18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Βόρρας), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο βορρά, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

3ος όμιλος

1.Θοδωρής Πανάρας (Αίολος Τρικάλων)

Ήξεραν τι παίκτη έβαζαν στο οπλοστάσιο τους στον Αίολο Τρικάλων, όταν αποφάσισαν να εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας τον Θοδωρή Πανάρα. Ο 42χρονος  γκαρντ διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τις Εθνικές κατηγορίες, και στο πως να οργανώνει το εκάστοτε σύνολο και αυτό κάνει μέχρι στιγμής και στην Θεσσαλική ομάδα. Μάλιστα στο ματς απέναντι στον Αριστοτέλη Φλώρινας, ο έμπειρος γκαρντ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 25 πόντους με 6 τρίποντα.

2.Πανος Τσατάλας (Τιτάνες Παλαμά)

Οι Τιτάνες Παλαμά κατέκτησαν στην παράταση τη νίκη της Μελίκης με 79-76, παραμένοντας έτσι αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα στην έδρα τους. Ένας από τους παίκτες που βοήθησε προκειμένου οι γηπεδούχοι να πάνε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο και εν τέλει ν πανηγυρίσουν ήταν ο Πάνος Τσατάλας, που με τους 31 πόντους που πέτυχε συνέβαλε στο έπακρον για την ανατροπή, με τον εξαιρετικό σκόρερ να εμφανίζεται για δεύτερη φορά στις πεντάδες μας, αποτελώντας λίρα εκατό για τους Θεσσαλούς.

3.Σωτήρης Γκιουλέκας (Ίκαροι Τρικάλων)

Το δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα πανηγύρισαν οι Ίκαροι Τρικάλων. Το σύνολο του Κώστα Σδράκα πήρε το «διπλό» στο Βόλο με τον αντίπαλο τον Ολυμπιακό, με τον Σωτήρη Γκιουλέκα να κάνει ταμείο 28 πόντων. Ο έμπειρος φόργουορντ κατάφερε να σκοράρει 6 φορές έξω από τα 6,75, αποτελώντας ουσιαστικά μια τεράστια πολυτέλεια για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, όντας από τους καλύτερους σκόρερ των Εθνικών κατηγοριών.

4.Κώστας Τσέλιος (Αναγέννηση Καρδίτσας)

Στα 42 του χρόνια ο Καρδιτσιώτης, Κώστας Τσέλιος συνεχίζει να προσφέρει με την εμπειρία του και την ποιότητα του. Φυσικά όταν η παρουσία του στο παρκέ συνδυάζεται και με νίκη της ομάδας τους τότε τα πράγματα γίνονται πιο ευχάριστα για τον πάουερ φόργουορντ της Αναγέννησης Καρδίτσας, ο οποίος με 16 πόντους και 4 τρίποντα βοήθησε την Θεσσαλική ομάδα να πάρει την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην Γ' Εθνική, στην έδρα της.

5.Κώστας Σωτηράκης (ΣΚ Ιωάννινα)

Φαίνεται ότι στο IBC έκαναν διάνα με την επιλογή του 23χρονου φόργουορντ, ο οποίος άφησε το Πέρα για να συνεχίσει στην ομάδα της Ηπείρου. Έτσι, τον συναντάμε για τρίτη στη σειρά φορά στην θέση του κορυφαίου ψηλού, με τον ίδιο με 28 πόντους να είναι καταλυτικός στη νίκη της ομάδας του στο τοπικό ντέρμπι με τον ΑΓΣΙ.

Προπονητής

Κώστας Σδράκας (Ίκαροι Τρικάλων)

Ο Κώστας Σδρακας βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά το τιμόνι των Ίκαρων Τρικάλων. Η ομάδα του μπορεί να μην έκανε το καλύτερο ξεκίνημα τη φετινή σεζόν (γνώρισε την ήττα από τον ΣΚ Ιωάννινα) παρόλα αυτά βρήκε τον τρόπο να αλλάξει τη… μοίρα της να κάνει το 2-1 στο πρωτάθλημα. Αυτουργός σε αυτό ο Έλληνας τεχνικός ο οποίος στο εκτός έδρας παιχνίδι στην πολύ δύσκολη έδρα της Νίκης Βόλου έδειξε να έχει προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες του για την συγκεκριμένη «έξοδο», στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

4ος όμιλος

1.Ηλίας Τράκας (Πανσερραϊκός)

Την πρώτη του νίκη πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός στο πρωτάθλημα της Γ Εθνική. Η ομάδα των Σερρών πήρε τη νίκη του Μέγα Αλέξανδρου με 80-52, με τον οργανωτή της Ηλία Τράκα να είναι αυτός που «μοίρασε» αλλά και σκόραρε για το σύνολο. Ο 27χρονος πλέι-μέικερ ολοκληρωσε το παιχνίδι με 17 πόντους με 2 τρίποντα.

2.Γιώργος Γκύζης (ΜΕΝΤ)

Την αήττητη πορεία της συνέχισε η ΜΕΝΤ η οποία πέρασε και από την Καλαμαριά κερδίζοντας τον Απόλλωνα. Το σύνολο του Σάββα Ντολόπουλου επικράτησε των «ροσονέρι»  με 69-54 με κορυφαίο της αυτή την αγωνιστική τον 18χρονο Γιώργο Γκύζη. Ο γκαρντ που προέρχεται από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη έκλεισε το ταμείο του στους 24 πόντους έχοντας 4 εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75.

3.Ανέστης Δημητριάδης (ΔΕΚΑ)

Γαλουχημένος στις υποδομές της ΔΕΚΑ ο Ανέστης Δημητριάδης ξέρει ακριβώς τις απαιτήσεις της ομάδας του, η οποία ουσιαστικά είναι μια πρωτότυπη ακαδημία, την οποία δημιούργησε ο Νίκος Χατζηβρέττας. Ο 19χρονος που κάνει τα πρώτα του βήματα και στο ανδρικό του ΔΕΚΑ «πέτυχε» 19 πόντους απέναντι στον Μαντουλίδη ενώ μάζεψε και 18 ριμπάουντ, φτάνοντας σε ένα ανεπανάληπτο double-double.

4. Νίκος Αζίζης (Μακεδονικός)

Το 2-0 έκανε ο Μακεδονικός, κερδίζοντας την Ασπίδα στην Ξανθή, και πανηγυρίζοντας το αήττητο στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου Βορρά. Ένας από τους κορυφαίους της ομάδας στην εκτός έδρας νίκη της ήταν ο Νίκος Αζίζης, ο οποίος έφτασε τους 15 πόντους. Ο 22χρονος φόργουορντ αποκτήθηκε φέτος από την ομάδα του Μακεδονικού και καθώς φαίνεται ήρθε για να προσφέρει λύσεις στη ρακέτα των «πρασίνων», ενώ ήταν εκ των συντελεστών της ανατροπής στο τέταρτο δεκάλεπτο.

5. Χάρης Βοϊβατόπολος (Λεύκιππος Ξάνθης)

Ακάθεκτος στην κορυφή του πρωταθλήματος συνεχίζει ο Λεύκιππος Ξάνθης, ο οποίος προσπέρασε και το εμπόδιο του Κένταυρου Καλλικράτειας. Η ομάδα της Ξάνθης μπορεί να τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ομάδα της Χαλκιδικής, όμως παίκτες της εμπειρίας και της ποιότητας του Χάρη Βοϊβατόπολου την έβγαλαν από τη δύσκολη θέση και της χάρισαν τη νίκη. Ο σέντερ της Ακριτικής ομάδας ολοκλήρωσε με 14 πόντους, ενώ στα τρία φετινά παιχνίδια έχει συγκεντρώσει 42 πόντους, αποτελώντας μια υπέρ πολύτιμη λύση για την ομάδα του.

Προπονητής 

Δημήτρης Γεροφώτης (Μακεδονικός)

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι ο Μακεδονικός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού της αναμέτρησης κόντρα στην Ασπίδα στην Ξάνθη. Με το ματς να βρίσκεται στο 57-52 στο 30’, οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν επιμέρους 22-11 και εν τέλει κατέκτησαν τη νίκη με 74-68.  Σημαντικό στοιχείο για την ανατροπή, η καθοδήγηση του τεχνικού της ομάδας Δημήτρη Γεροφώτη, ο οποίος έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις προκειμένου το σύνολο του να πανηγυρίσει, και με την εμπειρία του από τις Εθνικές κατηγορίες καθοδηγεί τον Μακεδονικό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ