20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 20ής αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Ορέστης Ματενίδης (Φαίακας Κέρκυρας)

Μετά από αρκετά χρόνια εμπειρίας στις εθνικές κατηγορίες και δύο σεζόν γεμάτες επιτυχία στην Καστοριά, ήρθε στην Κέρκυρα για να συνδράμει στο όνειρο του Φαίακα. Αποτελεί κι αυτός ένα σημαντικό στέλεχος και ήταν από αυτούς που πρόσφεραν ένα άνετο απόγευμα στο Αγρίνιο, πετυχαίνοντας 22 πόντους με δύο τρίποντα και βοηθώντας καταλυτικά τον Στάθη Περούλη. Οι παραστάσεις του Ορέστη Ματενίδη, είναι ορισμένες φορές αρκετές για να κάνουν τη διαφορά για την ομάδα του.

2) Μάριος Τρομπούκης (ΑΟΚ Βέροιας)

Το… πολυεργαλείο του ΑΟΚ Βέροιας ξέρει να σκοράρει κιόλας, όταν αυτό καταστεί αναγκαίο. Το απέδειξε στο ντέρμπι παραμονής με τον Ιωνικό Ιωνίας, «φορτώνοντας» με 15 πόντους και τρία τρίποντα το καλάθι του, για να κάνει τη διαφορά εκείνος αυτή την φορά για τους Ημαθιώτες. Κάθε εβδομάδα κι ένας διαφορετικός ήρωας τους οδηγεί, με την εμφάνιση του Μάριου Τρομπούκη στην προκειμένη περίπτωση να τους χαρίζει ασφάλεια.

3) Διονύσης Κακιούζης (Νικόπολη Πρέβεζας)

Πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του την φετινή χρονιά και η Νικόπολη έφυγε από τα Ιωάννινα με ένα σπουδαίο «διπλό», ιδίως για την ψυχολογία της. Οι 27 πόντοι λένε πολλά από μόνοι τους, για το γεγονός ότι έκανε… άνω-κάτω την άμυνά τους, με τη συγκομιδή αυτή μάλιστα να είναι σχεδόν 20 πόντους πάνω από το μέσο όρο του ανά αγώνα, τους 9.5. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η απόδραση αυτή έχει τη «σφραγίδα» του Διονύση Κακιούζη.

4) Γιώργος Τσιακλαγκάνος (Φίλιππος Βέροιας)

Φάνηκε πως, μάλλον, ο Δημήτρης Γκίμας χρειαζόταν έναν παίκτη που θα αποτελούσε τον «παράγοντα Χ» στη δύσκολη έξοδο στο Πολύκαστρο, και εκείνος ανέλαβε το ρόλο με επιτυχία. Απόδειξη οι 15 πόντοι του με δύο τρίποντα, που ήταν ουσιαστικά ο «Δούρρειος Ίππος» για το νέο «διπλό» της ομάδας του, που μοιάζει να έχει «κλειδώσει» την άνοδο στη Β’ Εθνική. Ο 23χρονος Γιώργος Τσιακλαγκάνος, παράλληλα, έδειξε και την επιτυχία του προπονητή του, με την εμπιστοσύνη που δείχνει στους ταλαντούχους αθλητές του.

5) Νίκος Κλωνάρας (Πρωτέας Γρεβενών)

Αποτελεί πάντοτε απόλαυση να τον βλέπεις να είναι τόσο κυρίαρχος στη «μάχη» στις δύο ρακέτες, μπαίνοντας στα 38 του χρόνια. Ενδεικτικοί είναι οι 17 πόντοι με ένα τρίποντο που σημείωσε με αντίπαλο την Πτολεμαΐδα, απειλώντας και από μακριά, και κάνοντας άλλη μία επίδειξη της ποιότητάς του. Ο Νίκος Κλωνάρας, άλλωστε, είναι από τους βασικούς λόγους που ο Πρωτέας παλεύει για την είσοδο στην πρώτη τετράδα.

Προπονητής: Δημήτρης Μητσιάδης (Ίκαροι Τρικάλων)

Προτιμάμε να συγκεντρώσουμε την επιτυχία του θριάμβου επί της Νίκης Βόλου στη συνολική ομαδική προσπάθεια και θα το κάνουμε, επιλέγοντας τον Έλληνα κόουτς, ως τον καλύτερο της αγωνιστικής. Το ένστικτο της… αυτοσυντήρησης βγήκε για τους Ίκαρους, μαζί με ένα ιδανικό πλάνο και μία ομάδα που έμοιαζε να βρίσκεται σε φόρμα, «κυνηγώντας» την άνοδο, βρέθηκε… στο καναβάτσο, με τους Τρικαλινούς να παίρνουν παράλληλα προβάδισμα για την παραμονή. Το αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» και, για τους προαναφερθένες λόγους, ο Δημήτρης Μητσιάδης παίρνει τα εύσημα.

2ος όμιλος Βορρά

1) Φώτης Στυλίδης (ΓΣ Ελευθερούπολης)

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η παρουσία του, ακόμη και σε ένα παιχνίδι, όπου το έργο της πρωτοπόρου φαινόταν - και ήταν - εύκολο. Έφτασε τους 29 πόντους με ένα τρίποντο με τον Αστέρα Σίδνου και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση της τιμητικής πρώτης θέσης στους σκόρερ του ομίλου, μη… λυπούμενος καμία άμυνα. Είναι «μαγική» η χρονιά του Φώτη Στυλίδη και τα λόγια… περισσεύουν.

2) Κώστας Πηλακούτας (Μακεδονικός)

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς για την ομάδα του, ανέλαβε να «καθαρίσει την μπουγάδα». Δεν είναι μόνο οι 18 του πόντοι με δύο τρίποντα, αλλά και εκείνο το μακρινό σουτ που «σκοτώνει» τον Πολύγυρο στα 34.6” πριν από το φινάλε, το οποίο παράλληλα μπορεί να σημαίνει και ολόκληρη άνοδο. Κάπως έτσι, ο… εκ Κύπρου ορμώμενος Κώστας Πηλακούτας έγινε ο ήρωας της βραδιάς, σε ένα ματς που ήταν «αίμα και άμμος».

3) Βαγγέλης Μαχαιριανάκης (Απόλλων Καλαμαριάς)

Άλλος ένας ταλαντούχος γκαρντ, που διακρίνεται αυτή τη σεζόν με την φανέλα του Απόλλωνα, για τον οποίο το νέο της μετακόμισής του λόγω σπουδών στη Θεσσαλονίκη, ήταν ίσως από τα πιο σημαντικά το περασμένο καλοκαίρι. Έκανε «σμπαράλια» την άμυνα του ΓΑΣ Κομοτηνή με 25 πόντους και αποτέλεσε δεδομένα τον πρωταγωνιστή σε ένα νέο θρίαμβο της ομάδας του, η οποία συνεχίζει να κάνει «ζημιές» κι έχει τελείωσει το θέμα της παραμονής. Ο ταλαντούχος Βαγγέλης Μαχαιριανάκης, σίγουρα τραβά την προσοχή με την απόδοσή του.

4) Νίκος Γεωργάκης (ΧΑΝΘ)

Συνεχίζει την πολύ καλή σεζόν του και, αυτή την φορά, ήταν η σειρά για την άμυνα της ΑΕ Κομοτηνής να… τον νιώσει στο πετσί της. Οι 21 πόντοι του ήταν το «κλειδί» για το «διπλό» στην πρωτεύουσα του Νομού Ροδόπης, σε ένα παιχνίδι χαμηλής παραγωγικότητας, για να αποκτήσει την ουσία η ομάδα του και να παραμείνει μεταξύ των φαβορί για την τετράδα. Ο 25χρονος Νίκος Γεωργάκης επίσης έχει προβεί σε σπουδαίες παραστάσεις που θα μπορούσα να… εξαργυρωθούν το καλοκαίρι.

5) Αχιλλέας Γραβάνης (Μαντουλίδης)

Είναι άλλο ένα παράδειγμα της εξαιρετικής παραγωγικής διαδικασίας του… μπασκετικού σχολείου του Μαντουλίδη. Ο 22χρονος ψηλός ήταν από τους καλύτερους στο θρίαμβο επί της Ευκαρπίας, κάνοντας τρομερή δουλειά στις δύο ρακέτες με 13 πόντους και ένα τρίποντο, για να τελειώσει η ομάδα του… μία και καλή με την υπόθεση της παραμονής, αφού ταυτόχρονα ο Αστέρας έχανε στην Ελευθερούπολη και κάθε «σύννεφο» απομακρυνόταν. Άλλος ένας ταλαντούχος παίκτης αυτής της ομάδας διακρίθηκε, λοιπόν, και πρόκειται για τον Αχιλλέα Γραβάνη.

Προπονητής: Δημήτρης Μύθου (Μακεδονικός)

Ένας προπονητής σε ντέρμπι που κρίνουν τα πάντα, πλην του πλάνου που θα έχει προσαρμόσει, πρέπει και να πείσει τους παίκτες του, ότι το συγκεκριμένο ματς είναι… δικό τους. Αυτοί του Μακεδονικού το πίστεψαν και το πέτυχαν, δείχνοντας μεγαλύτερη ετοιμότητα στις ειδικές καταστάσεις στο φινάλε. Και κάπως έτσι, πήραν το αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με άνοδο, αν είναι σοβαροί στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, με τον Δημήτρη Μύθου να μοιάζει να πετυχαίνει την φετινή του αποστολή στον ιστορικό σύλλογο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ