17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η πέμπτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για το Βορρά.

1) Χαράλαμπος Σαββουλίδης (Αρίων Ξάνθης)

Είναι ιδιαίτερο να έχεις στις τάξεις σου παίκτες, που αποτελούν γέννημα-θρέμμα του συλλόγου σου. Νιώθουν πολύ καλύτερα από κάθε άλλον, πώς είναι να φορά την φανέλα της ομάδας και το ίδιο ισχύει για τον νεαρό γκαρντ, ο οποίος μετά από πέντε χρόνια σπουδών στην Ορεστιάδα, γύρισε πέρυσι για να στελεχώσει το ρόστερ του Αρίωνα και «φωνάζει» παρών, με την κορυφαία του εμφάνιση με 20 πόντους και πέντε ριμπάουντ να είναι καθοριστική, σκοράροντας επί της ουσίας το 1/3 των συνολικών πόντων στο ντέρμπι με την Ασπίδα Ξάνθης. Ο Χαράλαμπος Σαββουλίδης γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει τέτοιοι αγώνες και αυτό ήταν το πιο σημαντικό.

2) Νίκος Πετρίδης (Ίκαροι Γιαννιτσών)

Ο «μπόμπερ» των Ικάρων δεν μπορούσε να λείπει από ένα θρίαμβο σαν αυτόν με τον Αριστοτέλη Φλώρινας. Η ομάδα του έκανε το «μπαμ» της αγωνιστικής κόντρα σε έναν αντίπαλο με μεγάλες αξιώσεις για τη σεζόν αυτήν, προσφέροντας την πρώτη της νίκη σε μια εμφάνιση-σήμα κατατεθέν για τον ίδιο, με 23 πόντους και τέσσερα τρίποντα. Ο Νίκος Πετρίδης γνωρίζει πολύ καλά το ποια είναι η δουλειά του στο παρκέ και «καθάρισε» για την ομάδα των Γιαννιτσών.

3) Σίμος Ιωακείμιδης (Σπάρτακος Ιωαννίνων)

Οι συστάσεις στην περίπτωσή του δεν χρειάζεται, κάτι που ισχύει και για τους επόμενους. Πρόκειται για έναν παίκτη με θητεία στις «χρυσές» μικρές εθνικές των Σλούκα, Παπανικολάου, Παππά και άλλων, καθώς και εμπειρία στον «Αυτοκράτορα» Άρη και άλλους συλλόγους, με συνέπεια ασφαλώς η παρουσία του στη Γ' Εθνική να είναι πολυτέλεια, κάτι που απέδειξε στην παράταση με τα Τρίκαλα, όπου με έξι σερί του πόντους στην αρχή της ανάμεσα στους 21 πόντους του με τρία τρίποντα προκαθόρισαν το σπουδαίο αποτέλεσμα του συνόλου του Νίκου Ρήγγα. Ο Σίμος Ιωακειμίδης, άλλωστε, για αυτό βρίσκεται στα Ιωάννινα.

4) Γιάννης Δασκαλόπουλος (Σταυρούπολη)

Η σπουδαιότητα του να έχεις έναν παίκτη σαν και του λόγου του δεν χρειάζεται να αναλυθεί. Ο άνθρωπος, που αποτέλεσε τον εμβληματικό ηγέτη του Στρατωνίου, έχει... βαλθεί να βάλει «σφραγίδα» και στη Σταυρούπολη, κάνοντας πλάκα στα 41 του χρόνια απέναντι σε όποιον βρίσκει στις «μάχες» του «ζωγραφιστού», με τους 24 πόντους του με ένα τρίποντο να φέρνουν το αποτέλεσμα στο ντέρμπι κορυφής με τον Ιωνικό Ιωνίας. Ο Γιάννης Δασκαλόπουλος το πήρε πάνω του και η ομάδα του δεν έχει πια... συγκάτοικο κάνοντας το «5 στα 5».

5) Φώτης Τάσσος (ΓΣ Αλμυρού)

Η ομάδα του «τρύπωσε» στη δεύτερη θέση με μια πολύ καλή σεζόν έως τώρα και αυτό οφείλεται και στον ίδιο έως τώρα. Μετά από χρόνια εμπειρίας στις εθνικές κατηγορίες, και δη στο Αγρίνιο και την Νίκη Βόλου, πήγε στον Αλμυρό για να ηγηθεί και αυτό έκανε με τη ΓΕ Αγρινίου εκτός έδρας, όπου όχι μόνο πέτυχε 23 πόντους, αλλά σκόραρε και τη βολή που χώρισε τις δύο ομάδες. Τέτοιες κρίσιμες στιγμές, άλλωστε, είναι για παίκτες σαν τον Φώτη Τάσσο.

Προπονητής: Ανδρέας Οκλαλιώτης (Ίκαροι Γιαννιτσών)

Οι Ίκαροι μόνο καλά δεν άρχισαν αυτή τη σεζόν, μετρώντας μηδενικό απολογισμό σε τέσσερα παιχνίδια στον 5ο όμιλο της Γ' Εθνικής, αλλά κανείς δε βρέθηκε σε κατάσταση πανικού. Ο Έλληνας κόουτς πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και την εξαργύρωσε, «πατώντας» τον φιλόδοξο Αριστοτέλη Φλώρινας στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα η ομάδα των Γιαννιτσών να πάρει μια πρώτη μεγάλη νίκη, τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά, καθώς στο γκρουπ των ομάδων, όπου έχει εμπλακεί, δύσκολα άλλη θα πάρει τέτοιο αποτέλεσμα. Ίσως αυτή να είναι και μια νέα αρχή για το σύλλογο και οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στη διαχείριση της εις βάρος του κατάστασης, που είχε προκύψει, από τον Ανδρέα Οκλαλιώτη, παίρνοντας λόγω της έκπληξης αυτής τον τίτλο του τεχνικού της αγωνιστικής, παρότι κι άλλοι τον αξίζουν με βάση τις νίκες στα ντέρμπι που υπήρχαν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ