17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η όγδοη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Δημήτρης Γεωργίου (ΑΓΣΙ)

Ο πρώτος σκόρερ του ΑΓΣΙ (17.3 πόντοι ανά αγώνα) δε θα μπορούσε να μην είναι ο «μαέστρος» στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Πρωτέα Γρεβενών. Με 29 πόντους και υποδειγματική «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού των Ηπειρωτών, εγγυήθηκε ένα αποτέλεσμα που τους κρατά γερά σε «τροχιά» τετράδας, περιμένοντας έναν εκ των πρωτοπόρων Φίλιππου-Φαίακα να «στραβοπατήσει». Ο Δημήτρης Γεωργίου έκανε… και με το παραπάνω τη δουλειά του, με την επίδραση της απόδοσής του στο παρκέ να φαίνεται ξεκάθαρα.

2) Φαίδων Παραπούρας (Φίλιππος Βέροιας)

Ένα εκ των βασικών «ατού» του Δημήτρη Γκίμα ήταν σε πολύ καλή μέρα και ξεπέρασε κατά πολύ το μέσο όρο του (11.3 πόντοι ανά αγώνα), ώστε να φύγει ο Φίλιππος με το «διπλό» από τα Τρίκαλα. Με 24 πόντους και τέσσερα τρίποντα, «βομβάρδισε» ανιλεώς την άμυνα του Αιόλου και η ομάδα από την Ημαθία συνεχίζει ακάθεκτη το δρόμο για την επάνοδο στη Β’ Εθνική. Ο Φαίδων Παραπούρας, άλλωστε, είναι από τους παίκτες που έχουν βάλει τη «σφραγίδα» τους.

3) Βασίλης Αναστασιάδης (Ιωνικός Ιωνίας)

Σε ένα πρόωρα καθοριστικό ματς για την ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, ήταν εκείνος που την οδήγησε σε ένα τεράστιο «διπλό» επί του ανταγωνιστή Αρίωνα Πτολεμαΐδας. Ήταν συνεπής με το ρόλο του που δεν είναι άλλος από το να σκοράρει και οι 16 του πόντοι, μαζί με τους 14 του Βαρίτη, μέτρησαν στο τελικό αποτέλεσμα που ήρθε στο «νήμα» (55-56). Ο Βασίλης Αναστασιάδης θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί και ως ήρωας της αγωνιστικής, βάσει της σημασίας που είχε αυτή η νίκη για τον Ιωνικό.

4) Βασίλης Βαγενάς (Νικόπολη Πρέβεζας)

Άλλο ένα «πολυβόλο» αυτής της κατηγορίας (15.5 πόντοι ανά αγώνα) βρισκόταν σε καλή κατάσταση και αυτός ήταν ο πιο βασικός λόγος που η Νικόπολη εξασφάλισε νέα νίκη, αυτή την φορά στην έδρα του ΓΕ Αγρινίου. Οι 19 του πόντοι μπορεί να είναι για τον ίδιο… άλλη μία μέρα στο γραφείο, αλλά ήταν ακριβώς αυτοί που χρειάζονταν για να μην ανησυχήσουν οι Πρεβεζάνοι. Ο Βασίλης Βαγενάς, άλλωστε, είναι μεταξύ των παικτών που αποτελούν «καταλύτες» αυτής της προσπάθειας, ώστε η ομάδα του να παίξει ρόλο ρυθμιστή στον όμιλο.

5) Ανδρέας Χατζόπουλος (Φαίακας Κέρκυρας)

Πρόσθεσε άλλο ένα εντυπωσιακό ματς στην φοβερή του σεζόν, για να αντέξει στο Πολύκαστρο ο Φαίακας και να μη σημειώσει κάποιο «στραβοπάτημα» που μπορεί να του κόστιζε στο τέλος. Με τους 18 πόντους που σημείωσε, πήρε ουσιαστικά ως δεύτερος σκόρερ (16.3 κατά μέσο όρο ανά αγώνα) τη «σκυτάλη» από τον πρώτο Στάθη Περούλη και ήταν εκείνος που οδήγησε τους Κερκυραίους, έστω «δια πυρός και σιδήρου». Το αποτέλεσμα μετρά, άλλωστε, και πολλά οφείλονται στον Ανδρέα Χατζόπουλο.

Προπονητής: Δημήτρης Πετρόπουλος (Ιωνικός Ιωνίας)

Στο πιο καθοριστικό ματς για τη σωτηρία μέχρι το επόμενο, οι παίκτες του ήταν πανέτοιμοι για μία «μάχη χαρακωμάτων». Κάπως έτσι, παρότι βρέθηκαν να «κυνηγούν» σε απόσταση τεσσάρων πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου (44-40), ενώ στο ημίχρονο είχαν «χτίσει» μία δική τους διαφορά στο +6 (29-35), αυτή η αλλαγή σκηνικού δεν τους επηρέασε. Έμειναν προσηλωμένοι στο στόχο τους, βελτίωσαν κατά τι την επιθετική τους λειτουργία - 16 πόντοι στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πολλοί για τα δεδομένα του αγώνα που έληξε με 55-56 - κι έτσι ο Ιωνικός Ιωνίας πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή του νίκη στην Πτολεμαΐδα, σε ένα «διπλό» που μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο στο φινάλε. Ο Δημήτρης Πετρόπουλος παίρνει «άριστα» για την πνευματική προετοιμασία και τη διαχείριση του αγώνα επιβίωσης.

2ος όμιλος Βορρά

1) Δημήτρης Χαρτόπουλος (Απόλλων Καλαμαριάς)

Ο Απόλλων Καλαμαριάς δυσκολεύτηκε στις Σέρρες από τον Ορφέα Νέου Σκοπού κι εκείνος ήταν «παρών», ώστε να μεταφέρει την ηρεμία στους συμπαίκτες του και να προσφέρει την πέμπτη φετινή νίκη στην ομάδα του. Η αντίπαλη άμυνα δε βρήκε επί της ουσίας «αντίδοτο» κι εκείνος σταμάτησε στους 20 πόντους, γλιτώνοντας των Απόλλωνα από το «στραπάτσο» έναντι ενός συνόλου που δε μετρά ακόμη νίκη. Για τέτοιες στιγμές, άλλωστε, βρίσκεται στη διάθεση του Πόλυ Γεωργιάδη ο Δημήτρης Χαρτόπουλος.

2) Δημήτρης Ντισλής (Μακεδονικός)

Ο Μακεδονικός δεν είχε άλλα περιθώρια για απώλειες και ο ηγέτης του φρόντισε να μη συμβεί κάτι τέτοιο, επαναφέροντας την ομάδα της Νεάπολης στο δρόμο των επιτυχιών. Με 23 πόντους, ένα τρίποντο και σημαντική συμβολή στην οργάνωση του παιχνιδιού, εξασφάλισε μία επιτυχία που επανέφερε τον Μακεδονικό στις θέσεις ανόδου, αφού πλέον ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη ΜΕΝΤ και τον Πολύγυρο. Δεν είναι μυστικό, ότι στην περίπτωση που ο άλλοτε φιναλίστ του ULEB Cup φτάσει στη στιγμή της «εξιλέωσής» του, ο Δημήτρης Ντισλής θα μπορεί να προβάλλεται ως ο «αρχιτέκτοντας» εντός παρκέ.

3) Ραφαήλ Μπέγος (Πολύγυρος)

Ο Δημήτρης Πιπιλιάρης μπορεί να είναι σε «δαιμονιώδη» φόρμα, αλλά καθοριστικό είναι και το να έχει ουσιώδη βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Κάπου εκεί βρίσκουμε και τον κορυφαίο της αγωνιστικής αυτής για το σύλλογο της Χαλκιδικής, ο οποίος με 15 πόντους και τρία τρίποντα «σκότωσε» την άμυνα της Κομοτηνής, με αποτέλεσμα το σύνολο του κόουτς Χαλκιά να «αναρριχάται» στη δεύτερη θέση. Με τον Ραφαήλ Μπέγο να συνδράμει κατά αυτόν τον τρόπο τους πρώτους σκόρερ Πιπιλιάρη-Νούκαρη, δύσκολα θα μπορεί η ομάδα τους να «αναχαιτιστεί» από οποιονδήποτε.

4) Χάρης Βοϊβατόπουλος (Ελευθερούπολη)

Εδώ μιλάμε για μία αντίστοιχη περίπτωση με την αμέσως προηγούμενη, καθώς μπορεί ο Φώτης Στυλίδης να ήταν ξανά συγκλονιστικός, αλλά ο έμπειρος φόργουορντ δεν υστέρησε, τραβώντας επίσης «κουπί» ώστε η Ελευθερούπολη να βγει ζωντανή από το «θρίλερ» της αγωνιστικής με την ΧΑΝΘ. Η αντίσταση των Θεσσαλονικέων κάμφθηκε στην παράταση, με τον Χάρη Βοϊβατόπουλο να πραγματοποιεί ένα ακόμη μεστό παιχνίδι με 16 πόντους, ένα τρίποντο και ουκ ολίγες κερδισμένες «μάχες» στη ρακέτα, για να απολαύσουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τη μοναξιά της κορυφής.

5) Στράτος Νησιώτης (Αίας Ευόσμου)

Είναι σαν το «παλιό καλό κρασί» και στον εξίσου αγχωτικό για τον Αίαντα αγώνα με την Ευκαρπία, πήρε την ομάδα από το χεράκι για να φτάσει σε μία νίκη που ισοδυναμεί με μεγάλη βαθμολογική «ανάσα». Με 20 πόντους και «δεσποτική» παρουσία στο «ζωγραφιστό», απέδειξε εκ νέου πως τα 37 του χρόνια αντιπροσωπεύουν απλώς… έναν αριθμό, όπως συμβαίνει και με αρκετούς συναδέλφους του σε αυτό τον όμιλο. Η ποιότητα του Στράτου Νησιώτη, άλλωστε, δύσκολα καθίσταται αντιμετωπίσιμη.

Προπονητής: Σάββας Ντολόπουλος (Μαντουλίδης)

Το «μπαμ» της αγωνιστικής έγινε από την ομάδα του, που υπέταξε ένα από τα βασικά φαβορί για την άνοδο στη Β’ Εθνική, τη ΜΕΝΤ. Ο Μαντουλίδης είναι «σχολείο» όχι μόνο για τα παιδιά που αναδεικνύει, αλλά και για τις ομάδες που τον αντιμετωπίζουν, με την έτερη ομάδα από τη Θεσσαλονίκη να παίρνει ένα γερό «μάθημα», ενώ παράλληλα οι νικητές έφτασαν με κυριαρχία στη δεύτερη φετινή τους νίκη, η οποία δεν αποκλείεται να αποτελέσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο φινάλε, αφού δε γνωρίζουμε αν θα υπάρξει άλλη ομάδα της «ουράς» που θα κερδίσει τη ΜΕΝΤ. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Σάββας Ντολόπουλος δε θα μπορούσε παρά να είναι στη θέση του προπονητή της αγωνιστικής.

Επιμέλεια : Ραφαήλ Αλαγάς



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ