16.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η όγδοη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Θοδωρής Τσιαμπάς (Τιτάνες Παλαμά)

Ο κόουτς Ζαχαρέλης, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, πέτυχε... διάνα με την επιλογή του. Ο ταλαντούχος γκαρντ, ήρθε από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, για να κάνει τη διαφορά με την φανέλα των Τιτάνων και το έδειξε ξανά κόντρα στη Μελίκη, εκεί όπου οι 22 του πόντοι με ένα τρίποντο, μεταξύ άλλων, ήταν καθοριστικοί για το αποτέλεσμα. Ο Θοδωρής Τσιαμπάς μπορεί να θεωρείται ένας από τους παίκτες, που έχουν ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους.

2) Γιάννης Βλάχος (Ίκαροι Τρικάλων)

Οι Ίκαροι Τρικάλων αντέδρασαν και, μαζί, κέρδισαν τον επίσης νεαρό «άσο» στο παιχνίδι με τον ΑΟΚ Βέροιας. Ο ίδιος ήταν καταλύτης για το άνετο απόγευμα της ομάδας του, με τους 19 του πόντους να δείχνουν το δρόμο προς τους υπόλοιπους, για να γίνει επιτέλους η ολική επαναφορά που ψάχνουν. Είναι σημαντική επιτυχία, που αυτό έγινε με παίκτες, σαν τον Γιάννη Βλάχο.

3) Ανδρέας Καλόγηρος (Μαντουλίδης)

Άλλος ένας ταλαντούχος αθλητής στην πεντάδα μας, ο οποίος πραγματοποιεί μία «μαγική» χρονιά με την φανέλα του Μαντουλίδη. Στην άνετη επικράτηση με την Νικόπολη Πρέβεζας, απλώς επιβεβαίωσε την τρομερή του κατάσταση, με τους 25 πόντους του να αποτελούν ένας από τους λόγους, που αυτή ήρθε. Το σχολείο αυτό του μπάσκετ φαίνεται, ότι εξάγει άλλο ένα σπουδαίο «προϊόν», που ακούει στο όνομα του Ανδρέα Καλόγηρου.

4) Σωτήρης Μακρής (Πρωτέας Γρεβενών)

Ο έμπειρος φόργουορντ είναι ο κατάλληλος για τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Η ήττα στη Μελίκη... έκατσε βαριά και η Καλαμπάκα ήταν ανταγωνιστική, αλλά εκείνος βρήκε τρόπο να φέρει την ηρεμία για τους υπόλοιπους, με την επάνοδο στις επιτυχίες να έρχεται και χάρη στους 18 πόντους του με τέσσερα τρίποντα. Αυτός ήταν, άλλωστε, μεταξύ των αιτιών που αποκτήθηκε ο Σωτήρης Μακρής.

5) Βασίλης Βαγενάς (Δόξα Λευκάδας)

Μπορεί νέος σε ηλικία, σε σύγκριση με τους πρώτους τρεις, να μην είναι, αλλά στα 38 του διάγει... μια δεύτερη νιότη. Είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος σέντερ του ομίλου, έως τώρα, κάνοντας τη διαφορά για τη Δόξα Λευκάδας, όπως έκανε και στο Βόλο με 25 πόντους και δύο τρίποντα, που «καθάρισαν» το ματς, στο δύσκολο έργο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό. Η χρονιά αυτή ανήκει στον Βασίλη Βαγενά.

Προπονητής: Θωμάς Κωστόπουλος (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα)

Ο ΠΑΣ πάει... ολοταχώς για την άνοδο και αυτό επιβεβαιώθηκε στο θρίαμβο στο Πολύκαστρο για πολλούς λόγους. Η ομάδα των Ιωαννίνων πέρασε από μια δύσκολη έδρα, εκεί όπου η Δόξα Λευκάδας υποτάχθηκε, και απέναντι σε ένα από τα πιο σκληροτράχηλα σύνολα της κατηγορίας, ξεκινώντας από την άμυνα και φτάνοντας με ασφάλεια στο «διπλό». Δεν είναι, λοιπόν, υπερβολικοί οι πανηγυρισμοί στις τάξεις του συλλόγου, όπως και δεν είναι μικρό το μερίδιο του Θωμά Κωστόπουλου.

4ος όμιλος

1) Στράτος Ιορδάνογλου (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Και μόνο για αυτό που έκανε στο τέλος του αγώνα με τον Πολύγυρο, αξίζει πέρα από κάθε άλλον να βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στους κορυφαίους. Ο νεαρός γκαρντ είχε 23 πόντους, με δύο τρίποντα και ιδανική «ενορχήστρωση» στο θρίαμβο του ΓΑΣ, αλλά πάνω απ' όλα το γκολ-φάουλ στα 2.5" για τη λήξη της παράτασης, που χαρίζει το ροζ φύλλο και μαζί την κορυφή. Η επιστροφή του Στράτου Ιορδάνογλου από τον τραυματισμό, τον βρήκε ως ηγέτη σε μια πορεία πρωταθλητισμού για την ομάδα της Κομοτηνής.

2) Αριστείδης Παπασάβογλου (ΔΕΚΑ)

Αξίζει να ασχοληθούμε με άλλη μια περίπτωση ταλαντούχου αθλητή, ο οποίος διακρίνεται σε αυτό το πρωτάθλημα και δεν παρέλειψε να το κάνει ούτε κόντρα στην Ευκαρπία. Οι 15 του πόντοι με τρία τρίποντα, άλλωστε, ήταν από τους λόγους που η ΔΕΚΑ πανηγύρισε την νίκη στο ένα εκ των ντέρμπι κορυφής, φέρνοντάς τα όλα... τούμπα και μένοντας σε απόσταση αναπνοής. Ο Αριστείδης Παπασάβογλου κάνει κάτι σπουδαίο, όντας στην πρώτη γραμμή αν και τόσο μικρός.

3) Γρηγόρης Μισιρλόγλου (Αστέρας Σίνδου)

Είναι ένας από τους «γερόλυκους» της κατηγορίας, που όμως γνωρίζουν το πώς έρχονται οι νίκες, για την ανατροπή μιας δυσάρεστης κατάστασης. Ο 41χρονος «άσος» ήταν καταλυτικός στο «διπλό» στον Εύοσμο, με 12 πόντους και δύο τρίποντα να αποτελούν ένα από τα «κλειδιά» του Αστέρα Σίνδου. Το σύνολο του κόουτς Μπαλογιάννη δεν παραδίνεται, με τον Γρηγόρη Μισιρλόγλου να δίνει το σύνθημα.

4) Ηλίας Τσιόγκας (Ζέφυρος)

Ο νεαρός φόργουορντ κάνει μια πολύ καλή χρονιά, έως τώρα, και επιβραβεύθηκε μαζί με όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, στη μεγάλη εμφάνιση στην έδρα του ΒΑΟ. Άλλη μια μεστή εμφάνιση από τη δική του πλευρά, λοιπόν, με 14 πόντους να δείχνουν τη σωστή κατεύθυνση, για ένα «διπλό» που χάρισε μια τεράστια ανάσα παραμονής για την ομάδα της Ανατολικής Ακτής, που «ξέσπασε» μετά από αρκετές ήττες στις λεπτομέρειες. Όλα αυτά, με μπροστάρη τον Ηλία Τσιόγκα.

5) Πάρης Ακριτίδης (Απόλλων Καλαμαριάς)

Ο σέντερ του Απόλλωνα βρήκε την ευκαιρία να διακριθεί και... την άρπαξε από τα μαλλιά στο τοπικό ντέρμπι με τη Μακαμπή. Δεν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αλλά περισσότερο ένας «παράγοντας Χ», με την ομάδα της Καλαμαριάς να παίρνει άνετα το «διπλό», σε μια έδρα όπου αρκετοί θα δυσκολευτούν, συμβάλλοντας σε σημαντικό βαθμό με τους 12 πόντους του. Ο κόουτς Τσεσμετζής θα ήθελε να δει κι άλλα τέτοια απογεύματα από τον Πάρη Ακριτίδη.

Προπονητής: Νεοκλής Λεμονίδης (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή δεν έχει μόνο ρόλο ρυθμιστή, αλλά όπως αναφέραμε και νωρίτερα, καταφέρνει μέχρι τώρα να κάνει μια αξιοπρόσεκτη πορεία πρωταθλητισμού. Αυτό... το δήλωσε ξεκάθαρα στο ντέρμπι με τον Πολύγυρο, επιβεβαιώνοντας αρχικά πως ήταν όντως ντέρμπι, για να πάρει και το αποτέλεσμα με μια πολύ καλή εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς κι ένα μεγάλο σουτ, που χρειάζεται πάντα μια ομάδα που πρωταγωνιστεί, όταν το απαιτεί η περίσταση. Μπορεί ο Στράτος Ιορδάνογλου να... έφαγε το μπουγέλο στο τέλος, ως ο ήρωας, αλλά αν η ομάδα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, δε θα γλιτώσει ούτε ο Νεοκλής Λεμονίδης. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ