19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για το Βορρά.

1) Ηλίας Καλπαξίδης (ΑΟ Γαλάτιστας)

Φοβερό δεν είναι μόνο το πολύ χαμηλό σκορ σε ένα παιχνίδι, αλλά και το να βλέπεις έναν παίκτη να πετυχαίνει τους μισούς πόντους της ομάδας του. Δεν είναι πολλοί εκείνοι, που μπορούν να το κάνουν και ο έμπειρος γκαρντ πάντοτε γνωρίζει το δρόμο, «διαλύοντας» την άμυνα του ΒΑΟ με 28 πόντους και ένα τρίποντο. Η παρουσία του Ηλία Καλπαξίδη στη Γαλάτιστα αποτελεί σαφώς εγγύηση.

2) Πασχάλης Παπαπασχάλης (Ελπίδα Αμπελοκήπων)

Είναι ένας από τους αρκετούς νεαρούς παίκτες αυτής της εβδομάδας, που κέρδισαν τις εντυπώσεις με την εμφάνισή τους και τον τρόπο, που ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους. Ο 19χρονος γκαρντ δεν ήταν απλά εξαιρετικός κόντρα στον Αρίωνα Ξάνθης, αλλά έδειξε πως γνωρίζει το πώς να ηγηθεί και να δείξει ψυχραιμία στα δύσκολα, με τους 23 πόντους με ένα τρίποντο να φανερώνουν το δρόμο για την πρώτη νίκη. Ελπίζουμε πως θα δούμε πολλά ακόμη τέτοια παιχνίδια από τον Πασχάλη Παπαπασχάλη.

3) Μιχάλης Γιαννακίδης (Ναύαρχος Βότσης)

Ο έμπειρος σουτέρ είναι μια πολυτέλεια για αυτή την κατηγορία, βάζοντας μπροστά πάντοτε την αγάπη του για το μπάσκετ. Στα 33 του χρόνια έχει... φάει με το κουτάλι τα παρκέ σε όλα τα γήπεδα και η παρουσία του είναι φυσικά καθοριστική για τον Ναύαρχο Βότση, όπως αποτυπώθηκε στους 16 πόντους με τρία τρίποντα, που σημείωσε στη Βέροια. Ο Μιχάλης Γιαννακίδης μπορεί να πάρει πάνω του κάθε παιχνίδι και αυτό έκανε.

4) Αλέξανδρος Σαμοντούροφ (ΔΕΚΑ)

Αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ και μας συστήθηκε πολύ καλά πριν από λίγο καιρό, με τα απίστευτα πράγματα που έκανε στην τελική φάση του τελευταίου πρωταθλήματος Παίδων. Πρόκειται για έναν φόργουορντ 16 ετών με ύψος 2.09 και τρομακτικό άνοιγμα χεριών, φανερώνοντας ένα δείγμα των ικανοτήτων του στα Γιαννιτσά με 21 πόντους, τρία τρίποντα κι ένα εξαιρετικά ώριμο παιχνίδι για την ηλικία του. Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ είναι πιθανό να μη βρίσκεται κοντά μας για πολύ καιρό ακόμη, οπότε ας τον απολαύσουμε... όσο προλαβαίνουμε.

5) Ηλίας Σταυροθεόδωρος (ΓΣ Αγριάς)

Είναι δικαιολογημένα ένας από τους ήρωες της αγωνιστικής κι ας μη... θαμπώνουν τα στατιστικά του. Μπορεί να πέτυχε μόλις εννέα πόντους, αλλά είναι οι δικοί του πέντε μαζί με το νικητήριο καλάθι από ασίστ του Ανδρέα Σούλκου είναι εκείνοι, που χάρισαν το «διπλό» του ΓΣ Αγριάς, που πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό ξεκίνημα με 2/2 στον 4ο όμιλο. Ο Ηλίας Σταυροθεόδωρος ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, αυτός που έψαχνε η ομάδα του.

Προπονητής: Θεόδωρος Χριστοφορίδης (Ιωνικός Ιωνίας)

Το ξεκίνημα της ομάδας του είναι εκπληκτικό, με το 2/2 να «επισφραγίζεται» από το θρίαμβο έναντι ενός αντιπάλου, που από την αρχή έχει κάνει... δήλωση για άνοδο. Ο Ιωνικός δεν άφησε τον ΚΑΟΔ να ξεφύγει και στο τέλος «άρπαξε» τη μεγάλη νίκη στα Διαβατά, δείχνοντας πως μόνο ρόλο κομπάρσου δε θα έχει αυτή τη σεζόν. Η προσφορά του Θεόδωρου Χριστοφορίδη στο σύλλογο είναι εδώ και καιρό πολύπλευρη, βοηθώντας και στα τμήματα υποδομής, αλλά φαίνεται πως είναι η ώρα του να λάμψει και στις εθνικές κατηγορίες με το ανδρικό τμήμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ