18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 24ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή τέταρτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Νίκος Λιόλιος (Μελίκη)

Η Μελίκη είχε ανάγκη από ένα μεγάλο αποτέλεσμα για την παραμονή της κι εκείνος ανέλαβε να την καθοδηγήσει. Πέτυχε 16 πόντους με τρία τρίποντα, «ενορχήστρωσε» ιδανικά το παιχνίδι της και η ομάδα του υπέταξε την Καλαμπάκα, στέλνοντάς τη λογικά στα τοπικά πρωταθλήματα. Ο Νίκος Λιόλιος έδωσε αυτή την πολυπόθητη «χαριστική βολή».

2) Γιάννης Καραγκιολίδης (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα)

Η εμπειρία του μιλάει, όποτε τον χρειάζεται η ομάδα του και αυτό έκανε και στην έξοδο στα Τρίκαλα. Ο Έλληνας γκαρντ, βέβαια, πέρασε μάλλον... άλλη μια μέρα στο γραφείο, με τους 14 πόντους να ωθούν σε «περίπατο» το σύνολο του Θωμά Κωστόπουλου. Ο Γιάννης Καραγκιολίδης σημειώνει τη δική του καθοριστική συμβολή στην άνοδο, που αυτή τη στιγμή παίρνει ο ΠΑΣ.

3) Δημήτρης Μπόγδανος (Ολυμπιακός Βόλου)

Ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού Βόλου θα έβγαινε μπροστά για να «καθαρίσει». Ήταν αυτονόητο πως θα το έκανε και οι 22 του πόντοι με τον Εύαθλο Πολυκάστρου εξασφάλισαν αφενός την ηρεμία της ομάδας, αφετέρου την επιβεβαίωση μιας εξαιρετικής δουλειάς, με πορεία που την έχει φέρει στην έκτη θέση. Όταν αποφάσιζε να «βομβαρδίζει» τα καλάθια με αυτή την φανέλα, ο Δημήτρης Μπόγδανος ίσως να μην περίμενε τέτοια δικαίωση.

4) Βασίλης Βαγενάς (Δόξα Λευκάδας)

Η προσθήκη του στην «εξίσωση», όχι μόνο για το ματς στην Καρδίτσα, αλλά και τις δύο αγωνιστικές που απομένουν, είναι σημαντικό γεγονός. Ο Γιάννης Δημητριάδης, βλέποντας αυτό, τρίβει τα χέρια του με ικανοποίηση, με τους 18 του πόντους να κρίνουν την απόδραση από την έδρα των Τιτάνων Παλαμά. Ο Βασίλης Βαγενάς εμφανίζεται τη στιγμή που πρέπει.

5) Δημήτρης Αντωνίου (ΑΓΣΙ)

Μπαίνοντας στα 30 του χρόνια, το παιχνίδι του έχει ωριμάσει ιδιαίτερα και το έχει αποδείξει ειδικά την φετινή σεζόν. Το ματς με τον ΑΟΚ Βέροιας ήταν η ευκαιρία του να διακριθεί και το έκανε με 19 πόντους και ένα τρίποντο, τιμωρώντας την αντίπαλη άμυνα με κάθε τρόπο. Ο Δημήτρης Αντωνίου συνδύασε με νίκη την πιο μεστή του φετινή εμφάνιση.

Προπονητής: Ιορδάνης Ασλανίδης (Μελίκη)

Η ομάδα του έπαιζε ένα παιχνίδι «ο θάνατός σου η ζωή μου» με αντίπαλο την Καλαμπάκα, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσουμε άλλη λεζάντα. Και κατάφερε να κάνει... πρόωρα ανάσταση, έχοντας λίγη παραπάνω ψυχραιμία και πνευματική ετοιμότητα, σε ένα ματς γεμάτο νεύρα και από τις δύο πλευρές, παίρνοντας το αποτέλεσμα και πιστεύοντας στην παραμονή. Αυτό δε συμβαίνει πρώτη φορά για τη Μελίκη, με τον Ιορδάνη Ασλανίδη να παίρνει άριστα στον τομέα της ψυχολογίας.

4ος όμιλος

1) Γιάννης Μανδαλάκης (Ασπίδα Ξάνθης)

Ο πολύπειρος γκαρντ έκανε για άλλη μια φορά το καθήκον του, «σκοτώνοντας» και τον Ζέφυρο στο διάβα του. Βάζοντας το δικό του χέρι, η ομάδα του οδηγείται σε ένα χαρούμενο φινάλε για αυτή την χρονιά, με τους 22 του πόντους με ένα τρίποντο να επιβεβαιώνουν, πως μιλάμε για έναν κορυφαίο σκόρερ στις χαμηλότερες κατηγορίες. Για αυτό, άλλωστε, είναι γνωστός ο Γιάννης Μανδαλάκης.

2) Φραντζέσκος Χρήστου (Λεύκιππος Ξάνθης)

Έχει κάνει το δικό του «μπαμ» φέτος με την φανέλα του Λεύκιππου και στον Εύοσμο δεν... κόλλησε για να «εκτελέσει» και τον Αίαντα. Τιμώρησε την αντίπαλη άμυνα με 22 πόντους και δύο τρίποντα, αποτελώντας μια από τις φετινές αποκαλύψεις της κατηγορίας στον εκτελεστικό τομέα. Ένα λαμπρό μέλλον περιμένει τον Φραντζέσκο Χρήστου και την ομάδα του, εφόσον παραμείνει.

3) Στέλιος Νούκαρης (Πολύγυρος)

Ήταν μάλλον ο πιο σταθερός παίκτης του Πολυγύρου φέτος και από εκείνους που έχουν διασωθεί σε μια χρονιά, όπου και πάλι ο στόχος της απευθείας ανόδου χάθηκε. Κρατά την αξιοπρέπεια της ομάδας της Χαλκιδικής, όμως, και με τους 20 πόντους με τέσσερα τρίποντα επί του Αστέρα Σίνδου τον διατηρεί τρίτο. Ο Στέλιος Νούκαρης έχει αναδειχθεί σε ηγετική μορφή της για φέτος.

4) Άλκης Βουνάκης (ΒΑΟ)

Ο κόουτς Νομικός έψαχνε έναν «άσο στο μανίκι» για άλλη μια φορά κόντρα στη ΜΕΝΤ και τον βρήκε στο πρόσωπό του. Ο ίδιος έκανε «πάρτι» από μακριά, έχοντας 19 πόντους με πέντε τρίποντα και διατηρώντας τον ΒΑΟ όρθιο για την παραμονή του. Ο Άλκης Βουνάκης έδειξε διατεθειμένος να βγει μπροστά για τη μεγάλη ανατροπή έναντι του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

5) Θανάσης Χολέβας (ΠΣ Ευκαρπίας)

Τι μπορεί να πει κανείς για το συγκεκριμένο παίκτη, που έχει κυριαρχήσει σε σχεδόν όλα του ματς στις «μάχες» της ρακέτας. Το έκανε και στο ντέρμπι κορυφής στην Κομοτηνή, όπου με 17 πόντους και δύο τρίποντα έδειξε, ότι φέτος ήταν ασταμάτητος. Ο Θανάσης Χολέβας, άλλωστε, ήταν από τους πολύ βασικούς «κρίκους» στην άνοδο με περίπατο της Ευκαρπίας.

Προπονητής: Χρήστος Νίκου (ΠΣ Ευκαρπίας)

Η ομάδα του δικαίως είναι πρωταθλήτρια και το εξαργύρωσε στην Κομοτηνή, όπου με ανατροπή απέδειξε πως αυτή ήταν το απόλυτο αφεντικό σε ένα τρομερά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτό ήταν και το κέρδος, με την Ευκαρπία να έχει κυριαρχήσει και να βγάζει ακριβώς αυτή την εικόνα στο τέλος του αγώνα με τον ΓΑΣ, έχοντας σφυρηλατήσει από την αρχή ένα σπουδαίο χαρακτήρα. Ο Χρήστος Νίκου δημιούργησε ένα εξαιρετικό σύνολο και ανταμείφθηκε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ