19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 20ής αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Αλέξανδρος Νικολαΐδης (Μαντουλίδης)

Ένα από τα πιο σημαντικά «προϊόντα» των τελευταίων ετών σε αυτό το μεγάλο σχολείο. Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες ήταν ηγετικός και ουσιαστικός στον αγώνα με τη Δόξα Λευκάδας, «σκοτώνοντας»το «θηρίο» με 20 πόντους και μια «μαεστρική» εμφάνιση στις δύο πλευρές του παρκέ. Το μήλο έχει πέσει... κάτω από τη μηλιά, άλλωστε, και ο υιός του Σωτήρη Νικολαΐδη, Αλέξανδρος, μοιάζει έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

2) Ντίνος Αργύρης (Ίκαροι Τρικάλων)

Σε κρίσιμες στιγμές για την ομάδα του, είναι πάντοτε παρών και θα δίνει τη λύση. Κάτι τέτοιο έγινε στην αναμέτρηση με την Καλαμπάκα, που αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι», αλλά ο Έλληνας γκαρντ φρόντισε με τους 12 πόντους του με τρία τρίποντα να λυγίσει, στην καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς. Οι Ίκαροι μπορεί να χρωστούν στον Ντίνο Αργύρη ένα ματς ολόκληρης χρονιάς.

3) Δούκας Γρούδος (Πρωτέας Γρεβενών)

Η απόφαση να έρθει με υποσχετική από την Ξάνθη ήταν άλλη μια περίπτωση, όπου ο Πέτρος Μουρουζίδης... έπιασε διάνα. Ο νεαρός γκαρντ κατάφερε να ξεχωρίσει και με τη Μελίκη, πιάνοντας ξανά την ευκαιρία από τα μαλλιά με 17 πόντους και δύο τρίποντα, ενώ το κυριότερο είναι πως έχει μπορέσει να χωρέσει σε ένα σύνολο πολλών μεγάλων προσωπικοτήτων. Ο Δούκας Γρούδος αναπτύσσει, άλλωστε, και τη δική του προσωπικότητα.

4) Άγγελος Καραϊσκάκης (Τιτάνες Παλαμά)

Μπορεί να μην είναι από τα ξακουστά ονόματα στην κατηγορία, αλλά οι Τιτάνες τον πήραν για πρωταγωνιστή και έχει δέσει εξαιρετικά με το υπόλοιπο σύνολο. Αυτό τον έχει κάνει κορυφαία τους φυσιογνωμία για τη σεζόν αυτή, με την νέα μεγάλη του εμφάνιση με τον ΑΓΣΙ να αποφέρει 17 πόντους με ένα τρίποντο. Ο Άγγελος Καραϊσκάκης αποδεικνύεται ακόμη μια άριστη κίνηση της ομάδας της Καρδίτσας.

5) Σταμάτης Σκαμάγκας (Ολυμπιακός Βόλου)

Ο έμπειρος ψηλός διανύει την τρίτη συνεχόμενη χρονιά του στο Βόλο και δε σταματά να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας του. Στον καθοριστικό αγώνα με τον ΑΟΚ Βέροιας το απέδειξε, κερδίζοντας κατά κράτος κάθε αντίπαλο ψηλό και τιμωρώντας την άμυνά τους με κάθε τρόπο, αφού τελείωσε με 13 πόντους και δύο τρίποντα. Μια εξαιρετική συγκομιή του Σταμάτη Σκαμάγκα, που σημαίνει παραμονή για τους «ερυθρολεύκους».

Προπονητής: Ιωσήφ Νικολαΐδης (Μαντουλίδης)

Ο προπονητής αυτός, καθοδηγώντας τόσους παίκτες σε... τρυφερή μπασκετική και όχι μόνο ηλικία, μπορεί να θεωρείται κι ένας εξαιρετικός παιδαγωγός. Αυτό φαίνεται από τη στάση και την απόδοση των αθλητών του, που μεταφράζεται σε μεγάλα αποτελέσματα σαν αυτό με τη Δόξα Λευκάδας. Ο Μαντουλίδης είναι μία ομάδα, με παίκτες που έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους και ο Ιωσήφ Νικολαΐδης φροντίζει να κάνουν τα σωστά βήματα μπροστά.

4ος όμιλος

1) Βασίλης Αθαναηλίδης (Απόλλων Καλαμαριάς)

Ο ταλαντούχος πλέι μέικερ έδωσε επιτέλους, αυτά που περιμένει ο Απόλλων Καλαμαριάς. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, οι απαιτήσεις είναι αρκετές και ανταποκρίθηκε στο ένα από τα ματς της χρονιάς, με 19 πόντους, ένα τρίποντο και εξαιρετική «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού, στοιχεία που έφεραν το θρίαμβο. Ο Βασίλης Αθαναηλίδης είναι άλλο ένα παράδειγμα παίκτη νεαρής ηλικίας σε αυτή την κατηγορία με προοπτικές και αυτό φανερώθηκε με τον Ζέφυρο, του οποίου... έκοψε την φόρα.

2) Θοδωρής Πρωτούλης (ΔΕΚΑ)

Οι νέοι είναι ωραίοι σε αυτή την κατηγορία, αλλά και ο παλιός... είναι αλλιώς. Ο έμπειρος γκαρντ είχε την πιο μεστή του παρουσία σε ένα ντέρμπι, που πολλοί υπολόγιζαν ως ανόδου στην έναρξη της σεζόν και τώρα ήταν... σωτηρίας, με τους 21 πόντους του να παίζουν καθοριστικό ρόλο, ώστε η ΔΕΚΑ να εισχωρήσει πάλι σε γαλήνια νερά. Αυτός ήταν ο ρόλος του Θοδωρή Πρωτούλη στην προκειμένη περίπτωση και τον εκτέλεσε ιδανικά.

3) Ηλίας Μπαδής (Μακαμπή)

Ξεκίνησε σε ηλικόα 15 ετών σε αγώνα στην Α2 και έχει δείξει με την πάροδο του χρόνου, πόσο αξίζει να βρίσκεται σε ομάδα εθνικής κατηγορίας με ρόλο πρωταγωνιστή. Το κάνει συστηματικά, πλέον, με την φανέλα της Μακαμπή, αξιοποιώντας την ευκαιρία ακόμη κι αν η ομάδα είναι σε δυσχερή θέση, αλλά με τους 18 πόντους του με τέσσερα τρίποντα έναντι του Λεύκιππο Ξάνθης, της έφερε και την ελπίδα. Ο νεαρός Ηλίας Μπαδής αξίζει, σαφώς, την επόμενη μεγάλη κίνηση.

4) Τόλης Κουτσογιάννης (Ασπίδα Ξάνθης)

Άλλος ένας... γερόλυκος που ξέρει πώς κερδίζονται ματς «ζωής και θανάτου». Εκείνος μαζί με τον Μανδαλάκη, άλλωστε, οδήγησε την Ασπίδα στο θρίαμβο έναντι της Ευκαρπίας, με τους 15 πόντους του και τις πολλές επικρατήσεις του χαμηλά, να είναι από τους λόγους που τελείωσε το αήττητο των πρωτοπόρων. Όταν μιλάει, άλλωστε, ο Τόλης Κουτσογιάννης, δύσκολα βρίσκεις ανταγωνιστή απέναντί του.

5) Καδήρ Χαλίλ (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Ο... αιώνια πιστός παίκτης του ΓΑΣ Κομοτηνή τον οδηγεί σε μια «παραμυθένια» άνοδο με απόδοση αντιστοίχων διαστάσεων σε όλη την χρονιά. Νέο «θύμα» του η άμυνα του ΒΑΟ, με τους 26 πόντους του με 13 ριμπάουντ να τον καθιστούν σε «δήμιο» του με ένα ακόμη triple double στη συλλογή του. Αν η ομάδα της Κομοτηνής τα καταφέρει, θα χρειαστεί ένα... πολύ μεγάλο μπουγέλο στον Καδήρ Χαλίλ.

Προπονητής: Φοίβος Γυμνόπουλος (Αίας Ευόσμου)

Έχει δημιουργήσει μια ομάδα με εντελώς διαφορετική νοοτροπία, όχι μόνο για την ανάδειξη των ταλαντούχων παικτών, αλλά και τον τρόπο που αυτή επιχειρείται. Με τα καλά και τα κακά της, αυτή έχει αποτέλεσμα και οι πιτσιρικάδες αγωνίζονται... ως άνδρες με εμπειρία πολλών ετών, κάτι που μαρτυρά την καθημερινή εξαιρετική δουλειά, που αντανακλάται σε ματς με ομάδες κορυφής, όπως ήταν ο Πολύγυρος. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, λοιπόν, που φέρνει εδώ τον Φοίβο Γυμνόπουλο, αλλά και ο τρόπος που το επιδιώκει, ετοιμάζοντας το μέλλον ουκ ολίγων αθλητών, που αυτή τη στιγμή περνούν από τα χέρια του.

Photo Credits: Ekalampaka.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ