25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η έκτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για το Βορρά.

1) Ηλίας Καλπαξίδης (ΑΟ Γαλάτιστας)

Πρόκειται, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, για μια από τις σταθερές αξίες της κατηγορίας αυτής και από τους πιο... σεσημασμένους που δρουν στο Βορρά. Ο ίδιος οδήγησε τη Γαλάτιστα σε μια σπουδαία επικράτηση κόντρα στον Ιωνικό Ιωνίας με 22 πόντους και ένα τρίποντο, δείχνοντας πως μαζί με την ομάδα του μπορούν να διεκδικήσουν και κάτι παραπάνω σε αυτό το πρωτάθλημα. Με τον Ηλία Καλπαξίδη ηγέτη, άλλωστε, μπορείς να πιστεύεις σε κάτι σημαντικό.

2) Θάνος Πολυμένης (Απόλλων Καλαμαριάς)

Στα 22 του χρόνια έχει αρχίσει να έχει αρκετές εικόνες και, χάρη σε αυτές, πραγματοποιεί εμφανίσεις σαν κι εκείνες, που οδήγησαν τον Απόλλωνα στην υπέρβαση με τον ΚΑΟ Δράμας. Ο νεαρός γκαρντ, που πήρε τις σωστές νουθεσίες στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ και του Μαντουλίδη, αναπτύσσει τώρα τις αρετές του στην Καλαμαριά, «διαλύοντας» τους Δραμινούς με 24 πόντους και τέσσερα τρίποντα. Η ομάδα έδειξε πως έχει τη δυνατότητα να κάνει ανταγωνιστική πορεία και ο Θάνος Πολυμένης βρίσκει μέσω αυτής την ευκαιρία να λάμψει.

3) Στέφανος Παπαϊωάννου (ΓΣ Σοφάδων)

Ο ΓΣ Σοφάδων οδεύει ολοταχώς στην καθιέρωσή του στην κατηγορία, διεκδικώντας ίσως και κάτι καλύτερο, με την τεράστια εκτός έδρας νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τα Τρίκαλα να φέρει τη «σφραγίδα» του. Εκείνος ήταν, άλλωστε, που επέδειξε ψυχραιμία στο πιο κρίσιμο σημείο, με τη μία του βολή ανάμεσα στους 13 πόντους του με ένα τρίποντο να φέρνει το «διπλό». Ο Στέφανος Παπαϊωάννου ήταν ο άνθρωπος της στιγμής για την ομάδα του.

4) Ανδρέας Καραγιαννάκης (Ναύαρχος Βότσης)

Ο φετινός Ναύαρχος Βότσης δημιουργήθηκε για να κάνει πρωταθλητισμό κι εκείνος είναι εκ των πρωταγωνιστών, στην ίσως καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ο 24χρονος φόργουορντ έκανε το κορυφαίο ίσως παιχνίδι της καριέρας του με 29 πόντους και ένα τρίποντο έναντι των Ικάρων Γιαννιτσών, για να συνεχίσουν οι Θεσσαλονικείς την πορεία, που είχαν αρχίσει ήδη να διαγράφουν. Ο Ανδρέας Καραγιαννάκης αποτελεί εκ των αποκαλύψεων της Γ' Εθνικής για φέτος.

5) Ερμίρ Χότζα (Καστοριά)

Ξεκίνησε την μπασκετική του πορεία στην Καστοριά και γύρισε σε αυτήν ακόμη πιο ώριμος, με αρκετές παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες, κάτι που φαίνεται στον τρόπο, με τον οποίο αγωνίζεται. Ήταν εκείνος, δε, που καθόρισε την πορεία της αναμέτρησης με την Αριδαία, σκοράροντας 21 πόντους με δύο τρίποντα, για να επιβληθούν μιας δυσκολοκατάβλητης ομάδας οι «Γουναράδες» και να μείνουν όρθιοι στη «μάχη» της ανόδου. Ο Ερμίρ Χότζα ήταν ξανά στην πρώτη γραμμή.

Προπονητής: Σπύρος Παππάς (ΓΣ Σοφάδων)

Επέστρεψε στους Σοφάδες πριν από μια διετία, με στόχο να πετύχει κάτι σημαντικό σε μια ομάδα, όπου είχε κάνει θητεία και τη σεζόν 2012-2013. Στόχος ήταν κάτι καλύτερο σε σύγκριση με την πρώτη τους συνεργασία και όχι μόνο τους έφερε στη Γ' Εθνική, αλλά δείχνει πως μπορεί να δημιουργηθεί στο μέλλον ένας ακόμη πόλος στα πρωταθλήματα του Βορρά, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στην απόδραση από την έδρα του ισχυρού ΑΟ Τρικάλων. Ο Σπύρος Παππάς έχει αποδώσει έργο όπου εργαστεί και ενδεχομένως να προσφέρει το μεγαλύτερο εξ όλων στον ΓΣ Σοφάδων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ