16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 25ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή πέμπτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Βαγγέλης Σισμάνης (ΑΟΚ Βέροιας)

Ακόμη ένα ματς με εξαιρετική δουλειά από τον 24χρονο πλέι μέικερ, που αποτελεί έναν εκ των βασικών λόγων της σωτηρίας του ΑΟΚ Βέροιας. Με αντίπαλο τη ΓΕ Αγρινίου, φρόντισε με 20 πόντους και τέσσερα τρίποντα, να οδηγήσει εκ του ασφαλούς την ομάδα του σε ένα άνετο απόγευμα, με το οποίο επιβεβαίωσε την παραμονή στην κατηγορία. Οι ηγετικές ικανότητες του Βαγγέλη Σισμάνη, όταν έπρεπε, φάνηκαν στο πρωτάθλημα.

2) Δημήτρης Γεωργίου (ΑΓΣΙ)

Ακόμη ένας νεαρός που εντυπωσίασε σε αυτό το πρωτάθλημα και μόνο εύκολο δεν είναι στα 19 σου χρόνια να παίρνεις μία ομάδα στις πλάτες σου. Ο ΑΓΣΙ χρειαζόταν πάση θυσία την νίκη στην Πτολεμαΐδα, ώστε να μην κινδυνεύσει στο ρεπό της τελευταίας αγωνιστικής και τα κατάφερε περίφημα, με εκείνο να πετυχαίνει 21 πόντους με τρία τρίποντα, δείχνοντας εκ νέου το δρόμο στους συμπαίκτες του. Μία εξαιρετική σεζόν που έδειξε το λαμπρό μέλλον του Δημήτρη Γεωργίου, έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο τρόπο.

3) Ισίδωρος Τσινόπουλος (Εύαθλος)

Τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα, είναι εκπληκτικός και είναι μεταξύ αυτών που ωθούν τον Εύαθλο σε ένα όμορφο φινάλε, για αυτή την υπέροχη χρονιά του. Στην έξοδο στην Ανατολική Ακτή, με αντίπαλο το Ζέφυρο, είχε 18 πόντους, δύο τρίποντα και άριστη «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού της ομάδας του και, όποτε είναι αυτός καλά, τότε αυτό αντανακλάται στην απόδοση του συνόλου. Ο Ισίδωρος Τσινόπουλος είναι μία εγγύηση για το σύλλογο του Πολυκάστρου.

4) Σταύρος Αργύρης (Ίκαροι Τρικάλων)

Έμεινε στους Ίκαρους, μετά την περσινή άνοδο, για την φετινή ιερή αποστολή της παραμονής. Τελικά, έμελλε για ακόμη μία χρονιά να είναι ανάμεσα στους βασικούς πρωταγωνιστές, με τους 10 πόντους του και τις ουκ ολίγες κερδισμένες «μάχες» του στα Διαβατά και το ντέρμπι παραμονής με τον Ιωνικό Ιωνίας, να αποτελούν ουσιώδες «στήριγμα» για τους Θεσσαλούς. Στο ματς της χρονιάς, λοιπόν, ο Σταύρος Αργύρης φώναξε παρών.

5) Νίκος Κλωνάρας (Πρωτέας Γρεβενών)

Η ποιότητά του είναι κάτι αναμφισβήτητο και φαίνεται σε κάθε ευκαιρία, όπως στο θρίαμβο επί της Νίκης Βόλου. Στο συγκεκριμένο ματς, τελείωσε με 15 πόντους και ένα τρίποντο, δίνοντας το δικό του «πόλεμο» στη ρακέτα και κερδίζοντάς τον, αν υπολογίσουμε το γεγονός, ότι στο τέλος της αναμέτρησης ο Πρωτέας μέτρησε μία επιβλητική εμφάνιση κι ένα εντυπωσιακό +16. Η ομάδα θα παίξει στους αγώνες κατάταξης, που δυνητικά θα μπορούσαν να σημαίνουν άνοδο και η συμβολή του Νίκου Κλωνάρα ήταν καταλυτικής σημασίας.

Προπονητής: Χρήστος Μυριούνης (Νικόπολη Πρέβεζας)

Έχει ιδιαίτερη αξία να κερδίζεις τον πρωταθλητή, και δη όταν προηγουμένως στην χρονιά σαν ομάδα έχεις βρεθεί σχεδόν σε… ελεύθερη πτώση. Ο Έλληνας τεχνικός, που νωρίτερα προπονούσε στο Αγρίνιο και τη Β’ Εθνική, ανέλαβε περίπου σε μία τέτοια κατάσταση την Νικόπολη και μετά από μία επεισοδιακή χρονιά, είτε στα εσωτερικά της ομάδας είτε σε αγώνες που δεν είχαν κυλήσει… ρόδινα, καταφέρνει να πει «τέλος καλό, όλα καλά», όντας κοντά στο να την καθιερώσει στην πρώτη πεντάδα, μετά το αποτέλεσμα επί του Φίλιππου. Ο Χρήστος Μυριούνης, λοιπόν, κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ανασυντάξει την ομάδα και αυτό φάνηκε στα αποτελέσματα.

2ος όμιλος Βορρά

1) Φώτης Ιωάννου (ΓΣ Ελευθερούπολης)

Είναι ακόμη ένα παράδειγμα παίκτη, που αποδεικνύει την πλειάδα ποιοτικών λύσεων που διαθέτει στο ρόστερ της η Ελευθερούπολη, κάτι που άλλωστε διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου. Ο ίδιος, έβαλε το δικό του «λιθαράκι» αυτή τη σεζόν και αξίζει, σε κάθε περίπτωση, να συμπεριληφθεί στην πεντάδα μας, έχοντας 11 πόντους με ένα τρίποντο στο νέο «διπλό», αυτή την φορά με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Και ο Φώτης Ιωάννου, άλλωστε, ήταν μία σπουδαία λύση.

2) Δημήτρης Ντισλής (Μακεδονικός)

Αφήνουμε τους αριθμούς να μιλήσουν μόνοι τους, τόσο για όσα έκανε στην έδρα της ΜΕΝΤ όσο και για την αξία του. 41 πόντοι με εννέα τρίποντα, λοιπόν, ο απολογισμός και τα σχόλια είναι περιττά, για τον άνθρωπο που βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στον Μακεδονικό, ασπαζόμενος το όραμα της «αναγέννησης» του ιστορικού συλλόγου, κάτι που επιτέλους επετεύχθη. Μπορεί ο Δημήτρης Ντισλής να βρίσκεται στα 40 του, αλλά δε θα ξεχάσει ποτέ, ότι μία από τις σπουδαιότερες χρονιές της καριέρας του, είναι η φετινή.

3) Βλάντο Πέτροβιτς (ΧΑΝΘ)

Αναγκαζόμαστε να… παραβούμε την αρχή μας του να μην χρησιμοποιείται ο ίδιος παίκτης στην πεντάδα δύο συνεχόμενες αγωνιστικές και ο λόγος της εξαίρεσης είναι προφανής. Ο άνθρωπος αυτός των 41 ετών και της αστείρευτης διάθεσης για μπάσκετ, παρέδωσε νέο «σόου» στην Κομοτηνή, «φορτώνοντας» με 33 πόντους το καλάθι του ΓΑΣ, για να φτάσει η ΧΑΝΘ σε ένα αποτέλεσμα, που λογικά της εξασφαλίζει την παρουσία στην τετράδα. Ο Βλάντο Πέτροβιτς, για ακόμη μία φορά έκανε με επιτυχία αυτό που ξέρει.

4) Δημήτρης Πιπιλιάρης (Πολύγυρος)

Προχωράμε σε άλλον ένα «γερόλυκο» των παρκέ και… μόνιμο εραστή του αντίπαλου καλαθιού. Η νέα του μεγάλη εμφάνιση στην Ευκαρπία, απέφερε για τον ίδιο 31 πόντους με τρία τρίποντα, ενώ για την ομάδα του ένα θετικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με μία εμφάνιση, που δείχνει ότι είναι έτοιμη για τον αγώνα κατάταξης της τρίτης θέσης. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό, με τον Δημήτρη Πιπιλιάρη να φανερώνει, ότι έχει σκοπό έστω κι έτσι να εξαντληθούν τα περιθώρια ανόδου του Πολυγύρου.

5) Αυγουστίνος Σπουργίτης (Αστέρας Σίνδου)

Βρήκε την ευκαιρία και την «άρπαξε από τα μαλλιά», παίρνοντας σημαντικό χρόνο συμμετοχής με τον Κένταυρο Καλλικράτειας. Στο Κλειστό του Αγίου Παύλου ολοκλήρωσε με 16 πόντους το παιχνίδι, κυριαρχώντας στις «μάχες» κοντά στο καλάθι και επιβεβαιώνοντας, ότι είναι άλλο ένα μεγάλο «πουλέν» μίας ομάδας, που δίνει σημασία στους ταλαντούχους αθλητές. Ο 20χρονος Αυγουστίνος Σπουργίτης είναι ίσως για το λόγο αυτόν, ένα από τα πρόσωπα της αγωνιστικής.

Προπονητής: Σάββας Ντολόπουλος (Μαντουλίδης)

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα παιδιά του σπουδαίου σχολείου του Μαντουλίδη, αλλά και ο… δάσκαλος πρέπει να πάρει τα εύσημα. Η ομάδα καταφέρνει, έχοντας στις τάξεις της τόσα σπουδαία ταλέντα, να πετυχαίνει την αποστολή της, δίνοντάς τους πρωταγωνιστικό ρόλο και σημασία έχει πάντα ο άνθρωπος, που θα αναλάβει να τους δείξει τη σωστή κατεύθυνση. Σε συνδυασμό με την αγωνιστική επιτυχία, ο Σάββας Ντολόπουλος είχε απόλυτα επιτυχημένο έργο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ