22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Γιάννης Μαλούτας (Πρωτέας Γρεβενών)

Έχει ενσαρκώσει από νωρίς το ρόλο του ηγέτη στην ομάδα του, καθοδηγώντας τη με μαεστρία σε ένα μονοπάτι πρωταθλητισμού. Ήταν για άλλη μία φορά ο οδηγός, ο σκόρερ με 17 πόντους και τρία τρίποντα και, γενικά, αυτός που ενέπνεε ασφάλεια για να πραγματοποιηθεί από όλους μια σπουδαία εμφάνιση, «συντρίβοντας» τους Ίκαρους Τρικάλων. Η μεταγραφή του Γιάννη Μαλούτα ήταν ίσως... μια ολόκληρη ιστορία για τον Πρωτέα.

2) Μπάμπης Ημερίδης (Εύαθλος)

Σαν... το παλιό καλό κρασί, ο έμπειρος γκαρντ ανέλαβε να κατευθύνει τον Εύαθλο στην πρώτη του φετινή νίκη, με «διπλό» επί της Μελίκης. Όπως μας έχει συνηθίσει ο ίδιος, ήταν καθοριστικός με 18 πόντους και δύο τρίποντα, υπενθυμίζοντας το λόγο που υπάρχει στο σύνολο του Γιώργου Παπαδόπουλου. Ο Μπάμπης Ημερίδης, άλλωστε, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση σε ολόκληρη την κατηγορία, γράφοντας ιστορία για την ομάδα του.

3) Αντώνης Χρύσης (ΑΓΣΙ)

Ήρθε μετά τη λύση της συνεργασίας με την Καλλιθέα κι έγινε άμεσα βασικό «εργαλείο» για τον κόουτς Τσουκανέλη. Η ποιότητά του δεν αμφισβητείται, άλλωστε, με τα Ιωάννινα μάλλον... να του πηγαίνουν σαν πόλη, ύστερα και από το περσινό πέρασμα στα IBC, με την κυρίαρχη εμφάνιση 25 πόντων και δύο τριπόντων απέναντι στον Μαντουλίδη να κάνουν τη ζωή του ΑΓΣΙ πολύ εύκολη. Αυτό, άλλωστε, έχει έρθει να κάνει ο Αντώνης Χρύσης.

4) Δημήτρης Μπόγδανος (Ολυμπιακός Βόλου)

Όσο κι αν περάσουν τα χρόνια, η... ερωτική επαφή με το καλάθι δεν μπορεί να παύσει ποτέ. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του 43χρονου «άσου», με έναν εκ των πιο σεσημασμένων σκόρερ στην ιστορία των εθνικών κατηγοριών να φτάνει τους 36 πόντους με τέσσερα τρίποντα για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού Βόλου στον Παλαμά. Οι Τιτάνες ένιωσαν... τι εστί Δημήτρης Μπόγδανος κι εκείνος ίσως δίνει το έναυσμα, χαρίζοντας 

5) Βασίλης Πάτρας (ΠΑΣ Γιάννινα)

Δεν μπορούμε να μην τον συμπεριλάβουμε για άλλη μια φορά στους κορυφαίους, μετά και την νέα τρομερή του εμφάνιση στην Καλαμπάκα. Οι οπαδοί του ΠΑΣ έκαναν την αντίπαλη έδρα... Ζωσιμάδες κι εκείνος φρόντισε να αποζημιωθούν, έχοντας 23 πόντους με τρίποντα και κυρίαρχη παρουσία χαμηλά. Ο Βασίλης Πάτρας, μάλλον έχει βρει την χρονιά της «εκτόξευσής» του.

Προπονητής: Πέτρος Μουρουζίδης (Πρωτέας Γρεβενών)

Η ομάδα του μοιάζει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού και το απέδειξε απέναντι σε ένα εκ των φαβορί, τους Ίκαρους Τρικάλων. Έδειξε πως... στα Γρεβενά είναι αλλιώς για οποιονδήποτε αντίπαλο και ότι ο Πρωτέας είναι έτοιμος για κάτι σπουδαίο, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή εικόνα των πρώτων δύο αγωνιστικών σε ένα πρώτο κρίσιμο τεστ. Δεν είναι μόνο η άριστη προετοιμασία, αλλά η συνέχεια που δείχνει ο σύλλογος στο ήδη επιτυχημένο έργο του Πέτρου Μουρουζίδη.

4ος όμιλος

1) Γιώργος Ταζόπουλος (ΒΑΟ)

Ο ταλαντούχος γκαρντ επέστρεψε στον ΒΑΟ και, μάλλον, έχει έρθει για να κάνει, μεταξύ άλλων, τη διαφορά. Ο Πάνος Νομικός τον εμπιστεύεται κι εκείνος δεν χάνει την ευκαιρία, μετρώντας 14 πόντους, ένα τρίποντο και ιδανική «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού της ομάδας του απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης. Η άμυνά της δεν μπόρεσε ποτέ, επί της ουσίας, να αντιμετωπίσει τον εξαιρετικά ελπιδοφόρο Γιώργο Ταζόπουλο.

2) Άγγελος Παπαδόπουλος (ΜΕΝΤ)

Αποτελεί μία εκ των σταθερών αξιών της ΜΕΝΤ, από την περσινή της κιόλας πορεία, όπου ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Συνεχίζει να έχει το ρόλο αυτό σε ένα πιο γεμάτο ρόστερ και ο αγώνας με τον Λεύκιππο Ξάνθης το επιβεβαίωσε, με 16 πόντους και ένα τρίποντο. Ο Άγγελος Παπαδόπουλος είναι πάντοτε ένα ηγετικό στέλεχος στη ΜΕΝΤ και αναπόσπαστο κομμάτι στην πορεία πρωταθλητισμού που θέλει να πραγματοποιήσει.

3) Δημήτρης Σαμαράς (Απόλλων Καλαμαριάς)

Τα λόγια περιττεύουν, όπως και οι συστάσεις για αυτό το μεγάλο σκόρερ. Έχει αναλάβει να πάρει από το χέρι τον Απόλλωνα και μέχρι τώρα επιβεβαιώνει τις προσδοκίες, τελειώνοντας με 20 πόντους και πέντε τρίποντα στη Σίνδο, με αντίπαλο τον Αστέρα. Ο Δημήτρης Σαμαράς, άλλωστε, είναι προσωποιημένη σιγουριά επιτυχίας, όπου κι αν πηγαίνει.

4) Δημήτρης Βογιατζής (ΔΕΚΑ)

Ήρθε στη ΔΕΚΑ, για να στηρίξει το όραμά της και να δείξει... πώς παίρνουν μια άνοδο, μετά την περσινή επιτυχία με τον Φαίακα Κέρκυρας. «Βομβάρδισε» το καλάθι του ΓΑΣ Κομοτηνή με 12 πόντους και τέσσερα τρίποντα, «καθαρίζοντας» για την ομάδα του έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων για την επιστροφή στις επιτυχίες. Στο άκουσμα της απόκτησης του Δημήτρη Βογιατζή, άλλωστε, ήταν ξεκάθαρο τι ήθελε να πετύχει η ΔΕΚΑ.

5) Θανάσης Χολέβας (Ευκαρπία)

Ο έμπειρος ψηλός συνεχίζει δυναμικά... από εκεί που σταμάτησε πέρυσι και ήταν ξανά αυτός, που ανέλαβε την καθοδήγηση της ομάδας του, για ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα του Ζέφυρου. Ο ίδιος είχε 13 πόντους, με ένα τρίποντο και πολλές κερδισμένες «μάχες» στις δύο ρακέτες, αφήνοντας για ακόμη μία φορά το δικό του στίγμα. Αυτός είναι, άλλωστε, ο Θανάσης Χολέβας που γνωρίζουν στην Ευκαρπία.

Προπονητής: Πάνος Νομικός (ΒΑΟ)

Μετά τα εξαιρετικά περσινά δείγματα στη ΜΕΝΤ, που για λεπτομέρειες έχασε την 4η θέση και μια πιθανή άνοδο στη Β' Εθνική, συνεχίζει την πολύ καλή του πορεία, αναλαμβάνοντας αυτή την φορά την «αναγέννηση» ενός άλλου ιστορικού συλλόγου. Ο ΒΑΟ στα χέρια του μοιάζει να κατευθύνεται σε μονοπάτι επιτυχιών και το φανέρωσε ξεκάθαρα κόντρα στην εντυπωσιακή για δύο αγωνιστικές Ασπίδα Ξάνθης. Ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση για κάτι αξιοσημείωτο και ο Πάνος Νομικός παίρνει δικαίως τα εύσημα.

Photo Credits: Magnesianews.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ