18 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Δημήτρης Γεωργίου (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα)

Του έχει πάρει λίγο καιρό να συνηθίσει τα δεδομένα που φέρνει η μετατόπιση από το «2» στο «1», αλλά με τον καιρό ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Θωμά Κωστόπουλου. Με αντίπαλο τον ΑΟΚ Βέροιας ήταν ηγετικός, σκοράροντας 16 πόντους με δύο τρίποντα, δημιουργώντας και κάνοντας φοβερή δουλειά στην αντίπερα όχθη. Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα έπραξε ορθότατα που... άρπαξε τον ταλαντούχο Δημήτρη Γεωργίου το καλοκαίρι.

2) Χρήστος Γκογκίδης (Τιτάνες Παλαμά)

Ας πάμε σε έναν παίκτη που έχει φάει... με το κουτάλι τα παρκέ και συνεχίζει να γοητεύει στα 41 του. Αυτό είναι και το πιο εντυπωσιακό, μιας και αρκετοί ήταν οι πρωταγωνιστές στο «διπλό» στα Τρίκαλα επί των Ικάρων, με τον ίδιο να έχει 17 πόντους με ένα τρίποντο και να επιβεβαιώνει, ότι ο... έρωτας με το πλεκτό είναι παντοτινός. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, η ομάδα εμπιστεύτηκε τον Χρήστο Γκογκίδη, στη μετάβαση που απαιτείται ύστερα από έναν υποβιβασμό.

3) Αντώνης Χρύσης (ΑΓΣΙ)

Τον τοποθετούμε, προς εξαίρεση των αρχών μας, στην πεντάδα για δεύτερη συνεχόμενη φορά, καθώς ήταν απλούστατα «μαγικός». Από τους 36 πόντους του με δύο τρίποντα, στο γκολ φάουλ της ισοφάρισης στην κανονική διάρκεια, που έσωσε τον ΑΓΣΙ και τους 10 πόντους στη δεύτερη παράταση, ήταν καταλυτικός. Ο ΑΓΣΙ έδειξε και στο Βόλο, ότι έχει όνειρα και ο Αντώνης Χρύσης μπορεί να ηγηθεί αυτών.

4) Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (Εύαθλος)

Είναι μία από τις σταθερά σημαντικές λύσεις του Ευάθλου, ερχόμενος να συμπληρώσει ιδανικά τον Μπάμπη Ημερίδη κόντρα στην Καλαμπάκα. Ο Έλληνας φόργουορντ τελείωσε με 23 πόντους και ένα τρίποντο, σπρώχνοντας την ομάδα μαζί με τον ηγέτη της στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Ο σύλλογος του Πολυκάστρου ψάχνει το ρυθμό του και η παρουσία του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου ήταν σπουδαία, για ένα αποτέλεσμα που οπωσδήποτε χρειαζόταν.

5) Βασίλης Βαγενάς (Δόξα Λευκάδας)

Ήρθε, για να πρωταγωνιστήσει και το κάνει σε κάθε αγωνιστική. Ήταν απλά επιβλητικός στις δύο ρακέτες, στο «διπλό» με αντίπαλο την Νικόπολη Πρέβεζας, και τοποθετείται ξανά στην πεντάδα με τους 17 πόντους με δύο τρίποντα και την αντίπαλη άμυνα απλά να τον παρακολουθεί να σκοράρει με κάθε τρόπο. Ο Βασίλης Βαγενάς μάλλον θα νιώθει... σαν να μην πέρασε μια μέρα, στην επιστροφή του στη Λευκάδα.

Προπονητής: Χρήστος Ζαχαρέλης (Τιτάνες Παλαμά)

Η ομάδα του προερχόταν από μία από τις λεγόμενες κακές ήττες, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου στην έδρα της. Όχι απλά ρέφαρε την ήττα, λοιπόν, αλλά πήρε και μία, που δύσκολα άλλη με τους δικούς της στόχους θα καταφέρει, στην έδρα των υπό κρίση μεν, ισχυρών δε Ικάρων Τρικάλων. Η αντίδραση ήταν το πιο σημαντικό για τους Τιτάνες Παλαμά και αυτή ήρθε εμφατικά, με τον Χρήστο Ζαχαρέλη να βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

4ος όμιλος

1) Θοδωρής Πρωτούλης (ΔΕΚΑ)

Εδώ και χρόνια αποτελεί έναν... μόνιμο κίνδυνο στις χαμηλότερες κατηγορίες και στη ΔΕΚΑ ήξεραν πολύ καλά, γιατί τον επέλεγαν. Αυτός ανέλαβε να «καθαρίσει» τον ΒΑΟ, έχοντας 20 πόντους με τρία τρίποντακαι συμβάλλοντας με ουκ ολίγους τρόπους στην νέα νίκη, που μοιάζει να βάζει το νερό στο αυλάκι για την φιλόδοξη ομάδα του. Ο Θοδωρής Πρωτούλης είναι μεταξύ των πόλων σταθερότητας της ΔΕΚΑ.

2) Βασίλης Αγραφιώτης (Απόλλων Καλαμαριάς)

Είναι μεταξύ των ατόμων, που θα κουβαλήσουν τον Απόλλωνα σε ένα τραχύ δρόμο πρωταθλητισμού, που μοιάζει να ακολουθεί. Είναι, φυσικά, από τα κατάλληλα άτομα για αυτό το ρόλο, με το καλύτερο ματς του κόντρα στη ΜΕΝΤ, με 23 πόντους και έξι τρίποντα, να έρχεται την πιο σωστή στιγμή, στηρίζοντας ιδανικά τον φορμαρισμένο Μαχαιριανάκη. Με τον Βασίλη Αγραφιώτη επίσης σε τόσο καλή κατάσταση, η αισιοδοξία είναι λογικό να υπάρχει.

3) Ιακώβ Αρούχ (Μακαμπή)

Η «νεοφώτιστη» Μακαμπή πήρε τη δεύτερη νίκη της με αντίπαλο τον Αστέρα Σίνδου σε ένα ντέρμπι παραμονής και η δική του συμβολή ήταν αυτή, που αρκούσε για την νέα υπέρβαση. Με 21 πόντους, ήταν αυτός που σάλπισε την αντεπίθεση για την ανατροπή της τελευταίας περιόδου, μοιάζοντας να παίρνει τα ηνία σε αυτό το σύνολο. Είναι, ίσως, η ώρα και του Ιακώβ Αρούχ να ξεχωρίσει σε αυτή την κατηγορία.

4) Κωνσταντίνος Νέσης (Αίας Ευόσμου)

Συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά, υπό τις οδηγίες του Φοίβου Γυμνόπουλου, όντας κάθε φορά και περισσότερα βελτιωμένος. Ακολουθώντας τις νουθεσίες του ταλαντούχου κόουτς, προχωρά απλά στον ίδιο ρυθμό με την περσινή του εξαιρετική σεζόν και απέναντι στον Ζέφυρο ήταν απολαυστικός, με 21 πόντους και δύο τρίποντα. Ο Κωνσταντίνος Νέσης είναι σίγουρο, ότι θα πετύχει κάτι σπουδαίο, αν ακολουθεί πάντα αυτό το δρόμο.

5) Σπύρος Λευκαδίτης (Πολύγυρος)

Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά δεν μπορεί να παραβλεφθεί η δεσποτική του παρουσία στις δύο πλευρές του παρκέ. Με 10 πόντους και ένα τρίποντο, κέρδισε πολλές «μάχες» χαμηλά και απειλούσε με κάθε τρόπο, συμβάλλοντας με το δικό του τρόπο στο σπουδαίο «διπλό» της Ξάνθης, με αντίπαλο την Ασπίδα. Ο Σπύρος Λευκαδίτης φαίνεται να έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες μιας ομάδας με πάντοτε υψηλούς στόχους, όπως ο Πολύγυρος.

Προπονητής: Δημήτρης Καραμιχάλης (Απόλλων Καλαμαριάς)

Η ομάδα του έπαιζε ένα μεγάλο ντέρμπι, στο οποίο εκτός του ότι με νίκη έφτανε στην κορυφή, είχε και πράγματα να αποδείξει στον εαυτό της. Τα κατάφερε περίφημα και στα δύο κομμάτια και αυτό αποδεικνύει ο θρίαμβος επί της ΜΕΝΤ, όπου εκτός του ότι ο Απόλλων κυριάρχησε, έβγαλε στο παρκέ όσες αδυναμίες δεν είχε βγάλει η ομάδα της Τούμπας στις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές. Διάβασμα, εξαιρετική προετοιμασία του αγώνα και άψογη διαχείριση, λοιπόν, από τον Δημήτρη Καραμιχάλη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ