16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (βορράς), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο βορρά, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος Όμιλος

1. Νίκος Κατσαρές (Ίκαροι Τρικάλων)

Ο πιο έμπειρος οργανωτής της κατηγορίας άγγιξε του 32 πόντους με 6 τρίποντα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Γ΄Εθνικής. Ο Νίκος Κατσαρές φάνηκε ασταμάτητος απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά δείχνοντας πως ακόμα το… λέει η καρδούλα του για μπάσκετ.

2. Πάρης Παουλεάνου (ΦΟ Αριδαίας)

Στην παράταση κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ο ΦΟ Αριδαίας. Ο Πάρης Παουλεάνου ήταν αυτός που στο έξτρα πεντάλεπτο σκόραρε και εξασφάλισε τους δυο πόντους για την ομάδα του σε ένα ματς για γερά νεύρα. Για την ιστορία ο γκαρντ των γηπεδούχων είχε 19 πόντους με 2 τρίποντα.

3. Κώστας Γεωργαντζάς (Αναγέννηση Καρδίτσας)

Την πρώτη της νίκη στις Εθνικές κατηγορίες πανηγύρισε η Αναγέννησης. Η ομάδα από την Καρδίτσα κατέκτησε το «διπλό» επί του Αριστοτέλη Φλώρινας, με 67-63 με κορυφαίο τον Κώστα Γεωργαντζά. Ο 35χρονος αθλητής έκανε «ταμείο» 16 πόντων στο συγκεκριμένο παιχνίδι βγαίνοντας πρώτος σκόρερ από πλευράς Αναγέννησης. Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί  στους Τιτάνες Παλαμά, τους Ικάρους, τον ΓΑΣ Κομοτηνής,  τον Ορφέα Ν. Σκοπού Σερρών και την Γ.Σ. Καρδίτσας.

4. Ντίνος Αργύρης (Αίολος Τρικάλων)

Το φετινό καλοκαίρι ο Ντίνος Αργύρης πήρε την απόφαση να αφήσει τους Ίκαρους (διετή θητεία) και να μετακομίσει στον γειτονικό Αίολο. Ο 23χρονος Τρικαλιώτης γκαρντ/φόργουορντ στην δεύτερη του εμφάνιση δείχνει να έχει προσαρμοστεί με τα νέα του χρώματα και να παλεύει γι’ αυτά. Συγκεκριμένα, στο κλειστό του Βόλου ήταν ο παίκτης «κλειδί», ο οποίος την ώρα που η Νίκη πέρασε μπροστά με 69-68, ευστόχησε σε 2/2 τρίποντα και έδωσε τα ηνία στον Αίολο, ξεκαθαρίζοντας από εκείνη τη στιγμή το «ροζ» για την ομάδα του.

5. Κώστας Σωτηράκης (ΣΚ Ιωάννινα)

Τη δυναμική του νότου φαίνεται πως προσφέρει ο Κώστας Σωτηράκης στο Βορρά. Ο ΣΚ Ιωάννινα απέκτησαν τον σέντερ από το Πέρα και μέχρι στιγμής αποτελεί μια από τις «αξίες» στην ομάδας. Οι 15 πόντοι που σκόραρε στο παιχνίδι κόντρα στη Μελίκη φάνηκαν καθοριστικοί στο ταμείο της ομάδα του, μιας και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 62-61 στην Ημαθία.

Προπονητής

Ηλίας Παπαδημητρίου (Αίολος Τρικάλων)

Ο Αίολος Τρικάλων πανηγύρισε ένα μεγάλο διπλό στο κλειστό του Βόλου με 82-75, επί της Νίκης. Το σύνολο του Ηλία Παπαδημητρίου ήταν προετοιμασμένο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε και γεγονός ότι βρέθηκαν στο +14 (50-36) από το ημίχρονο. Αρχιτέκτονας σε αυτό και ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, ο οποίος προετοίμασε κατάλληλα την ομάδα του για το συγκεκριμένο αγώνα.

2ος Όμιλος

1. Ντίνος Νικολόπουλος (Λεύκιππος Ξάνθης)

Υποψηφιότητα προκειμένου να παραμείνει μόνιμος στην πεντάδα των κορυφαίων της αγωνιστικής φαίνεται πως έβαλε ο Ντίνος Νικολόπουλος. Ο 31χρονος άσσος για ακόμα μια αγωνιστική προσέφερε τα μέγιστα στην ομάδα του αγγίζοντας τους 22 πόντους με 3 τρίποντα.

2.Βασίλης Θεογιάννης (ΔΕΚΑ)

Το ταλέντο από το Κιλκίς, Βασίλης Θεογιάννης φαίνεται πως μπορεί να σταθεί επάξια και στην κατηγορία των Ανδρών. Ο 16χρονος που προβιβάστηκε από τις υποδομές του ΔΕΚΑ, απασχολεί χαρμόσυνα όλο και περισσότερο με τις εμφανίσεις του το μπάσκετ του τόπου του και όχι μόνο. Αυτό έκανε και στο παιχνίδι απέναντι στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, μιας και εκτός από τη νίκη (στην παράταση) πανηγύρισε και την εξαιρετική του εμφάνιση (17 πόντους 4 τρίποντα).

 3. Χαράλαμπος Σιδερίδης (Ίκαροι Σερρών)

Ο Χαράλαμπος Σιδερίδης διανύει την τρίτη του αγωνιστική σεζόν στους Ίκαρους Σερρών. Ο νεαρός φόργουορντ αισθάνεται την ομάδα «οικογένεια» και αυτό βγάζει και στο παρκέ. Οι 16 πόντοι που πρόσφερε αλλά και η παρουσία του ήταν αρκετοί προκειμένου η ομάδα του να «πατήσει γκάζι» στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού και να πάρει τη νίκη απέναντι στον Απόλλων Καλαμαριάς.

4. Ανδρέας Καραγιαννάκης (Ζέφυρος 02)

Στο +3 πήρε τη νίκη ο Ζέφυρος 02 της Ασπίδα Ξάνθης. Το σύνολο του coach Αλεξανδρίδη χρειάστηκε το εξτρά πεντάλεπτο όμως εν τέλει βγήκε νικήτρια στο πρώτο της ματς τη φετινή σεζόν (1η αγωνιστική είχε ρεπό). Ένας εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης ήταν ο Ανδρέας Καραγιαννάκης (12 πόντους με 2 τρίποντα), ο οποίος φάνηκε καθοριστικός στη επίθεση προκειμένου η ομάδα του να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

5. Τάσος Πασχαλίδης (ΜΕΝΤ)

Τους 17 πόντους έφτασε ο Τάσος Πασχαλίδης στο 2ο ματς της φετινής σεζόν. Ο 21χρονος σέντερ που προέρχεται από τμήματα υποδομής Άρη «πλήγωσε» την καρδιά του Πανσερραϊκού και έβαλε το λιθαράκι του στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του.

Προπονητής

Σάββας Ντολόπουλος (ΜΕΝΤ)

Το 2-0 στη σειρά έκανε η ΜΕΝΤ, καθώς πανηγύρισε και του Πανσερραϊκού στην παράταση με 69-66. Το σύνολο του Σάββα Ντολόπουλου, έπειτα από ένα ματς με συνεχείς διακυμάνσεις πήρε τη μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Η καλοστημένη άμυνα, αλλά και το διάβασμα του παιχνιδιού δίνουν στον Ντολόπουλο τα εύσημα στο κοουτσάρισα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ