15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η πέμπτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Αλέξανδρος Νικολαΐδης (Μαντουλίδης)

Δε θα σταθούμε μόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα, ή στο παιχνίδι γενικότερα, αλλά στην πορεία που καταγράφει έως τώρα στη σεζόν. Είναι μόλις 16 ετών και έχει καταφέρει να γίνει «μαέστρος» στην ομάδα του, σε μια κατηγορία πολύ απαιτητική, δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του και καταφέρνοντας σε ένα παιχνίδι σαν αυτό της Καλαμπάκας, με έναν αντίπαλο που ξεκινά να παίζει... για τη ζωή του, να σκοράρει 26 πόντους με τρία τρίποντα. Το μέλλον του Αλέξανδρου Νικολαΐδη φαίνεται λαμπρό.

2) Γιώργος Τριχόπουλος (Δόξα Λευκάδας)

Όταν έφτασε ο έμπειρος «άσος» στη Λευκάδα, μαζί με μερικούς ακόμη «μπαρουτοκαπνισμένους» από μια πορεία αρκετών χρόνων στις εθνικές κατηγορίες, έγινε σαφές πως η Δόξα θέλει να πρωταγωνιστήσει. Αυτό επιβεβαιώθηκε κόντρα στον Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, με τον ίδιο να έχει 16 πόντους με τρία τρίποντα, παρουσιάζοντας ξανά το ηγετικό του προφίλ στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Για τέτοια ματς, άλλωστε, υπάρχει ο Γιώργος Τριχόπουλος.

3) Μανώλης Σταυρουλάκης (Μελίκη)

Ο MVP του περσινού τελικού, που έφερε τη Μελίκη στη Γ' Εθνική, συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, αποτελώντας μεταξύ των ηγετών, στην προσπάθεια να παραμείνει η ομάδα της Ημαθίας στην κατηγορία. Ο ίδιος, μαζί με τον Κοτζαμπάση ως «παράγοντα Χ», έδειξε το δρόμο στην επικράτηση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου, πετυχαίνοντας 16 πόντους με τρία τρίποντα, στην ίσως καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Αυτή ήρθε, μάλλον, την κατάλληλη στιγμή για τον Μανώλη Σταυρουλάκη.

4) Ιωακείμ Μαυρίδης (ΑΟΚ Βέροιας)

Είναι ανάμεσα στις σταθερές αξίες του ΑΟΚ Βέροιας, εξασφαλίζοντάς του μια επιτυχημένη πορεία πέρυσι κι έχοντας την προδιάθεση να κάνει το ίδιο φέτος. Ο Έλληνας «άσος» συνεχίζει να προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στον Κωνσταντίνο Ηλιάδη, φτάνοντας τους 15 πόντους με τρία τρίποντα απέναντι στον Εύαθλο και όντας καταλυτικός. Σε ένα ρόστερ, που είναι μεταξύ των πιο νεανικών της κατηγορίας, ο Ιωακείμ Μαυρίδης είναι ο οδηγός.

5) Νίκος Κλωνάρας (Πρωτέας Γρεβενών)

Η παρουσία του στις ρακέτες αποτελεί πάντα εγγύηση, για έναν Πρωτέα που εντυπωσιάζει έως τώρα. Στην Καρδίτσα, ήταν αυτός που έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του, για μια δύσκολη αποστολή με τους Τιτάνες Παλαμά, φτάνοντας τους 22 πόντους με δύο τρίποντα και εκτελώντας τους αντιπάλους του με κάθε τρόπο. Ο Νίκος Κλωνάρας κερδίζει ουκ ολίγα με την εμπειρία του και δικαίως θεωρείται μεταξύ των κορυφαίων ψηλών της κατηγορίας.

Προπονητής: Γρηγόρης Γιασσάρης (Δόξα Λευκάδας)

Ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή, δεδομένων όσων έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, και μαζί να «χτίσει» από την αρχή μια ανταγωνιστική Δόξα Λευκάδας, ενώ αυτή την αγωνιστική είχε να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό αντίπαλο, με την ψυχολογία στα ύψη. Οι παίκτες του εκτέλεσαν όσα είπε, το πλάνο του βγήκε άψογο στο παρκέ και η ομάδα του κυριάρχησε στο ντέρμπι με τον Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, κρατώντας το αήττητό της. Όλα αυτά, λοιπόν, σε μεγάλο βαθμό είναι έργο Γρηγόρη Γιασσάρη, που παίρνει ξανά το δρόμο των ανόδων.

4ος όμιλος

1) Στράτος Ιορδάνογλου (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Εδώ και αρκετό καιρό, έχει δείξει την ποιότητά του και τις δυνατότητες που έχει, ενώ το μόνο που του αρκεί, είναι να αξιοποιήσει το ταλέντο του για μια ακόμη καλύτερη μοίρα. Στο θρίαμβο του ΓΑΣ απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου, ενορχήστρωσε ιδανικά την προσπάθεια της ομάδας του, κάτι που σημαίνει πως οι 18 του πόντοι με δύο τρίποντα είναι απλά ενδεικτικοί του τι έκανε. Ο Στράτος Ιορδάνογλου, άλλωστε, ήρθε για να αποτελέσει έναν εκ των νεαρών, που θα ηγούνταν της ομάδας της Κομοτηνής.

2) Στέλιος Νούκαρης (Πολύγυρος)

Η παρουσία του τις τελευταίες αγωνιστικές είναι φοβερή και επιβραβεύθηκε με μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση στο ντέρμπι με τη ΔΕΚΑ. Σε ένα σπουδαίο παιχνίδι έκανε ξανά επίδειξη των ικανοτήτων του, με 16 πόντους και τρία τρίποντα, τοποθετούμενος στην πεντάδα και για την αξιοθαύμαστη σταθερότητά του. Ο Πολύγυρος επιχειρεί την αντεπίθεση πρωταθλητισμού και ο Στέλιος Νούκαρης είναι, από πέρυσι κιόλας, μια από τις κύριες μορφές του.

3) Ηλίας Τσιόγκας (Ζέφυρος)

Το παιχνίδι με τον Λεύκιππο Ξάνθης ήταν καθοριστικό κι εκείνος δε λείπει ποτέ από αυτά. Ήταν καθοριστικός για τη δεύτερη νίκη του Ζεφύρου, σημειώνοντας στο παιχνίδι αυτό 15 πόντους και... παίρνοντάς τον από το χέρι, για να πάρει μια μεγάλη ανάσα η ομάδα της Ανατολικής Ακτής και να κερδίσει για λίγο την ηρεμία της. Η εμφάνιση του Ηλία Τσιόγκα, λοιπόν, σήμαινε κάτι πολύ παραπάνω από τους πόντους που πέτυχε.

4) Άρης Νικολούδης (ΜΕΝΤ)

Έχει μπει... φουριόζος σε αυτή την χρονιά και απλά οδηγεί τη ΜΕΝΤ προς την καταξίωση. Η όρεξή του να επαναφέρει σε στιγμές δόξας την ομάδα της Τούμπας, μαζί με τον Δημήτρη Ντισλή, είναι εμφανής και στο ματς με τη μαχητική Μακαμπή εξασφάλισε το θετικό αποτέλεσμα, με 30 πόντους και ένα τρίποντο. Ίσως να θεωρείται και ως... άλλη μια μέρα στο γραφείο για τον Άρη Νικολούδη, που είναι εξωπραγματικός.

5) Αντρέϊ Μπαγκντασαριάν (ΒΑΟ)

Ήρθε, για να πλασιώσει την φροντ λάιν του Πάνου Νομικού με την εμπειρία του και δικαιώνει έως τώρα την επιλογή του. Η παρουσία του είναι σταθερά σε υψηλό επίπεδο και με αντίπαλο τα Νέα Μουδανιά, ήταν ανάμεσα στους παίκτες που πρόσφεραν ένα άνετο απόγευμα στον ΒΑΟ, φτάνοντας τους 12 πόντους με μια μεστή παρουσία στις δύο ρακέτες. Ο ιστορικός σύλλογος έχει ξεκινήσει αρκετά καλά, με τη συμβολή και του Αντρέϊ Μπαγκντασαριάν.

Προπονητής: Χρήστος Νίκου (ΠΣ Ευκαρπίας)

Η ομάδα του όχι απλά κέρδισε τον Απόλλωνα, που μόλις προερχόταν από θρίαμβο στο ντέρμπι με τη ΜΕΝΤ, αλλά... τον ποδοπάτησε. Ήταν κυρίαρχη, έφτασε τους 103 πόντους και δέχθηκε μόλις 68, ανέδειξε κάθε αδυναμία του αντιπάλου της και - το σπουδαιότερο - έκανε με αυτό τον τρόπο μια... ξεκάθαρη δήλωση για τις σπουδαίες της επιδιώξεις. Είναι ίσως και η ώρα για τον Χρήστο Νίκου και το σύνολό του, να προχωρήσουν στο επόμενο «βήμα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ