21.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 21ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή πρώτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Βαγγέλης Βαρίτης (Ιωνικός Ιωνίας)

Ο ηγέτης ετών 22 του Ιωνικού ήταν και πάλι παρών, για να δείξει το δρόμο για μία άνετη επικράτηση της ομάδας του, που την κρατάει στο παιχνίδι της παραμονής. Δεν είναι μόνο οι 19 του πόντοι με τέσσερα τρίποντα, αλλά και η «ώθηση» που έδωσε για ένα δυναμικό ξεκίνημα, που ήταν το «κλειδί», ώστε να μην πιστέψει η Πτολεμαΐδα πως είχε τύχη στο μεταξύ τους αγώνα. Αν στο τέλος η ομάδα τα καταφέρει, με τον Βαγγέλη Βαρίτη να επωμίζεται αυτό τον τόσο δύσκολο ρόλο, θα αποτελεί ένα τεράστιο κέρδος για κάθε πλευρά.

2) Μάκης Καλογεράτος (Πρωτέας Γρεβενών)

Ο πρώτος σκόρερ του Πρωτέα, μαζί με τον Μιχαηλίδη, έκαναν «πάρτι» έξω από τα 6.75 μέτρα απέναντι στην άμυνα του ΑΓΣΙ. Ο ίδιος τελείωσε το ματς με την απίθανη συγκμιδή των 26 πόντων με έξι τρίποντα, «διαλύοντας» κάθε προσπάθεια των Ηπειρωτών να τον σταματήσουν, όπως και τον συμπαίκτη του. Ο Μάκης Καλογεράτος έδωσε το «σύνθημα» για ένα σπουδαίο θρίαμβο, που κρατά την ομάδα από τη Γρεβενά σε «τροχιά» τετράδας.

3) Αλέξανδρος Μαυροματίδης (Ζέφυρος)

Είναι ένας από τους «σωματοφύλακες» του Βασίλη Τσολάκη και κόντρα στον ΑΟΚ Βέροιας βγήκε μπροστά, για να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή μίας νίκης που, με αντίπαλο μία ομάδα που είχε βρει καλό αγωνιστικό ρυθμό, μετρά «διπλά» και κρατά δυναμικά στην τετράδα τον Ζέφυρο. Ο ίδιος ολοκλήρωσε με 21 πόντους και δύο τρίποντα, πραγματοποιώντας μία από τις πιο μεστές φετινές του εμφανίσεις, σε ένα ματς ιδιαίτερων συνθηκών. Αυτό είναι που ξεχωρίζει, κιόλας, τον Αλέξανδρο Μαυροματίδη, που γνωρίζει από τέτοια παιχνίδια.

4) Δημήτρης Βογιατζής (Φαίακας Κέρκυρας)

Είναι ένας από τους παίκτες που επιχειρούν να βοηθήσουν τον Φαίακα, ως ένα εκ των στηριγμάτων του Στάθη Περούλη, είτε βρίσκεται στο παρκέ είτε όχι. Έδωσε πολύ σημαντικές βοήθειες απέναντι στον Εύαθλο και οι 13 του πόντοι με ένα τρίποντο ήταν «χρυσάφι», για να συνεχίσει να βρίσκεται το σύνολο του Πάνου Κοντογιάννη σε θέση φαβορί για την άνοδο. Δεν είναι παράξενο να πούμε, ότι ο Δημήτρης Βογιατζής ήταν «παράγοντας Χ» στην νέα επιτυχία με τον Εύαθλο.

5) Χρήστος Μπάλλας (Νικόπολη Πρέβεζας)

Ο ίσως καλύτερος σέντερ για τον όμιλο φέτος, έδωσε άλλη μία μεγάλη παράσταση στον «περίπατο» επί της ΓΕ Αγρινίου. Οι 22 του πόντοι είναι ενδεικτικοί για όσα έκανε, δείχνοντας πως δεν έχει αντίπαλο στο «ζωγραφιστό» και συμβάλλοντας καθοριστικά στο να πλησιάσει η Νικόπολη την πρώτη τετράδα, πριν από τη διακοπή του Πάσχα. Ο Χρήστος Μπάλλας, άλλωστε, είναι η ηγετική φυσιογνωμία αυτού του συνόλου και φροντίζει να το αποδεικνύει.

Προπονητής: Πέτρος Μουρουζίδης (Πρωτέας Γρεβενών)

Η ομάδα του εμφανίστηκε πανέτοιμη και «διέλυσε» τον ΑΓΣ Ιωαννίνων, σε ένα από τα πιο κρίσιμα φετινά της παιχνίδια για να μπει στις κορυφαίες τέσσερις ομάδες του ομίλου, κάτι που θα μπορούσε δυνητικά να σημαίνει και άνοδο στη Β’ Εθνική. Δεν είναι μόνο, δηλαδή, η νίκη, αλλά και η κυρίαρχη εμφάνιση που οδήγησε στο εμφατικό +29 του τελικού σκορ. Ο Πρωτέας θα συνεχίσει να δίνει μεγάλη «μάχη» και η «υπογραφή» του πολύπειρου προπονητή του, Πέτρου Μουρουζίδη, μπαίνει ήδη φαρδιά-πλατιά.

2ος όμιλος Βορρά

1) Στέλιος Λεπτοκαρύδης (Αστέρας Σίνδου)

Είναι ο παίκτης που «κουβαλά» τον Αστέρα και δείχνει σε όλους τους τόνους πως η ομάδα του… αρνείται να παραδοθεί στη «μάχη» της παραμονής. Απόδειξη η νέα εμφάνιση με το δεύτερο Μακεδονικό, όπου ο ίδιος «ενορχήστρωσε» εξαιρετικά το παιχνίδι, με του 22 πόντους του με τρία τρίποντα να αποτελούν μόνο ένα δείγμα όσων έκανε. Με έναν μεγάλο Στέλιο Λεπτοκαρύδη, η «μάχη» της παραμονής μένει ανοικτή.

2) Χρήστος Σιμάκης (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Άλλος ένας παίκτης που έχει «ματώσει» φέτος τα αντίπαλα καλάθια, κατάφερε να… αποτρέψει από τον Πολύγυρο τη δυνατότητα να χαρεί την ήττα του Μακεδονικού. Την φυσιογνωμία του θα τη θυμούνται, συνεπώς, για πολύ καιρό στην ομάδα της Κομοτηνής, ως υπαίτιο που σχεδόν «εκμηδένισε» όσες ελπίδες έδινε το αποτέλεσμα της Σίνδου, με τους 23 πόντους του να «σφραγίζουν» το θρίαμβο του ΓΑΣ Κομοτηνή. Στον Μακεδονικό, μάλιστα, ίσως να έπρεπε να… ανάψουν ένα κερί ίσα με το μπόι του Χρήστου Σιμάκη.

3) Γιώργος Θεοδωράκος (ΓΣ Ελευθερούπολης)

Η Ελευθερούπολη κυριάρχησε και στη Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο να ταλαιπωρεί αφάνταστα την άμυνα της ΧΑΝΘ. Πήρε από τον Φώτη Στυλίδη τα «κλειδιά» στο σκοράρισμα και δεν απογοήτευσε, τελειώνοντας με 25 πόντους και δύο τρίποντα μία μεγάλη του επιθετικά εμφάνιση και επιβεβαιώνοντας τους λόγους που διάλεξε αυτόν τον παίκτη από το πάνω ράφι συγκεκριμένα ο κόουτς Παπαδόπουλος. Ο Γιώργος Θεοδωράκος, είναι επίσης ένας από τους παράγοντες της ονειρεμένης σεζόν της ομάδας από την Καβάλα.

4) Άρης Νικολούδης (Αίας Ευόσμου)

Η ποιότητά του είναι απαράμιλλη και… πολυτέλεια για αυτό το επίπεδο, κάτι που φάνηκε και στο «διπλό» της ομάδας του επί της Ευκαρπίας. Οι 32 του πόντοι με πέντε τρίποντα μιλούν από μόνοι τους, για όσα έκανε στο συγκεκριμένο αγώνα, με τον Αίαντα Ευόσμου σαφώς να αιτιολογεί στο πρόσωπό του, έναν από τους λόγους της θετικής πρώτης χρονιάς του Φοίβου Γυμνόπουλου στον πάγκο του. Ο Άρης Νικολούδης, άλλωστε, είναι σαν… το παλιό καλό κρασί.

5) Γιάννης Ζωγράφος (Κένταυρος Καλλικράτειας)

Περνάμε, αντιθέτως, σε έναν ταλαντούχο παίκτη που λόγω συνθηκών βρήκε την ευκαιρία να φανερώσει ψήγματα του ταλέντου του, στο ντέρμπι των απογοητευμένων με την ΑΕ Κομοτηνής. Ο γεννηθείς το 1997 ψηλός έφτασε τους 21 πόντους και μαζί με τον Δέτσικα συνέθεσαν ένα «δίδυμο» που χάρισε την τρίτη φετινή νίκη του Κενταύρου. Ίσως το καλύτερο νέο για το σύλλογο, είναι η ανάδειξη τέτοιων αθλητών, όπως ο Γιάννης Ζωγράφος, σε μία σεζόν που από πολύ νωρίς τον οδήγησε προς τα τοπικά πρωταθλήματα.

Προπονητής: Γιώργος Μπαλογιάννης (Αστέρας Σίνδου)

Η ομάδα του είναι… παρούσα για τη σωτηρία και το απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κερδίζοντας τον Μακεδονικό, που μόλις προερχόταν από το θρίαμβο επί του Πολυγύρου. Μπορεί και πάλι οι ελπίδες να μην είναι πολλές, αλλά η ταυτόχρονη ήττα του Μαντουλίδη από τη ΜΕΝΤ αφήνει μία «χαραμάδα» ελπίδας. Και αυτή την ελπίδα, την κέρδισαν με το «σπαθί» οι παίκτες του Αστέρα Σίνδου, με τον Γιώργο Μπαλογιάννη σαφώς να παίρνει τα εύσημα, καθώς δεν τα έχουν παρατήσει βλέποντας πως οι πιθανότητες έχουν μειωθεί δραματικά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ