23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η έκτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Γιώργος Φούντας (Ίκαροι Τρικάλων)

Είναι ο παίκτης-έμβλημα για την ομάδα αυτήν, καθοδηγώντας την ιδιαίτερα από την περσινή κούρσα σωτηρίας. Η σεζόν δεν έχει την πορεία, που πολλοί θα περίμεναν, αλλά ο ίδιος ανέλαβε να επαναφέρει την ηρεμία, «διαλύοντας» την άμυνα της Μελίκης με 32 πόντους και τέσσερα τρίποντα, σε νούμερα που μιλούν από μόνα τους. Όλοι γνωρίζουν, άλλωστε, τι είναι ικανός να κάνει ο Γιώργος Φούντας, για να οδηγήσει την ομάδα του.

2) Γιώργος Ιλτσόγλου (Ολυμπιακός Βόλου)

Ήρθε το περασμένο καλοκαίρι, για να είναι ένα από τα στηρίγματα της ομάδας αυτής στο σκοράρισμα, επιβεβαιώνοντας απόλυτα αυτό το ρόλο στο τεστ παραμονής με την Καλαμπάκα. Εκεί, σημείωσε 19 πόντους με δύο τρίποντα, συμπληρώνοντας ιδανικά τον Δημήτρη Μπόγδανο και βάζοντας «δικλείδα ασφαλείας», σε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός Βόλου χρειαζόταν οπωσδήποτε το αποτέλεσμα. Ο Γιώργος Ιλτσόγλου δήλωσε «παρών» σε ένα απαιτητικό παιχνίδι.

3) Μπάμπης Ημερίδης (Εύαθλος Πολυκάστρου)

Ακόμη ένας παίκτης, που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την προσπάθεια μίας ομάδας, αυτή την αξιοζήλευτη που πραγματοποιεί ο Εύαθλος. Ήταν αυτονόητο, ότι στην υπέρβαση που διεκδικήθηκε με αντίπαλο τη Δόξα Λευκάδας, αυτός θα ήταν που θα έβγαινε μπροστά και, φυσικά, δεν είναι μόνο οι 24 πόντοι του με τρία τρίποντα, αλλά και το νικητήριο μεταξύ αυτών, που γράφει το 74-73 και υποχρεώνει το φαβορί στην πρώτη του ήττα. Ο Μπάμπης Ημερίδης είναι κάτι παραπάνω από ένας ηγέτης για αυτό το σύλλογο.

4) Σωτήρης Μακρής (Πρωτέας Γρεβενών)

Πρόκειται για ακόμη μία σημαντική καλοκαιρινή μεταγραφή, η οποία αρχίζει να έχει μεγάλο αντίκτυπο για την ομάδα αυτήν, πέραν των Μαλούτα και Γρούδου. Ο Πέτρος Μουρουζίδης πέτυχε... διάνα και στη δική του περίπτωση, κάτι που διαπίστωσε στο ντέρμπι με τον ΑΓΣΙ, όπου τον είδε να σκοράρει 22 πόντους με δύο τρίποντα, όντας ασταμάτητος και απειλώντας με κάθε τρόπο. Πρόκειται αναμφίβολα για το πιο πλήρες φετινό παιχνίδι του Σωτήρη Μακρή.

5) Τάσος Κασαμπαλής (ΑΟΚ Βέροιας)

Εδώ κι αν επρόκειτο για «βόμβα», όταν τον ανακοίνωνε ο ΑΟΚ Βέροιας. Χρειάστηκε, βέβαια, λίγο περισσότερο καιρό, για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας και του προπονητή του, αλλά φαίνεται να τα καταφέρνει και να βάζει τη δική του «σφραγίδα», καθώς μπορεί να ήταν ο τρίτος σκόρερ του αγώνα στην έδρα του Μαντουλίδη, αλλά οι 14 πόντοι του ήταν ένα καθοριστικό στοιχείο, στο πιο μεστό του φετινό ματς. Για τους λόγους αυτούς ήταν τόσο σπουδαία η συμβολή του Τάσου Κασαμπαλή.

Προπονητής: Γιώργος Παπαδόπουλος (Εύαθλος Πολυκάστρου)

Είναι ο άνθρωπος, που υλοποιεί τη σπουδαία προσπάθεια, που αναφέραμε νωρίτερα ότι κάνει ο Εύαθλος, για να καθιερωθεί στις εθνικές κατηγορίες. Χωρίς... φανφάρες και με πραγματικά αξιοπρόσεκτη δουλειά, έχει καταφέρει να τον κάνει πλήρως ανταγωνιστικό τα τελευταία τρία χρόνια, κοιτάζοντας στα μάτια και τα «μεγαθήρια» κάθε σεζόν, όπως η Δόξα Λευκάδας. Το παιχνίδι προετοιμάστηκε εξαιρετικά και καθοδηγήθηκε το ίδιο καλά από τον Γιώργο Παπαδόπουλο, που ήξερε και πώς θα πήγαινε η μπάλα στον Μπάμπη Ημερίδη για το μεγάλο σουτ.

4ος όμιλος

1) Βαρδής Γαϊτάνης (Αίας Ευόσμου)

Είναι ένας από τους ελπιδοφόρους παίκτες, στους οποίους στηρίζεται δικαίως ο Φοίβος Γυμνόπουλος, σε ένα από τα πιο νεανικά σύνολα ολόκληρης της Γ' Εθνικής. Ο 20χρονος πλέι μέικερ μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά έκανε... τα πάντα κόντρα στον ΒΑΟ, έχοντας 12 πόντους με 4/8 τρίποντα, τρία ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και δύο κλεψίματα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τις ουκ ολίγες διαστάσεις, που διαθέτει στο παιχνίδι του. Ο Βαρδής Γαϊτάνης, είναι ένας από τους αθλητές του Αίαντα Ευόσμου με σπουδαίο μέλλον μπροστά του.

2) Φραντζέσκος Χρήστου (Λεύκιππος Ξάνθης)

Ακόμη ένας παίκτης της ίδιας ηλικίας, που δεν φοβήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες, οδηγώντας την ομάδα του σε ένα τεράστιο «διπλό» στην Καλαμαριά. Οι 24 πόντοι του με τέσσερα τρίποντα «σκότωσαν» τον Απόλλωνα και τον ανήγαγαν σε απόλυτο πρωταγωνιστή, για την κορυφαία φετινή παράσταση του Λεύκιππου, που σε ένα ματς όπου ήταν σαφώς το αουτσάιντερ, έδειξε τα δόντια του. Το ίδιο έκανε και ο Φραντζέσκος Χρήστου, κάνοντας τον κόουτς Κοκκινόπουλο να τρίβει τα χέρια του.

3) Γιάννης Μανδαλάκης (Ασπίδα Ξάνθης)

Πρόκειται για έναν από τους πιο «μπαρουτοκαπνισμένους» σκόρερ ολόκληρης της κατηγορίας, έχοντας το... μάτωμα του πλεκτού στο DNA του. Με αντίπαλο τη ΜΕΝΤ έκανε μία από τις γεμάτες εμφανίσεις της καριέρας του, καθοδηγώντας την Ασπίδα με 30 πόντους και τρία τρίποντα, μεταξύ άλλων, σε μια υπέρβαση, που τη δείχνει ικανή για πολλές ακόμη στο μέλλον. Η επιστροφή του Γιάννη Μανδαλάκη, άλλωστε, ήταν ευχής έργον.

4) Γιώργος Παλάσκας (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Ακόμη ένας ταλαντούχος παίκτης, που βρίσκει θέση στην πεντάδα μας για αυτή την αγωνιστική, γεγονός αρκετά αισιόδοξο. Και μόνο το... μπουγέλο που τον περίμενε από τους συμπαίκτες του, μετά το ματς, ήταν αρκετό για να τον φέρει σε αυτή τη θέση, έχοντας πραγματοποιήσει ένα τρομερό παιχνίδι με 25 πόντους και έξι τρίποντα. Ο Γιώργος Παλάσκας ήταν... από άλλο πλανήτη στο ματς αυτό και ο ΓΑΣ μπορεί να κοιτάζει ψηλά.

5) Θανάσης Χολέβας (ΠΣ Ευκαρπίας)

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ψηλούς στην κατηγορία, χωρίς αμφιβολία, με τρομερές εμφανίσεις που συνεχίζει ιδιαίτερα από πέρυσι. Είναι μία από τις σταθερές αυτής της ομάδας, πραγματοποιώντας άλλη μια εμφάνιση με... απειλή από παντού, με τους 17 του πόντους με ένα τρίποντο κόντρα στη Μακαμπή να το αποδεικνύουν περίτρανα. Τα λόγια για την αξία του Θανάση Χολέβα, άλλωστε, είναι περιττά.

Προπονητής: Γιάννης Στεφανίδης (Ασπίδα Ξάνθης)

Δείχνει πως έχει ταλέντο... και ως τεχνικός, αναλαμβάνοντας φέτος ως πρώτη του αποστολή, ένα δύσκολο έργο, για να κρατήσει όρθια μια ομάδα, που μόλις είχε υποβιβαστεί, αλλά έδειξε πρόθεση να είναι πλήρως ανταγωνιστική. Το σύνολό του, το πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο σε παιχνίδια, σαν αυτό με τη ΜΕΝΤ, όπου ήταν ανώτερο στην παράταση και άντεξε την ψυχοφθόρο διαδικασία, με τον ίδιο ιδανικό καθοδηγητή και φέρνοντας την ξανά στο μονοπάτι των πρώτων θέσεων. Οι δυνατότητες της Ασπίδας είναι μεγάλες, όπως και του νεόκοπου στη δουλειά του προπονητή, Γιάννη Στεφανίδη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ