στη ΔΕΚΑ ήταν εξίσου σπουδαία με τις προηγούμενες και πρέπει να επιβραβευθεί ακριβώς αυτή η σταθερά πολύ καλή του παρουσία, με τον ίδιο να συμβάλλει με 19 πόντους και δύο τρίποντα απέναντι σε μια ομάδα, που στην αρχή πρόβαλλε ως ένα από τα φαβορί. Ο Λεύκιππος βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι και χάρη στον Φραντζέσκο Χρήστου.

3) Κωνσταντίνος Νέσης (Αίας Ευόσμου)

Στα χέρια του Φοίβου Γυμνόπουλου έχει γίνει ένας παίκτης... πρώτης γραμμής, ειδικά για την κατηγορία. Η καθημερινή του δουλειά καθρεπτίζεται με τον πλέον πειστικό τρόπο στο παρκέ και στο μεγάλο «διπλό» στην έδρα της ΜΕΝΤ, η ομάδα του πανηγύρισε σε σπουδαίο βαθμό χάρη στους 33 πόντους του, που ήρθαν με 7/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 11/13 βολές, επτά ριμπάουντ και μία ασίστ. Τι να πει κανείς, με τέτοια εμφάνιση του Κωνσταντίνου Νέση!

4) Δημήτρης Πιπιλιάρης (Πολύγυρος)

Όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο παίκτη, τα λόγια πρέπει να περισσεύουν. Στον αγώνα με τον ΒΑΟ, έκανε απλώς... άλλη μια επίδειξη της μεγάλης του κλάσης, με τους 22 πόντους του να είναι μόνο ενδεικτικοί, του τι σημαίνει η παρουσία του στο παρκέ για ολόκληρη την ομάδα, σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο έξτρα πεντάλεπτο. Κανείς στον Πολύγυρο δεν μπορεί να φοβάται, βλέποντας τον Δημήτρη Πιπιλιάρη σε αυτή την κατάσταση.

5) Αλέξανδρος Ιατρίδης (Αστέρας Σίνδου)

Απόλυτος κυρίαρχος, αυτή η φράση των δύο λέξεων θα μπορούσε να περιγράφει ιδανικά την εμφάνισή του με τον ΓΑΣ Κομοτηνή. Ο Έλληνας σέντερ, πρωταγωνιστής και στην περσινή κούρσα πρωταθλητισμού για την παραμονή του Αστέρα Σίνδου, συμμετέχει και τώρα στο σερί των τριών συνεχόμενων νικών, με αποκορύφωμα το θρίαμβο επί του ΓΑΣ Κομοτηνή, όπου μέτρησε double double 16 πόντων με 18 ριμπάουντ. Μοναδική εμφάνιση του Αλέξανδρου Ιατρίδη, που ήταν δεσποτικός.

Προπονητής: Γιώργος Μπαλογιάννης (Αστέρας Σίνδου)

Η ομάδα του ξεκίνησε με 0-6 κι έδειχνε αδύναμη, αλλά τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές και ειδικά μετά το πρώτο άνετο θετικό αποτέλεσμα με τα Νέα Μουδανιά, δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Μοιάζει με ομάδα, που μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς το απέδειξε με αντίπαλο τον ΓΑΣ Κομοτηνή, κυριαρχώντας ειδικά στο καθοριστικό τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Αστέρας Σίνδου του Γιώργου Μπαλογιάννη, βάσει δεδομένων, είναι ίσως η ευχάριστη έκπληξη αυτού του ομίλου.

Photo Credits: Nicmedia



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ