19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 18ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Βορράς), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο του Βορρά, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

3ος όμιλος

1.Γιώργος Στοϊτσης (ΓΑΣ Μελίκης)
Ο ΓΑΣ Μελίκης έκανε το χρέος του απέναντι στον ΦΟ Αριδαίας, πήρε τη νίκη με 86-73, με αποτέλεσμα να βρεθεί ξανά μέσα στην τετράδα του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Εξαιρετικός στο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής ο Γιώργος Στοϊτσης ο οποίος σκόραρε 23 πόντους με 3 τρίποντα. Ο 21χρονος γκαρντ, που πέρσι αγωνίστηκε με τον ΑΟΚ Βέροιας, αποτελεί ένα από τα ταλέντα της περιοχής των Γιαννιτσών απ’ όπου και κατάγεται.

2.Σάκης Κουτίνας (Νίκη Βόλου)
Στην κορυφή τω σκόρερ της Νίκη Βόλου αλλά και στην 2η θέση του ομίλου με 336 πόντους βρίσκεται ο Σάκης Κουτίνας. Ο 33χρονος σκόρερ με τους 16 που σημείωσε απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά διατήρησε τη θέση του ανάμεσα στους πιο παραγωγικούς παίκτες του ομίλου. Έτσι μαζί με την ατομική επιτυχία ο Σάκης Κουτίνας είχε κάθε λόγο να χαρεί διπλά μιας και η ομάδα του πήρε μια σπουδαία νίκη στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής που την φέρνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της ανόδου στην Β' Εθνική.

3.Θοδωρής Πανάρας (Αίολος Τρικάλων)
Ο Αίολος Τρικάλων κατέκτησε τη νίκη απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας και το όνειρο της ανόδου βρίσκεται όλο και πιο κοντό. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι κορυφαίος για την ομάδα του ήταν ο Θοδωρής Πανάρας, ο οποίος έγραψε 23 πόντους με 3 τρίποντα. Έτσι ο 43χρονος παίκτης συνεχίζει να κρατάει τα σκήπτρα του πρώτου σκόρερ της ομάδας του, αλλά και να δηλώνει «παρών» στον πίνακα με τους τοπ σκόρερ του ομίλου με 302 πόντους. Μέχρι πέρσι, και για δυο συνεχόμενα χρόνια ο Πανάρας αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Γιάννινα.

4.Αντώνης Δάβανης (ΑΓΣΙ)
Τις μεταξύ τους  διαφορές έλυσαν ΑΓΣΙ και Ολυμπιακός Βόλου την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με το σύνολο από τα Ιωάννινα να παίρνει τη νίκη και συνάμα την αισιοδοξία για την παραμονή της στην κατηγορία. Στο συγκεκριμένο ντέρμπι εξαιρετικός για τους νικητές ήταν ο Αντώνης Δάβανης, ο οποίος με 23 πόντους και 3 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ από πλευράς ΑΓΣΙ. Ο 26χρονος σέντερ που του αρέσει να… κατεβαίνει στην θέση «4» ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα από τον Γ.Σ. Ελιμείας, αγωνίστηκε στον Μαντουλίδη και στην συνέχεια πήγε στους Μαχητές Δόξας Πευκών, στο Στρατώνι, στην ΧΑΝΘ, στην Αχαγιά και στον Γλαύκο.

5.Χρήστος Μπάλλας (IBC)
Ασταμάτητος για ακόμα ένα ματς ήταν ο Χρήστος Μπάλλας. Ο σέντερ του IBC με 22 πόντους και 2 τρίποντα σκόρπισε τον… φόβο μέσα στις ρακέτες του κλειστού της Φλώρινας, οδηγώντας την ομάδα του σε μια νίκη που τις δίνει ελπίδες ακόμα και για άνοδο. Ο 31χρονος σέντερ, ύψους 2,06, έχει καταγωγή από την Πρέβεζα και διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες, μιας και «κρατά» μόνιμη θέση στους πρώτους σκόρερ του Βορείου Ομίλου της Γ´ Εθνικής. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Α.Ο. Αγρινίου, Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου και Νικόπολη Πρεβέζης.

Προπονητής
Χάρης Φόρος (Αίολος Τρικάλων)
«Διπλό» ανόδου πανηγύρισε ο Αίολος Τρικάλων μέσα στην… καυτή έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας. Η ομάδα του Χάρη Φόρου παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε στο πρώτο μισό της αναμέτρησης βρήκε τις λύσεις και έτσι κατέκτησε τη νίκη που της δίνει το δικαίωμα να καμαρώνει στην κορυφή του 3ου ομίλου, με το 15-2. Ο έμπειρος προπονητής, και από τη στιγμή που ανέλαβε τον Αίολο, εκτός από την αγωνιστική της εικόνα δείχνει να έχει βελτιώσει και την ψυχολογία του, με αποτέλεσμα να οδεύει ακάθεκτος προς μεγαλύτερα «σαλόνια». Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Χάρης Φόρος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής του Αιόλου.

4ος όμιλος

1.Θεόδωρος Δαλαγκόζης (Ίκαροι Σερρών)
Οι Ίκαροι Σερρών χωρίς να δείξουν καμία ανοχή απέναντι στον Ζέφυρο πήραν τη νίκη και συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα στην τετράδα του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Στο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Θεόδωρος Δαλαγκόζης, ο οποίος έκανε «ταμείο» 18 πόντων με 4 τρίποντα. Ο γκαρντ της ομάδας των Σερρών επέστρεψε φέτος στους Ίκαρους, ενώ έχει αγωνιστεί και στο Ρούπελ Σιδηροκάστρου, και ως τώρα στη σεζόν μετράει 10,1 πόντους ανά αγώνα.

2.Μάριος Τσιροπούλης (ΔΕΚΑ)
Το ΔΕΚΑ πάλεψε απέναντι στον Πανσερραϊκό και πήρε ίσως την πιο σπουδαία του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Έτσι το νεανικό σύνολο της Θεσσαλονίκης μπορεί να ελπίζει για την παραμονή του στην κατηγορία και την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι «πρωταγωνιστής» για τους γηπεδούχους ήταν ο 17χρονος Μάριος Τσιροπούλης ο οποίος με 20 πόντους οδήγησε την ομάδα του στο θετικό αποτέλεσμα. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός γκαρντ βρίσκεται ανάμεσα στους τοπ, μιας και κατά το παρελθόν έχει λάβει τέτοιου είδους… τιμές σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

3.Ντίνος Νικολόπουλος (Λεύκιππος Ξάνθης)
Μια σημαντική νίκη λίγο πριν το προγραμματισμένο ρεπό του αλλά και τη διακοπή του πρωταθλήματος πήρε ο Λεύκιππος Ξάνθης προκειμένου, στην συνέχει να βρίσκεται στα ψηλά του 4ου ομίλου. Το συγκεκριμένο ροζ φύλλο ήρθε δια χειρός Ντίνου Νικολόπουλου, που με τους 24 πόντους και τα 6 τρίποντα οδήγησε την ομάδα του στην 14η νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο 32χρονος φόργουορντ που έχει φορέσει και την φανέλα του Απόλλων Καλαμαριάς, διαθέτει πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες. Αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη αγωνιστική σεζόν ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στην άνοδο της Δόξας Λευκάδας στην Β Εθνική.

4.Δημήτρης Σιόλογκας (ΜΕΝΤ)
Η ΜΕΝΤ πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης με αποτέλεσμα να φτάσει τους 28 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα του 4ου ομίλου Βορρά της Γ Εθνικής. Στην σπουδαία αυτή νίκη της ομάδας από την Θεσσαλονίκη, κορυφαίος ήταν ο Δημήτρης Σιόλογκας. Ο 26χρονος φόργουορντ σκόραρε 20 πόντους με 1 τρίποντο, με αποτέλεσμα να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αλλά και ο πιο πολύτιμος παίκτης του παιχνιδιού, ενώ ως τώρα έχει 11,3 πόντους  κατά μέσο ορο στο πρωτάθλημα.

5.Βασίλης Κιτσούλης (Κένταυρος Καλλικράτειας)
Τη θέση του στην κορυφή των σκόρερ του 4ου ομίλου διατήρησε ο Βασίλης Κιτσούλης, με τους 20 πόντους που σκόραρε απέναντι στον Μαντουλίδη. Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ έδειξε να μην έχει αντίπαλο μέσα στο ζωγραφιστό, όσον αφορά την 18η αγωνιστική, με αποτέλεσμα να κάνει το παιχνίδι του και να πιάσει για ακόμα ένα ματς διψήφιο αριθμό πόντων. Ο 37χρονος αθλητής έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, ενώ την περσινή χρονιά βρέθηκε στην Α2 με την  φανέλα της Ευρώπης Πευκοχωρίου, με την οποία είχε 11 πόντους, 6,5 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ σε 22 παιχνίδια, ενώ κατά σειρά είχε παρουσίες σε Απόλλωνα Πατρών (Α2), Αίολο Αστακού (Α2 και Β’ Εθνική), ΟΦΗ (Α2), Φίλιππο Βέροιας (Α2), ΚΑΟΔ (Α1 και Α2), Απόλλων Λεμεσού, Καθέρες, Στρούμιτσα, Ολυμπιακός Βόλου και Αίας Ευόσμου. Την τρέχουσα σεζόν  έχει 18,7 πόντους ανά παιχνίδι.

Προπονητής
Γιώργος Κυριαζής (ΔΕΚΑ)
Η «κλειστή» άμυνα του ΔΕΚΑ απέναντι στον Πανσερραϊκό επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν μόλις 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. .Στα λεπτά που ακολούθησαν η ομάδα του Γιώργου Κυριαζή, συνέχισε να προπορεύεται, δείχνοντας απόλυτα διαβασμένη απέναντι στην έναν δυνατό αντίπαλο. Και εν τέλει έφτασε στη νίκη με το 65-60. Γι’ αυτό το λόγο, ο τεχνικός κέρδισε τη θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους της αγωνιστικής. Ο 47χρονος προπονητής έχει μεγάλη εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες, τα τελευταία χρόνια αποτελεί «κομμάτι» του ΔΕΚΑ, ενώ στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται τμήματα από τα μίνι μέχρι και την Α1 Ανδρών (Άρης Θεσσαλονίκης).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ