16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η έβδομη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για το Βορρά.

1) Γιάννης Τσιροπούλης (ΔΕΚΑ)

Η ΔΕΚΑ φαίνεται πως είναι η επόμενη ομάδα, που θα αναδείξει παίκτες με λαμπρό μέλλον, κάνοντας παράλληλα πρωταθλητισμό στην φετινή Γ' Εθνική κι ένας εκ των πρωτεργατών είναι ο νεαρός γκαρντ, που φέτος ενηλικιώθηκε. Ο ίδιος έκανε τρομακτική εμφάνιση στην Αριδαία, καθώς και τη διαφορά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τους 26 πόντους με τέσσερα τρίποντα να πιστοποιούν πως πρόκειται για ένα ακόμη πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ. Ο Γιάννης Τσιροπούλης έχει πολλά ακόμη να μας δείξει.

2) Ραφαήλ Μπέγας (Καστοριά)

Μπορεί να βρίσκεται μόλις στα 25 του, αλλά έχει συγκεντρώσει αρκετή εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες, έχοντας τη δυνατότητα μέχρι και να βοηθήσει στον καθορισμό παιχνιδιών. Ο νεαρός γκαρντ ήταν καταλύτης στο μεγάλο «διπλό» στην Φλώρινα, «σπρώχνοντας» με τους 16 του πόντους με δύο τρίποντα σε ένα αποτέλεσμα, που επιβεβαίωσε την πορεία ανόδου, όπου στοχεύουν οι «Γουναράδες». Ο Ραφαήλ Μπέγας έχει για την κατηγορία ένα «πακέτο» ικανοτήτων και πείρας, που άπαντες θα ήθελαν.

3) Ντίνος Αργύρης (ΑΟ Τρίκαλα)

Έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε εμβληματική μορφή για το μπάσκετ των Τρικάλων, με σημαντική έως τώρα πορεία με τοπικές ομάδες στις εθνικές κατηγορίες. Δε θα μπορούσε να μην είναι πρωταγωνιστής και στην προσπάθεια του ΑΟ Τρίκαλα, πραγματοποιώντας μια μεγάλη εμφάνιση στην Αγριά με 21 πόντους και πέντε τρίποντα, για να μείνουν οι Θεσσαλοί σε «τροχιά» πρωταθλητισμού. Ο Ντίνος Αργύρης εμφανίστηκε ακριβώς τη στιγμή, που χρειάστηκε.

4) Σπύρος Κοντολάτος (Αναγέννηση Λαμίας)

Ο νεαρός ψηλός ήρθε ως... λαχείο από το «Σαλούν», μετακομίζοντας για τις σπουδές του στη Λαμία. Ο 19χρονος «άσος» υπήρξε καθοριστικός σε ένα «διπλό», που δίνει τεράστια ανάσα στη «μάχη» της παραμονής για την ομάδα της Φθιώτιδας, «βομβαρδίζοντας» κοντά και μακριά από το αντίπαλο καλάθι με 23 πόντους και τρία τρίποντα. Σε ένα στρατηγικό σημείο της χρονιάς, ο Σπύρος Κοντολάτος έκανε την πιο μεγάλη του εμφάνιση.

5) Κώστας Περιστεράκης (Ιωνικός Ιωνίας)

Ο Ιωνικός Ιωνίας έμεινε σε πορεία ανόδου, ισοβαθμώντας πια στη δεύτερη θέση μονάχα με τον ΚΑΟ Δράμας και αποφεύγοντας τις προηγούμενες «συμπληγάδες» της πενταπλής ισοβαθμίας χάρη στη δική του συμβολή. Ο 24χρονος σέντερ αποδεικνύεται ως μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην προσπάθεια της ομάδας των Διαβατών να ξεχωρίσει, μετά από χρόνια όπου επιχειρούσε να καθιερωθεί, συνεισφέροντας στο ντέρμπι με την Ασπίδα με 20 πόντους και τέσσερα τρίποντα. Ο Κώστας Περιστεράκης έκανε την ίσως κορυφαία του εμφάνιση σε έναν αγώνα-σταθμό.

Προπονητής: Γιώργος Καραταγλίδης (Καστοριά)

Ο έμπειρος τεχνικός έχει περάσει από αρκετά «εμπόδια» στην καριέρα του, για να βρεθεί προ της πρόκλησης της Καστοριάς και να παρουσιάσει το φετινό του πλάνο, στηριζόμενο στα νιάτα, τον ενθουσιασμό και τη δίψα για κάτι σπουδαίο. Με βάση αυτό πορεύονται οι «Γουναράδες» και βρίσκονται σε απόσταση βολής από την κορυφή, δείχνοντας ικανοί για μεγάλα πράγματα, μετά το «διπλό» στην έδρα του εξίσου φιλόδοξου Αριστοτέλη. Στις τελευταίες αγωνιστικές μοιάζει να έχει αρχίσει να «στρώνεται» η κατάσταση για την ομάδα και οι εξαιρετικές της εμφανίσεις τον καιρό αυτό είναι και έργο του Γιώργου Καραταγλίδη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ