23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 19ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη έβδομη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Βασίλης Μαυρίδης (Μελίκη)

Ο ηγέτης αυτής της ομάδας δε θα μπορούσε να μη βάλει τη «σφραγίδα» του σε κάποια επιτυχία. Αυτό θα γινόταν στον αγώνα με τους Ίκαρους Τρικάλων, εκεί όπου οι 23 του πόντοι με τέσσερα τρίποντα διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο, στο να τα καταφέρει η ομάδα του και να μείνει γερά στο κόλπο της παραμονής. Η Μελίκη δεν έχει σκοπό, άλλωστε, να γυρίσει σύντομα στα τοπικά πρωταθλήματα και αυτό έδειξε ο Βασίλης Μαυρίδης.

2) Βασίλης Γκανάς (ΑΟΚ Βέροιας)

Αποφάσισε το καλοκαίρι να μείνει στον ΑΟΚ και είναι ανάμεσα σε αυτούς, που επιχειρούν να ωθήσουν την ομάδα της Βέροιας στην υπέρβαση, έχοντας μείνει νωρίτερα πολύ πίσω. Η ανατροπή με τον Μαντουλίδη έγινε, ο ίδιος ήταν ο ήρωας με 20 πόντους και τρία τρίποντα, με τους Ημαθιώτες να παίρνουν άλλη μια σπουδαία «ανάσα». Όσο ζουν, άλλωστε, ελπίζουν και ο Βασίλης Γκανάς, άλλωστε, έχει τέτοια προσωπικότητα, που δύσκολα θα άφηνε το σύλλογο να τα παρατήσει.

3) Δημήτρης Μπόγδανος (Ολυμπιακός Βόλου)

Αν βρει ρυθμό, ακόμη κι αν οδεύει στα 44 του χρόνια, κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει σε αυτή την κατηγορία. Ο πολύπειρος φόργουορντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο «διπλό» της Καλαμπάκας, που ίσως σημαίνει σωτηρία, με 26 πόντους και τρία τρίποντα, που «σκότωσαν» το σύνολο του Χρήστου Κωνσταντινίδη και διατηρεί σε ρόλο φαβορί, για την ώρα, του Βολιώτες. Ο Δημήτρης Μπόγδανος παίρνει... προσωπικά την υπόθεση παραμονής και την κερδίζει μέχρι τώρα.

4) Σωτήρης Μακρής (Πρωτέας Γρεβενών)

Έχει καταφέρει εδώ και καιρό να ξεχωρίζει σε ένα καταπληκτικό σύνολο, απειλώντας το αντίπαλο καλάθι με κάθε τρόπο. Στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη με τον ΑΓΣΙ, σάλπισε πρώτος το σύνθημα με 18 πόντους και δύο τρίποντα, με την αντίπαλη άμυνα να μη βρίσκει τρόπο να τον σταματήσει, αφού για άλλες μια φορά μπορούσε να δώσει λύσεις από παντού. Τα λόγια για τον τρομερό Σωτήρη Μακρή στερεύουν, καθώς οδηγεί ο ίδιος τον Πρωτέα στον τίτλο.

5) Βασίλης Βαγενάς (Δόξα Λευκάδας)

Ακόμη ένας παίκτης, που ξέρει πώς να «σκοτώσει» με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους. Ο έμπειρος σέντερ πραγματοποίησε άλλη μια επίδειξη των ικανοτήτων του απέναντι στον Εύαθλο Πολυκάστρου, σημειώνοντας 20 πόντους με δύο τρίποντα και όντας μεταξύ αυτών, που έκαναν πολύ εύκολη τη ζωή της Δόξας Λευκάδας και σε αυτό το ματς. Η παρουσία του Βασίλη Βαγενά, άλλωστε, είναι καθοριστική για το στόχο της ανόδου.

Προπονητής: Πέτρος Μουρουζίδης (Πρωτέας Γρεβενών)

Δημιούργησε ένα σύνολο, αντάξιο του μπάσκετ που ήθελε η ομάδα του να παίξει, ανταποκρινόμενος σε κάθε δύσκολη συνθήκη, όπως αυτή του αγώνα των Ιωαννίνων. Έχοντας ακόμη Δόξα και ΠΑΣ εκτός έδρας, χρειαζόταν το αποτέλεσμα και οι παίκτες του μπήκαν μέσα... έτοιμοι για πόλεμο, κάτι που έδειξαν έχοντας τον έλεγχο και παίρνοντας ένα «διπλό», που μάλλον σημαίνει την άνοδο. Ο Πρωτέας Γρεβενών του Πέτρου Μουρουζίδη είναι φέτος από τα ευχάριστα της Γ' Εθνικής.

4ος όμιλος

1) Στράτος Ταυλαρίδης (Αστέρας Σίνδου)

Είναι όμορφο να βλέπεις ταλαντούχους παίκτες να παίρνουν την κατάσταση πάνω τους. Ο 21χρονος γκαρντ αυτό έκανε για τον Αστέρα και, έχοντας 16 πόντους με τρία τρίποντα, την κατηύθυνε σε ένα τεράστιο αποτέλεσμα κόντρα στη ΔΕΚΑ, το οποίο αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα θα σήμαινε και την παραμονή για την ομάδα της Σίνδου. Για αυτήν, άλλωστε, ο Στράτος Ταυλαρίδης είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο.

2) Κωνσταντίνος Λαζαρίδης (Αίας Ευόσμου)

Τα ίδια λόγια έχουμε να πούμε για... άλλο ένα πουλέν του Φοίβου Γυμνόπουλου στον Εύοσμο. Ο 19χρονος «άσος» ήταν εκπληκτικός στην έδρα του ΒΑΟ, σκόραρε 24 πόντους με 7/9 τρίποντα και είχε παράλληλα τρία ριμπάουντ, τρία κλεψίματα και μία ασίστ, για να σπρώξει τον Αίαντα στη μεγάλη αντεπίθεση, που τον οδήγησε... στην ησυχία του για το θέμα της παραμονής. Σε μια κρίσιμη ώρα, ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης εμφανίστηκε με αποφασιστικότητα κι έκανε τη διαφορά.

3) Δημήτρης Ντισλής (ΜΕΝΤ)

Μιας και λέμε για παίκτες, που κάνουν τη διαφορά, δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός πεντάδας τον αθλητή, που αποτελεί ορισμό της έννοιας. Το απέδειξε περίτρανα για άλλη μια φορά, με τους 35 πόντους του με επτά τρίποντα να λένε τα πάντα, για όσα φοβερά και τρομερά έκανε εναντίον της Ασπίδας Ξάνθης, παίρνοντας πάνω του την υπόθεση νίκης στην παράταση. Αυτό περιμένεις, άλλωστε, όταν φέρνεις στο ρόστερ σου τον Δημήτρη Ντισλή.

4) Ηλίας Τσιόγκας (Ζέφυρος)

Βρίσκεται σε «οργιώδη» φόρμα και η σεζόν του αυτή είναι άδικο να μην τον φέρει σε ανώτερο πρωτάθλημα, παίζοντας ίσως και με τον ίδιο τον Ζέφυρο. Ο Έλληνας φόργουορντ οδήγησε την ομάδα του σε άλλον ένα θρίαμβο, φτάνοντας τους 18 πόντους κόντρα στον ΓΑΣ Κομοτηνή και δείχνοντας, ότι με τον ίδιο πρωταγωνιστή η ομάδα της Ανατολικής Ακτής δικαιούται τα όνειρα. Ο Ηλίας Τσιόγκας, άλλωστε, την έχει φέρει να βρίσκεται σε απόσταση μόλις μίας νίκης από τη δεύτερη θέση.

5) Θανάσης Χολέβας (ΠΣ Ευκαρπίας)

Κάνει παρόμοια σεζόν με τον προαναφερθέντα και, επίσης, δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά σχόλια για το τι σημαίνει η παρουσία του στην Ευκαρπία. Οι 21 πόντοι του με δύο τρίποντα ήρθαν να προσθέσουν άλλη μια «μαγική» φετινή εμφάνιση, «σκοτώνοντας» τη Μακαμπή με κάθε τρόπο και δείχνοντας ξανά, ότι βρίσκεται μέσα στους κορυφαίους ψηλούς αυτής της κατηγορίας τα τελευταία χρόνια. Ποιος να συγκριθεί, άλλωστε, με τον Θανάση Χολέβα.

Προπονητής: Θόδωρος Αλεξανδρίδης (Ζέφυρος)

Ούτε ο ίδιος δε θα μπορούσε, μάλλον, να πιστεύει πως στην πρώτη του χρονιά ως τεχνικός, συνεχίζοντας το επιτυχημένο έργο του Βασίλη Τσολάκη στο ενδιαφέρον πρότζεκτ του Ζεφύρου, θα ήταν μια «ανάσα» από τις θέσεις, που οδηγούν σε απευθείας άνοδο στη Β' Εθνική. Η πορεία της ομάδας της Ανατολικής Ακτής είναι «παραμυθένια», η νίκη έναντι του ΓΑΣ Κομοτηνή έδειξε πως κάθε άλλο τυχαία παρά είναι κι εκείνος έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει την καριέρα του στους πάγκους με ένα τεράστιο παράσημο. Η πορεία του Θόδωρου Αλεξανδρίδη στο μέλλον θα έχει πολύ ενδιαφέρον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ