17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η έβδομη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Χρήστος Καννής (ΑΓΣΙ)

Στα 19 του χρόνια πήρε την ευκαιρία, που έψαχνε από τον Σοφοκλή Τσουκανέλη και την έχει... ξεχειλώσει. Ο νεαρός γκαρντ ήταν μεταξύ των διακριθέντων στον αγώνα με τους Τιτάνες Παλαμά, με 16 πόντους, ένα τρίποντο και εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του, δίνοντας συνέχεια σε μια πολύ καλή σεζόν έως τώρα. Αυτό είναι και το πολύ καλό νέο για τον ΑΓΣΙ, η ανάδειξη του Χρήστου Καννή.

2) Βασίλης Μαυρίδης (Μελίκη)

Ο εμβληματικός αρχηγός της Μελίκης δε θα μπορούσε παρά να είναι ο κορυφαίος της στο θρίαμβο με αντίπαλο τον Πρωτέα Γρεβενών. Ο ίδιος έκανε μια ακόμη μεστή εμφάνιση, με 22 πόντους και τρία τρίποντα, που οδήγησε στην έκπληξη και μία νίκη, που μπορεί να μετρήσει πολλαπλά στην προσπάθεια παραμονής. Σε κρίσιμες στιγμές, άλλωστε, ο Βασίλης Μαυρίδης δεν είναι ποτέ απών.

3) Γιώργος Ιλτσόγλου (Ολυμπιακός Βόλου)

Άλλο ένα φοβερό παιχνίδι από τον σκόρερ του Ολυμπιακού Βόλου, που έκανε... σμπαράλια και την άμυνα του ΑΟΚ Βέροιας. Με 23 πόντους και τρία τρίποντα, ήταν εκείνος που πήρε την «μπακέτα» και διηύθυνε ιδανικά τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ώστε να φτάσουν σε ένα «διπλό», το οποίο μπορεί μελλοντικά να σημαίνει πολλά για τη σωτηρία. Το πιο σημαντικό είναι, ότι ο Γιώργος Ιλτσόγλου έχει βρει το ρυθμό του.

4) Μιχάλης Γκαντίδης (Εύαθλος)

Ο Μπάμπης Ημερίδης ήταν και πάλι απολαυστικός, αλλά θα ξεχωρίσουμε τη μεγάλη εμφάνιση του νεαρού φόργουορντ του Ευάθλου. Στο «διπλό» της Πρέβεζας ήταν και αυτός πολύ καλός, έχοντας όχι μόνο 15 πόντους, αλλά και βοηθώντας καταλυτικά στους τομείς των ριμπάουντ και των κλεψιμάτων. Ο Μιχάλης Γκαντίδης είναι ένα πολύ χρήσιμο «εργαλείο» για τον Γιώργο Παπαδόπουλο κι ένας από τους διακρινόμενους νέους αθλητές της κατηγορίας.

5) Θανάσης Γκαντιάς (Καλαμπάκα)

Ο θηριώδης σέντερ ήταν... απλά ασταμάτητος στην πρώτη νίκη της Καλαμπάκας με αντίπαλο τους Ικάρους Τρικάλων. Ο ίδιος δέσποζε στις δύο ρακέτες και οι 19 πόντοι είναι απλώς ενδεικτικοί του τι έκανε στο «ζωγραφιστό», όπου έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο. Μπορεί, φυσικά, να μην ήταν ο μοναδικός που διακρίθηκε, αλλά ο «σεφτές» του συνόλου του Κώστα Σδράκα είχε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Θανάση Γκαντιά.

Προπονητής: Ιορδάνης Ασλανίδης (Μελίκη)

Η ομάδα του πίστεψε στο μικρό θαύμα και το πέτυχε. Βρήκε μπροστά της τον αήττητο και ευρισκόμενο σε φόρμα Πρωτέα Γρεβενών, αλλά δεν υπολόγισε τίποτα από όλα αυτά, έχοντας καταστρώσει ένα εξαιρετικό πλάνο, που... τον έβγαλε από τα νερά του και της έδωσε για όλο τον αγώνα τον έλεγχό του, καθώς πάντοτε είχε εκείνη το πάνω χέρι. Ο θρίαμβος της Μελίκης είναι σπουδαίος για πολλούς λόγους και, φυσικά, έργο του Ιορδάνη Ασλανίδη.

4ος όμιλος

1) Θάνος Τσιμπής (Απόλλων Καλαμαριάς)

Παίρνει τη θέση του στην κορυφαία πεντάδα, κυρίως για το τρομερό σουτ, που έστειλε το ματς στην παράταση κόντρα στο Ζέφυρο. Στο φύλλο αγώνα θα δει κανείς, ότι είχε 9 πόντους με δύο τρίποντα, αλλά αυτό το τρίποντο σημαίνει πάρα πολλά, καθώς απέτρεψε μια τρίτη συνεχόμενη ήττα, που θα έφερνε ακόμη πιο πίσω τον Απόλλωνα. Χρειάζεται ακόμη, βέβαια, δουλειά η ομάδα αυτή, αλλά μπορεί να υπολογίζει σε προσωπικότητες σαν τον Θάνο Τσιμπή.

2) Δημήτρης Ντισλής (ΜΕΝΤ)

Ανέλαβε δράση και... καθάρισε τη ΔΕΚΑ στο ντέρμπι της αγωνιστικής για τον όμιλο. Ο έμπειρος γκαρντ, που ξέρει όσο ελάχιστοι από τέτοια παιχνίδια, ήταν εκείνος που βρήκε μπροστά και τελείωσε, μεταξύ άλλων, με 29 πόντους και έξι τρίποντα, χωρίς ποτέ να μπορέσει να τον αντιμετωπίσει η αντίπαλη άμυνα. Τέτοια ματς, άλλωστε, είναι φτιαγμένα για παίκτες, σαν τον Δημήτρη Ντισλή.

3) Φώτης Νταβουλτζόπουλος (Λεύκιππος Ξάνθης)

Ο νεαρός «άσος» έκανε πολλά παραπάνω, από το να σκοράρει απλά στο ματς των... δύο δόσεων με τη Μακαμπή. Ο ίδιος ήταν καθοριστικός με τους 16 πόντους, καθώς και την ενέργεια που κατέθεσε στο παρκέ, σπρώχνοντας και τους υπόλοιπους στο να έρθει το αποτέλεσμα, που αξιοποίησε το «διπλό» επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Κυρίως σε αυτό το δεύτερο κομμάτι, που πιστώνεται ο Φώτης Νταβουλτζόπουλος, οφείλεται η νέα επιτυχία του Λεύκιππου.

4) Νίκος Αζίζης (Πολύγυρος)

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από την αρχή της χρονιάς και μοιάζει ικανός να κάνει τη διαφορά για τον Πολύγυρο. Ο 21χρονος φόργουορντ πέτυχε 21 πόντους με δύο τρίποντα, κέρδισε για άλλη μία φορά πολλές «μάχες» και ήταν αναμφισβήτητα μεταξύ των «κλειδιών» για μια άνετη επικράτηση απέναντι σε ένα σκληροτράχηλο σύνολο, όπως αυτό του Αίαντα Ευόσμου. Ο Νίκος Αζίζης είναι από τις προσωπικότητες της σεζόν, έως τώρα, στην κατηγορία παικτών της δικής του ηλικίας στην κατηγορία.

5) Καδήρ Χαλίλ (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Αρκετοί ήταν οι παίκτες, που ξεχώρισαν στο θρίαμβο του ΓΑΣ Κομοτηνή στην έδρα του ΒΑΟ, αλλά θα ξεχωρίσουμε τον άνθρωπο, που έχει περάσει όλη του τη ζωή με την φανέλα αυτού του συλλόγου. Η μεγάλη αυτή φυσιογνωμία για την ιστορία της ομάδας, ήταν εκείνος που πέτυχε 10 πόντους και, μαζί, έκανε εξαιρετική δουλειά, εκμηδενίζοντας σχεδόν τη δράση των αντίπαλων ψηλών, αφού κέρδισε και 12 ριμπάουντ, για ένα «διπλό», που «εκτοξεύει» την ομάδα της Ροδόπης. Ο Καδήρ Χαλίλ, άλλωστε, με τα 21 χρόνια σε αυτή την ομάδα και τις 19 σεζόν στο ανδρικό τμήμα, ξέρει λίγο καλύτερα πώς πρέπει να οδηγηθεί προς την επιτυχία.

Προπονητής: Τάσος Κουγιουμτζίδης (ΜΕΝΤ)

Η αλλαγή προπονητή είναι συνήθως ευεργετική για μία ομάδα, στα πρώτα της παιχνίδια. Οι συνθήκες, βέβαια, κάθε άλλο παρά εύκολες ήταν, αφού η ΜΕΝΤ δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση και την περίμενε ένας ισχυρός αντίπαλος, για ένα ματς, όπου το αποτέλεσμα χρειαζόταν πάση θυσία, ώστε να μην χαθεί έδαφος. Ο Τάσος Κουγιουμτζίδης λειτούργησε θετικά πάνω στο σύνολο, στο ντεμπούτο του, και αυτό είναι που πιστώνεται ο ίδιος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ