18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η έβδομη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Γιώργος Φούντας (Ίκαροι Τρικάλων)



Οι Ίκαροι Τρικάλων «άλωσαν» τον Βόλο με μία κυρίαρχη εμφάνιση απέναντι στην νίκη, με το «διπλό» αυτό να τους κρατά ακόμη και στο παιχνίδι της ανόδου, ενώ ασφαλώς φέρει φαρδιά-πλατιά τη «σφραγίδα» του πολύπειρου γκαρντ. «Βομβαρδίζοντας» το αντίπαλο καλάθι με 29 πόντους, ο Γιώργος Φουντάς φανέρωσε για ακόμη μία φορά, τόσο το αστείρευτο ταλέντο του όσο και το λόγο, για τον οποίο ο κόουτς Μητσιάδης του έχει δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας, οδηγώντας την προς το παρόν σε «μονοπάτι» δόξας.

2) Στάθης Περούλης (Φαίακας Κέρκυρας)



Ήταν για άλλη μία φορά «καυτός» και οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς σε άλλο ένα εντός έδρας αποτέλεσμα, το οποίο τη διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Φίλιππο Βέροιας. Σκόραρε, μάλιστα, έξι πόντους περισσότερους από το μέσο όρο του (23.7 ανά αγώνα), ώστε ο Φαίακας Κέρκυρας να μην αντιμετωπίσει ουσιαστικά πρόβλημα από τους αξιόμαχους επί 30 λεπτά Αγρινιώτες. Έχοντας τον πρώτο σκόρερ του ομίλου, Στάθη Περούλη, σε τέτοια κατάσταση, ο σύλλογος του Ιονίου δεν έχει τίποτα να φοβάται.

3) Γιώργος Γιαννουζάκος (ΑΟΚ Βέροιας)

Τι κι αν σε ένα μήνα ακριβώς θα κλείσει 43 χρόνια ζωής, γεννηθείς την Πρωτοχρονιά του 1975; Η καρδιά του… το λέει ακόμη και δε σταματάει σε αυτή την ηλικία να «φορτώνει» τα αντίπαλα καλάθια. Δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ιωνικό Ιωνίας (19 πόντοι - 4 τρίποντα), αλλά με την εμπειρία του έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του για ένα «διπλό» που μπορεί να αποβεί καταλυτικό στο τέλος της σεζόν, μιας και πραγματοποιήθηκε απέναντι σε έναν εκ των ανταγωνιστών για τη σωτηρία. Ο Γιώργος Γιαννουζάκος, άλλωστε, ξεπέρασε κατά οκτώ πόντους τον φετινό του μέσο όρο (11 ανά αγώνα), προκειμένου ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στο τέλος να πανηγυρίσουν έξαλλα.

4) Δημήτρης Σουτζόπουλος (Φίλιππος Βέροιας)



Η μετακίνησή του στη Βέροια, το περασμένο καλοκαίρι, ήταν από την πλευρά του Δημήτρη Γκίμα μία ξεκάθαρη «δήλωση» επανόδου στη Β’ Εθνική. Ο 29χρονος φόργουορντ τον δικαιώνει απόλυτα προς το παρόν, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του (18.3 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα), ενώ και στο παιχνίδι με τον Εύαθλο Πολυκάστρου ήταν «δεσποτικός» απέναντι στους αντιπάλους του, με 19 πόντους και δύο τρίποντα, απειλώντας επί της ουσίας από παντού. Ο Δημήτρης Σουτζόπουλος μοιάζει να έχει ταιριάξει απόλυτα στο παιχνίδι του Φιλίππου Βέροιας, κάτι που έχει φέρει σημαντικά οφέλη, με την ομάδα της Ημαθίας να μοιράζεται την κορυφή μαζί με τον Φαίακα.

5) Χρήστος Μπάλλας (Νικόπολη Πρέβεζας)



Ήταν σε ακόμη μία περίπτωση ακατανίκητος στις «μάχες» της ρακέτας, προσφέροντας στην ομάδα του μία νίκη-«ανάσα» έναντι του ΑΓΣ Ιωαννίνων. Οι 22 πόντοι του επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές, με τον ίδιο να αποτελεί την «μπουλντόζα» του Κωνσταντίνου Παπίρη στο «ζωγραφιστό» την φετινή χρονιά. Εφόσον ο Χρήστος Mπάλλας βρίσκεται σε τέτοια ημέρα, η Νικόπολη Πρέβεζας δε θα είναι εύκολη αντίπαλος για καμία ομάδα αυτού του ομίλου.

Προπονητής: Δημήτρης Μητσιάδης (Ίκαροι Τρικάλων)



Πιστώνεται στον ίδιο όχι μόνο το τρομερό «διπλό» στο Βόλο επί της Νίκης, αλλά και η εμφάνιση των παικτών του. Κυρίαρχοι, αποφασιστικοί κι έχοντας σε όλο τον αγώνα τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού, οι Ίκαροι Τρικάλων έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες απέναντι σε μία ομάδα, η οποία πριν από αυτό το ματς «συγκατοικούσε» στην κορυφή με τον Φίλιππο και τον Φαίακα. Πρόκειται για μία σπουδαία επιτυχία με την «υπογραφή» του Δημήτρη Μητσιάδη, με το σύνολό του να υποδέχεται σε ένα σπουδαίο ματς τον Φίλιππο Βέροιας αυτή την Κυριακή (3/12).

2ος όμιλος Βορρά

1) Φώτης Στυλίδης (Ελευθερούπολη)

Η ομάδα του είχε ένα άνετο απόγευμα στη Σίνδο απέναντι στον Αστέρα και πρώτα απ’ όλους, εκείνος ήταν που φρόντισε για να «καθαρίσει» ουσιαστικά από το πρώτο δεκάλεπτο (6-17) ο αγώνας. Με 18 πόντους και δύο τρίποντα, ακριβώς στο μέσο όρο του επί της ουσίας (18.6 ανά αγώνα), ο Φώτης Στυλίδης πρόσφερε ακριβώς αυτά που χρειαζόταν ο κόουτς Παπαδόπουλος από τον ίδιο, δηλαδή το σκορ και την ηγετική του παρουσία. Χάρη σε αυτά σε μεγάλο βαθμό, άλλωστε, η Ελευθερούπολη είναι προς το παρόν κάτοικος κορυφής, μαζί με τη ΜΕΝΤ.

2) Δημήτρης Στυλιανίδης (Απόλλων Καλαμαριάς)



Ο Απόλλων πήρε μία μεγάλη «ανάσα» στην Κομοτηνή και αυτός ήταν ο «μαέστρος» αυτού του μεγάλου «διπλού», που απομάκρυνε το σύλλογο της Θεσσαλονίκης από την «επικίνδυνη ζώνη» και του προσφέρει προς το παρόν ασφάλεια. Με 15 πόντους και τρία τρίποντα, ήταν εκείνος που έδωσε το «σύνθημα», αλλά κι εκείνος που κράτησε την ομάδα όταν ο ΓΑΣ επιχείρησε τη δική του αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο, με αποτέλεσμα το τελικό 63-67 να προκαλεί δικαιολογημένα έντονους πανηγυρισμούς για το σύνολο του Πόλυ Γεωργιάδη. Με τον Δημήτρη Στυλιανίδη σε τέτοια κατάσταση, ο Απόλλων μπορεί να ευελπιστεί σε παρόμοιες εμφανίσεις στο μέλλον.

3) Βλάντο Πέτροβιτς (ΧΑΝΘ)



Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτόν τον παίκτη, ο οποίος παρά τα 40 του παίζει… σαν δύο εικοσάρηδες και δε σταματά να είναι ένας μεγάλος «εκτελεστής». Οι 30 του πόντου με πέντε τρίποντα κόντρα στην ΑΕ Κομοτηνής, είναι στοιχεία που μιλούν από μόνα τους και δικαιολογούν ασφαλώς την εύκολη επικράτηση της ΧΑΝΘ. Η ουσία, είναι πως ο Βλάντο Πέτροβιτς δε σταματά να χαίρεται το μπάσκετ και αυτό είναι μία εξαιρετικά ευχάριστη είδηση, τόσο για τους φίλους του αθλήματος όσο και για την ίδια την YMCA Team, που έχοντας παίκτες σαν τον ίδιο και τον Ακεψιμαΐδη, δεν μπορεί να μιλήσει για κάτι διαφορετικό από τον εκ νέου προβιβασμό στη Β’ Εθνική.

4) Δημήτρης Πιπιλιάρης (Πολύγυρος)



Μαζί με τον Νούκαρη, «διέλυσε» κάθε αμυντική στρατηγική του Μακεδονικού, με αποτέλεσμα ο Πολύγυρος όχι μόνο να προσφέρει σκορ και θέαμα, αλλά να καρπωθεί και την ουσία του σπουδαίου αυτού ματς, που δεν ήταν άλλη από μία τεράστια νίκη, η οποία διατηρεί την ομάδα της Χαλκιδικής σε «τροχιά» ανόδου. Είτε στη Β’ είτε στη Γ’ Εθνική, λοιπόν, ο Δημήτρης Πιπιλιάρης είναι ένα σταθερό «σημείο αναφοράς» για τον κόουτς Χαλκιά, όντας άλλωστε ο πρώτος σκόρερ του (17.3 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα) και στα 38 του χρόνια μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής μίας μεγάλης επιτυχίας για το σύλλογο.

5) Θανάσης Χολέβας (Ευκαρπία)

Το περασμένο καλοκαίρι, η διοίκηση της Ευκαρπίας ανακοίνωση την ανανέωση της συνεργασίας μαζί του «προς τέρψιν των φιλάθλων», όπως έγραφε χαρακτηριστικά. Τούτο το τελευταίο, δε γράφηκε καθόλου τυχαία, καθώς ο ψηλός του κόουτς Νίκου συνεχίζει να σκοράρει με κάθε τρόπο και να αποτελεί ένα μεγάλο «πονοκέφαλο» για κάθε αντίπαλο. Έσχατο αποδεικτικό στοιχείο, είναι οι 23 του πόντοι με τρία τρίποντα απέναντι στον Μαντουλίδη, που μεταξύ άλλων προσέφεραν ένα άνετο απόγευμα στην ομάδα του. Είναι γραφτό του Θανάση Χολέβα, άλλωστε, να βρίσκεται σε αυτό το ρόλο.

Προπονητής: Στέλιος Χαλκιάς (Πολύγυρος)

Η ομάδα του, σε ένα σπουδαίο «τεστ» που είχε μπροστά της κόντρα στον Μακεδονικό, όχι απλά παρουσιάστηκε έτοιμη και «άρπαξε από το λαιμό» τον αντίπαλό της, αλλά το έκανε και… με στυλ. Πέραν της νίκης στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο Πολύγυρος έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, ικανοποιώντας στο μέγιστο βαθμό το κοινό του και δείχνοντας… τα δόντια του. Αυτή η «δήλωση» ανόδου, είναι ασφαλώς και έργο του Στέλιου Χαλκιά, λόγω της άριστης προετοιμασίας των παικτών του σε κάθε επίπεδο.

Επιμέλεια : Ραφαήλ Αλαγάς

photo credit : gosports



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ