16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 23ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Γιώργος Μιχαηλίδης (Πρωτέας Γρεβενών)

Ο πολύπειρος γκαρντ είναι μεταξύ των οδηγών του Πρωτέα προς τους αγώνες κατάταξης, οι οποίοι με πιθανές ανακατατάξεις το καλοκαίρι μπορεί να σημαίνουν και άνοδο. Ποτέ… δεν ξέρεις, λοιπόν, και ο ίδιος γνωρίζοντας το εν λόγω γεγονός, συνεχίζει τις ηγετικές του εμφανίσεις, με 13 πόντους, τρία τρίποντα και εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού, στο νέο θετικό αποτέλεσμα με τον Εύαθλο. Ο Γιώργος Μιχαηλίδης συνεχίζει να αποδεικνύει, πως το κίνητρο δεν πρόκειται να εκλείψει, ούτε από τον ίδιο ούτε από την ομάδα του.

2) Θωμάς Βλάχος (ΑΟΚ Βέροιας)

Συνεχίζει την εξαιρετική του χρονιά, κατευθύνοντας στο μονοπάτι της παραμονής τον ΑΟΚ Βέροιας. Αυτή την φορά σταμάτησε στους 22 πόντους, ώστε το απόγευμα με την Πτολεμαΐδα να είναι όντως άνετο και η ομάδα του αυτή τη στιγμή να υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία με Ίκαρους και Ιωνικό, στη «μάχη» της παραμονής. Είναι μία «μάχη» που θα δοθεί… μέχρι τελικής πτώσης και παίκτες σαν τον Θωμά Βλάχο, είναι πάντοτε έτοιμοι.

3) Στάθης Περούλης (Φαίακας Κέρκυρας)

Έχουμε μιλήσει και άλλες φορές, για το γεγονός ότι είναι ο απόλυτος ηγέτης του Φαίακα και φρόντισε να το αποδείξει στο ντέρμπι της χρονιάς με την Νίκη Βόλου. «Καθάρισε» με 25 πόντους και τέσσερα τρίποντα, «εκτελώντας» τους Θεσσαλούς, με την ομάδα του λογικά να βρίσκεται από του χρόνου στη Β’ Εθνική. Όποτε χρειάστηκε η προσωπικότητά του, ο Στάθης Περούλης ήταν παρών και έκανε αυτό που έπρεπε.

4) Φώτης Μακρόπουλος (Νικόπολη Πρέβεζας)

Σε ένα ματς με πολλές απουσίες για την ομάδα του, αποφάσισε να βγει εκείνος μπροστά και να κάνει τη διαφορά, για να καμφθεί η αντίσταση των Ικάρων Τρικάλων. Ένας παίκτης των 7.9 πόντων κατά μέσο όρο ανά αγώνα, άλλωστε, τελείωσε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση με 18, κάτι που καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό, όσα καθοριστικά πρόσφερε. Ο 37χρονος Φώτης Μακρόπουλος, βέβαια, ξέρει από τέτοιες καταστάσεις.

5) Σπύρος Μπαρτζώκας (ΑΓΣΙ)

Ο δεύτερος σκόρερ του ΑΓΣΙ με 12.3 πόντους ανά αγώνα, ήταν ξανά παρών για την ομάδα του, σε ένα ματς όπου αναζητούσε κυρίως να αποδείξει αρκετά πράγματα στον εαυτό της, ύστερα από πολλά «στραπάτσα». Με τους 21 πόντους που πέτυχε, την έφερε σε «ήρεμα νερά» για το θρίαμβο εκτός έδρας επί του Ζεφύρου και παίρνει άξια τη θέση του στο… χαμηλό σχήμα που χρησιμοποιούμε. Σε μία ακόμη δύσκολη κατάσταση για τους Ηπειρώτες, λοιπόν, ο Σπύρος Μπαρτζώκας δεν κρύφτηκε.

Προπονητής: Πάνος Κοντογιάννης (Φαίακας Κέρκυρας)

Ο έμπειρος τεχνικός κερδίζει το στοίχημα που έβαλε το περασμένο καλοκαίρι, όταν και συμφωνούσε με τον Φαίακα Κέρκυρας, που μόλις είχε ανέβει στη Γ’ Εθνική. Η πίστη του στο υλικό που ήδη υπάρχε και η πρόσθεση συγκεκριμένων ποιοτικών παικτών, ήταν επίσης μία επιλογή που τον δικαίωσε, ενώ εμφάνισε πανέτοιμη την ομάδα του στο ντέρμπι ανόδου με την Νίκη Βόλου, κυρίως για το δεδομένο, ότι για 30 λεπτά το ματς δεν έμοιαζε να πηγαίνει, όπως θα ήθελαν οι Επτανήσιοι. Με την υποδειγματική καθοδήγηση του Πάνου Κοντογιάννη στο φινάλε, όμως, όπως έχει συμβεί και την υπόλοιπη χρονιά, πήραν το αποτέλεσμα και βρίσκονται «αγκαλιά» με τη Β’ Εθνική.

2ος όμιλος Βορρά

1) Κώστας Φιλοξενίδης (ΧΑΝΘ)

Ο παλιός είναι αλλιώς (Πέτροβιτς), αλλά και ο νέος… είναι ωραίος! Γεννηθείς το 2003, αποκτήθηκε από την ΧΑΝΘ ως ένα σπουδαίο ταλέντο, κάτι που αποδεικνύει ήδη στη Γ’ Εθνική, και μάλιστα απέναντι σε μία ομάδα κορυφής, σαν τον Πολύγυρο, τον οποίο «φόρτωσε» με 18 πόντους και τρία τρίποντα, σε έναν αγώνα που μπορεί να σημαίνει πολλά, για όσα έχει να μας δείξει το μέλλον. Προς το παρόν, αυτή η εμφάνιση μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για την πορεία του Κώστα Φιλοξενίδη.

2) Φώτης Στυλίδης (ΓΣ Ελευθερούπολης)

Έχουν μάλλον… στερέψει τα λόγια για όσα τρομερά έχει κάνει μέσα σε αυτή την χρονιά. Πολλοί ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να διακριθούν για το παιχνίδι τους στην Ευκαρπία, αλλά αυτή η νέα «μαγική» του εμφάνιση, με 28 πόντους, δύο τρίποντα και φοβερή «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού της ομάδας του, τον ξεχωρίζουν, προσθέτοντάς την ήδη σε όσα ακόμη σπουδαία ματς έχει κάνει. Είναι, πράγματι, η χρονιά του Φώτη Στυλίδη, ενός εκ των κορυφαίων για ολόκληρη την φετινή κατηγορία.

3) Βασίλης Αγραφιώτης (Αστέρας Σίνδου)

Ακόμη ένας εξαιρετικά ταλαντούχος αθλητής που αναδεικνύει ο Αστέρας Σίνδου, σε ένα από τα κέρδη του σε μία σεζόν, που στο τέλος της μάλλον θα τον βρει υποβιβασμένο. Οι νεαροί του παίκτες, βέβαια, δεν τα παρατάνε κι εκείνος ήταν ο ηγέτης στο «διπλό» με τον ΓΑΣ Κομοτηνή, όπου έφτασε τους 19 πόντους με τρία τρίποντα, «σκοτώνοντας» τους Ακρίτες και αφήνοντας λίγη ακόμη ελπίδα στην ομάδα του. Και μόνο το γεγονός που παλεύουν και το πιστεύουν ακόμη, με τον Βασίλη Αγραφιώτη εκ των πρώτων, είναι τιμητικό για τους ίδιους.

4) Στράτος Νησιώτης (Αίας Ευόσμου)

Αυτός και ο Νικολούδης έκαναν «πάρτι» με τους ψηλούς του Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τη μεταγραφή του το περασμένο καλοκαίρι να είναι καταλυτικής σημασίας, ώστε να είναι μεταξύ των έμπειρων που θα έδειχναν… το δρόμο στα φοβερά «πιτσιρίκια» του Φοίβου Γυμνόπουλου. Ο 38χρονος φόργουορντ ολοκλήρωσε με 26 πόντους, στην ίσως καλύτερη φετινή του εμφάνιση, και η ομάδα του πέρασε… αέρα, για να μείνει ζωντανή ακόμη στο «κυνήγι» της τετράδας. Η σωστή νοοτροπία του νικητή, εμφυσείται με υποδειγματικό τρόπο στους ταλαντούχους αθλητές, από άτομα σαν τον Στράτο Νησιώτη.

5) Γιάννης Γιαννούλης (ΜΕΝΤ)

Περνά τη δική του… δεύτερη νιότη στα σχεδόν 42 του χρόνια (σ.σ. τα κλείνει τον Ιούνιο), συνεχίζοντας να δίνει παραστάσεις κάτω από τα καλάθια. Ενδεικτικοί οι 27 του πόντοι με την ΑΕ Κομοτηνής, που απέδειξαν ξανά, ότι η ποιότητα, η διάθεση για το παιχνίδι και η αποφασιστικότητα, όταν κάποιος αγωνίζεται, είναι στοιχεία που… δεν κοιτούν ηλικία. Και ο Γιάννης Γιαννούλης είναι… σαν το παλιό καλό κρασί, παραδίδοντας τα δικά του… δωρεάν μαθήματα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Προπονητής: Κυριάκος Παπαδόπουλος (ΓΣ Ελευθερούπολης)

Η ομάδα του ήταν απόλυτα κυρίαρχη σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και αυτό έκανε επίσης, σε μία δύσκολη έδρα σαν αυτή της Ευκαρπίας. Για το πρόσωπο που παρουσίασε και την πορεία της, που έπεισαν απόλυτα πως άξια θα είναι - λογικά - πρωταθλήτρια στον όμιλο, μαζί με την αξιοποίηση του εξαιρετικού υλικού που είχε στα χέρια του, πρέπει να του απονεμηθούν αρκετά εύσημα. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δημιούργησε κάτι, που προκαλεί πολύ μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον στις τάξεις του συλλόγου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ