19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Αλέξανδρος Νικολαΐδης (Μαντουλίδης)

Ο γιος του Σωτήρη Νικολαΐδη περνά… από το σχολείο του Μαντουλίδη και μοιάζει έτοιμος να πρωταγωνιστήσει. Στην ομάδα που σταθερά στηρίζει την προσπάθεια της πάνω σε ταλαντούχους αθλητές, ο ίδιος εκμεταλλεύεται την ευκαιρία του και κόντρα στους Τιτάνες Παλαμά ολοκλήρωσε με 25 πόντους και δύο τρίποντα. Μια εξαιρετική εμφάνιση του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που φαίνεται πως θα είναι μόνο η αρχή.

2) Θανάσης Τσιαβές (Δόξα Λευκάδας)

Ο έμπειρος γκαρντ ήταν μεταξύ όσων ήρθαν, για να στηρίξουν τη Δόξα στο νέο της εγχείρημα, μετά την οικειοθελή συμμετοχή στη Γ’ Εθνική. Δείχνει να προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις της κατάστασης, αλλά και του προπονητή του, προσφέροντας με την αναμφισβήτητη ποιότητά του και έχοντας 16 πόντους με δύο τρίποντα στην άνετη επικράτηση επί του ΑΟΚ Βέροιας. Ίσως και για τον Θανάση Τσιαβέ να είναι… μια απλή μέρα στο γραφείο.

3) Μάκης Θυμνιός (ΑΓΣΙ)

Μιας και μιλήσαμε για απλή μέρα στο γραφείο… αυτή είναι η περίπτωση του έμπειρου φόργουορντ. Σε μια δύσκολη έξοδο στο Πολύκαστρο, ήταν εκείνος που 24 πόντους, μαζί με τον Αντώνη Χρύση, χάρισαν ένα μεγάλο «διπλό» στον ΑΓΣΙ, για να ξεπεράσει το «σοκ» της πρεμιέρας από τον ΠΑΣ. Ο Μάκης Θυμνιός, άλλωστε, ήρθε για να συνεχίσει η ομάδα να πρωταγωνιστεί.

4) Βασίλης Πάτρας (ΠΑΣ Γιάννινα)

Ο νεαρός φόργουορντ ήταν εκ των κορυφαίων στην αήττητη πορεία μέχρι την άνοδο στη Γ’ Εθνική και η ανανέωση της συνεργασίας μαζί του ήταν ενδεδειγμένη. Ο ίδιος συνεχίζει να ανταποδίδει με εξαιρετικές εμφανίσεις αυτή την εμπιστοσύνη, όντας αυτή την φορά καταλυτικός στον αγώνα με τη Μελίκη, με 21 πόντους. Ο Βασίλης Πάτρας αναδεικνύεται, στα 23 του χρόνια, σε ηγετική μορφή μιας ομάδας με σπουδαίες φιλοδοξίες.

5) Χρήστος Μουλάς (Νικόπολη Πρέβεζας)

Ήρθε από την Πεντέλη, για να εγγυηθεί μεταξύ άλλων μια επιτυχημένη επόμενη ημέρα και άρχισε να το αποδεικνύει, αρχής γενομένης στο ματς με την Καλαμπάκα. Εκεί ήταν ασταμάτητος, τελειώνοντας το ματς με 23 πόντους κι έχοντας προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά, για να κάνει «σεφτέ»… με στυλ η ομάδα του. Η υπογραφή του Χρήστου Μουλά μπήκε φαρδιά-πλατιά σε αυτό το θρίαμβο.

Προπονητής: Σοφοκλής Τσουκανέλης (ΑΓΣΙ)

Η ομάδα του «συνετρίβη» στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ και έψαχνε αντίδραση. Τη βρήκε στο Πολύκαστρο, απέναντι σε ένα σκληροτράχηλο αντίπαλο, που έχει μάθει να δυσκολεύει κάθε του αντίπαλο, αλλά οι παίκτες του… δε μάσησαν και ξεκινώντας αυτό το παιχνίδι, ίσως αρχίσουν να δείχνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες, που θεωρητικά μοιάζουν για κάτι ανώτερο της περσινής πορείας. Χρειάζεται, όμως, χρόνος και η εγγύηση του Σοφοκλή Τσουκανέλη πάντα υπάρχει για να επιτευχθούν οι στόχοι.

4ος όμιλος

1) Γιώργος Σκεμπής (Αίας Ευόσμου)

Ο 25χρονος γκαρντ… τα έκανε όλα και σύμφερε. Ο Αίας πήρε ένα τεράστιο «διπλό» στην έδρα της ΔΕΚΑ κι εκείνος ήταν το «βαρόμετρο» στο συγκεκριμένο ματς, έχοντας 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 11 ασίστ με μια απαράμιλλη συνεισφορά στη δημιουργία για την ομάδα του. Στο νεανικό αυτό σύνολο, δε δημιουργεί εντύπωση πως ο Γιώργος Σκεμπής θα είναι πρωταγωνιστής, κάτι που του αξίζει άλλωστε με την ανοδική πορεία που διαγράφει.

2) Γιάννης Μανδαλάκης (Ασπίδα Ξάνθης)

Η… μηχανή σκοραρίσματος επανήλθε στην Ξάνθη, ακριβώς για να κάνει αυτό που γνωρίζει όσο ελάχιστοι σε αυτές τις κατηγορίες. Το έδειξε ξανά στον αγώνα με τον ΓΑΣ Κομοτηνή, όπου σταμάτησε στους 18 πόντους, αλλά έχοντας κάνει όσα χρειάζονταν, ώστε οι Ακρίτες να φτάσουν στη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες. Είναι βέβαιο, φυσικά, ότι με τον Γιάννη Μανδαλάκη στο ρόστερ μπορούν πάντα να αισιοδοξούν.

3) Βαγγέλης Μαχαιριανάκης (Απόλλων Καλαμαριάς)

Ο Κρητικός «άσος» έχει ξεκινήσει ιδανικά αυτή τη σεζόν, σε συνέχεια της προηγούμενης. Στην πρεμιέρα του η ομάδα δεν κέρδισε παρά την εξαιρετική του απόδοση, αλλά αυτή την φορά την οδήγησε εκ του ασφαλούς στο ντέρμπι με τον Πολύγυρο, με τους 26 πόντους του με τρία τρίποντα να λένε πολλά από μόνα τους ως αριθμοί. Ο Βαγγέλης Μαχαιριανάκης ήταν ξανά κορυφαίος του Απόλλωνα και αποτελεί αναμφισβήτητα πια έναν εκ των ηγετών του.

4) Άρης Νικολούδης (ΜΕΝΤ)

Παρόμοια περίπτωση και η δική του, με τον πολύπειρο ψηλό να έχει έρθει από τον Εύοσμο, για να κάνει μαζί με άλλους τη ΜΕΝΤ ξανά πρωταγωνίστρια. Στη δύσκολη έξοδο στην Ευκαρπία φώναξε ξανά «παρών», σημειώνοντας 20 πόντους με δύο τρίποντα και δείχνοντας εκ νέου, ότι θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στην πορεία πρωταθλητισμού που επιθυμεί να πραγματοποιήσει. Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, αποκτήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους εγνωσμένης αξίας αθλητές ο Άρης Νικολούδης.

5) Γιώργος Πολλάκης (Λεύκιππος Ξάνθης)

Ο σέντερ από την Ορεστιάδα βρήκε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Κοκκινόπουλου και δεν την έχασε. Στα 24 χρόνια του, έχει τη δυνατότητα μιας αξιοθαύμαστης εξέλιξης και στην άνετη νίκη με τον Αστέρα Σίνδου έδειξε πολύ καλά δείγματα, με 11 πόντους και ένα τρίποντο. Ο Γιώργος Πολλάκης μπορεί να είναι ένα από τα αρκετά ενδιαφέροντα πρότζεκτ αυτής της χρονιάς.

Προπονητής: Φοίβος Γυμνόπουλος (Αίας Ευόσμου)

Η ομάδα του αντιμετωπίζει σταθερά προβλήματα, για τα οποία άλλωστε τοποθετήθηκε και ο ίδιος δημόσια, καθώς με το θέμα των δελτίων συγκεκριμένων του αθλητών, δεν μπορεί να την παρατάξει πλήρη. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, δεν τα παράτησε στην πρεμιέρα με την Ασπίδα, ενώ έδειξε τρομερή αντίδραση στην έξοδο στην έδρα της ΔΕΚΑ, όπου προχώρησε σε έναν φοβερό θρίαμβο κι έδειξε, πως το νεανικό σύνολο που δημιούργησε ξανά είναι έτοιμο για νέα θαύματα. Όλα αυτά, με τη «σφραγίδα» του Φοίβου Γυμνόπουλου, που ελπίζει σε συνέχεια του περσινού απόλυτα επιτυχημένοι έργου της πρώτης του χρονιάς ως τεχνικού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ