18 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Βορράς), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Βορρά, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

3ος όμιλος

1.Νίκος Λιόλιος (ΓΑΣ Μελίκης)

Ο ΓΑΣ Μελίκης «απέδρασε» με το «διπλό» από τα Ιωάννινα επικρατώντας του ΑΓΣΙ με 62-61. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω ακόμα και με διψήφιο αριθμό πόντων, όμως ο Νίκος Λιόλιος και η… παρέα του κατάφεραν από το -14 να επανέλθουν στην διεκδίκηση του αποτελέσματος και εν τέλει να επικρατήσουν. Συγκεκριμένα, ο 29χρονος γκαρντ πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο για να μειώσει η ομάδα του σε 56-55. Εν τέλει έκλεισε στους 14 πόντους με 3 τρίποντα τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

2.Γιώργος Ψυχογιός (Αναγέννηση Καρδίτσας)

Ο Γιώργος Ψυχογιός έβαλε το… χεράκι του προκειμένου η Αναγέννηση Καρδίτσας να κρατήσει το προβάδισμα και εν τέλει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα με 74-65 των γειτόνων. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος γκαρντ 2/2 τρίποντα «άνοιξε» την απόσταση όταν οι Τιτάνες Παλαμά πλησίασαν με 54-50. Έτσι οι γηπεδούχοι  ξέφυταν με 60-52 και από εκείνη τη στιγμή μέχρι και την ολοκλήρωση του παιχνιδιού κράτησαν το προβάδισμα. Ο Ψυχογιός εν τέλει έκανε συνολικό ταμείο 13 πόντους με 3 τρίποντα.

3.Βασίλης Τσιώγκας (Αριστοτέλης Φλώρινας)

Εκτός από τη νίκη (71-60) ο Βασίλης Τσιώγκας πανηγύρισε και το δικό του προσωπικό ρεκόρ στο παιχνίδι του Αροστοτελη Φλώρινας κόντρα στην Αριδέα. Ο φόργουορντ πέτυχε 31 πόντους με 9 τρίποντα πιάνοντας έτσι κορυφή στους «μπόμπερ» του ομίλου. Μάλιστα μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής είναι ο μόνος που σκοράρει 27 πόντους έξω από την γραμμή των 6,75 σε ένα ματς.

4.Αντώνης Μούμογλου (Ολυμπιακός Βόλου)

Ο Αντώνης Μουλογλου μπορεί να έχει ύψος 1,92 αρέσκεται όμως να αγωνίζεται στις θέσεις των «ψηλών». Ο 39χρονος παίκτης στο «διπλό» του Ολυμπιακού στην Βέροια φαίνεται πως ήταν το κρυφό… όπλο για τους φιλοξενούμενους αφού με 19 πόντους και 2 τρίποντα συνέβαλε στα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να κατακτήσει την 3η νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο έμπειρος φόργουορντ ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και το 1998 κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων με τη φανέλα της ίδιας ομάδας. Στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Σιάτιστα, Ερμής Λαγκαδά, ΕΑΛ, Σπόρτιγκ Αθηνών, Πανόραμα, Δαίδαλοι Καλλικράτειας, Άργος Ορεστικό, Απόλλων Καλαμαριάς, Γουμένισσα, Κεραυνός Ωραιοκάστρου, Αναγέννηση Φλόγας, Ίωνες Χίου, Χαλκηδόνα, ΑΕΕΤ, Τιτάνες Παλαμά και Ίκαροι Τρικάλων. Το 2007 κατέκτησε το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς όπως και το 2017 κατέκτησε το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής με τους Τιτάνες Παλαμά.

5.Φώτης Τάσσος (Νίκη Βόλου)

Η Νίκη Βόλου μπορεί να… καρδιοχτύπησε κόντρα στους Ίκαρους Τρικάλων, παρόλα αυτά πήρε το θετικό αποτέλεσμα στον πόντο με 79-78. Οι 26 από τους 79 των νικητών ήρθαν από την ευστοχία του Φώτη Τάσσου, που πάλεψε μέσα στην ρακέτα προκειμένου η ομάδα του να βγει νικήτρια στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πιάνοντας καταπληκτική απόδοση.

Προπονητής

Δάνης Ασλανιδης (Μελίκης)

Ο ΓΑΣ Μελίκης έφτασε το 5-2 στο πρωτάθλημα, και έτσι με τη νίκη του κόντρα στον ΑΓΣΙ συνεχίζει στα ψηλά της βαθμολογίας. Εύσημα για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, εκτός από τους παίκτες παίρνει και ο Δάνης Ασλανίδης ο οποίος καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα του σε αυτό το «ψυχωτικό» διπλό, μετά από το 47-33 που βρέθηκε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

4ος όμιλος

1.Σωτήρης Ζεϊμπέκης (ΜΕΝΤ)

Η ΜΕΝΤ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη κόντρα στους Ίκαρους Σερρών, με τον Σωτήρη Ζεϊμπέκη να οργανώνει εξαιρετικά την επίθεση των γηπεδούχων και να τους οδηγεί στη πέμπτη τους νίκη. Ο  ταλαντούχοςπλέιμεικερ στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής είχε 14 πόντους με 3 τρίποντα. Πριν φορέσει τη φανέλα της ΜΕΝΤ ο Ζεϊμπέκης έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως ο Μαντουλίδης, οι Μαχητές Πεύκων, ο Ιωνικός Ιωνίας, ο Πολύγυρος, η Νεάπολη, και η Μακαμπή.

2.Φραντζέσκος Χρήστου (Λεύκιππος Ξάνθης)

Ακόμα ένα βαγόνι στο αήττητο τρένο πρόσθεσε ο Λεύκιππος Ξάνθης, αφού προσπέρασε και τον Ζέφυρο με 76-67. Οι πρωτοπόροι έχοντας κορυφαίο τον Φραντζέσκο Χρήστου πανηγύρισαν την έβδομη νίκη τους στη Γ Εθνική. Ο γκαρντ της Ακριτικής ομάδας σημείωσε 21 πόντους με 1 τρίποντο, απέναντι στον Ζέφυρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 21χρονος παίκτης βρέθηκε στην Ξάνθη λόγω σπουδών, ενώ πριν αγωνιζόταν στον Ιπποκράτη Κω.

3.Θεόφιλος Θολιώτης (Πανσερραϊκός)

Με τον Θεόφιλο Θολιώτη να φτάνει στους 23 πόντους και την ομάδα του να πανηγυρίσει τη νίκη έκλεισε το ματς στις Σέρρες ανάμεσα σε Πανσερραϊκό και Ελπίδα Αμπελοκήπων. Ο 31χρονος φόργουορντ των «λιονταριών»  αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του συγκεκριμένου παιχνιδιού, αποδεικνύοντας για ακόμα ένα ματς σωστή την κίνηση των ιθυνόντων της ομάδας να τον αποκτήσουν από τον «γειτονικό» Ίκαρο.

4.Βασίλης Κιτσούλης (Κένταυρος Καλλικράτειας)

Στα τέσσερα θετικά αποτελέσματα έφτασε ο Κένταυρος Καλλικράτειας. Η ομάδα το βορρά πήρε τη νίκη του Απόλλων Καλαμαριάς στο +4. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Βασίλης Κιτσούλης, ο οποίος έφτασε τους 27 πόντους με 2 τρίποντα. O 36χρονος φόργουορντ έπειτα από μια «γεμάτη» πορεία στις εθνικές κατηγορίες, Απόλλωνα Πατρών (Α2), Αίολο Αστακού (Α2 και Β’ Εθνική), ΟΦΗ (Α2), Φίλιππο Βέροιας (Α2), ΚΑΟΔ (Α1 και Α2), Απόλλων Λεμεσού, Καθέρες, Στρούμιτσα, Ολυμπιακός Βόλου και Αίας Ευόσμου έγινε μόνιμος κάτοικος Χαλκιδικής, αφού και πέρσι αγωνίστηκε στο Πευκοχώρι.

5.Ηλίας Τσιόγκας (Μακεδονικός)

Στην 2η θέση της βαθμολογίας «καμαρώνει» ο Μακεδονικός, καθώς πήρε τη νίκη και του Μέγα Αλέξανδρου κάνοντας το 6-1 στη σειρά. Κορυφαίος στο συγκεκριμένο «διπλό» ο Ηλίας Τσιόγκας ο οποίος με 18 πόντους έδειχνε ασταμάτητος μέσα στη ρακέτα. Ο 23χρονος σέντερ τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα του Ζέφυρου έχοντας γεμάτες αγωνιστικά χρονιές ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τα χρώματα των Π.Κ.Νεάπολης, Ερμή Λαγκαδά και Αργοναύτη Καλαμαριάς.

Προπονητής

Σάββας Ντολόπουλος (ΜΕΝΤ)

Οι ΜΕΝΤ έφτασε το 5-2 στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου νότου, «κόβοντας« το αήττητο των Ίκαρων Σερρών. Συγκεκριμένα η ομάδα του Σάββας Ντολόπουλου πήρε τη νίκη με 73-64 υποχρεώνοντας τους έτσι τον αντίπαλο στο πρώτο του «κίτρινο» φύλλο αγώνα για φέτος. Ο τεχνικός έδωσε τα κατάλληλα τιπς στους παίκτες του προκειμένου η ΜΕΝΤ να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να προηγηθεί (24-20) και ακόμα όταν βρέθηκε στο -1 (39-38) στην λήξη του ημιχρόνου, είχε τις λύσεις προκειμένου οι γηπεδούχοι να βγουν ξανά μπροστά και εν τέλει να επικρατήσουν.

photo credit : karditsapress.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ