18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 17ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Βορράς), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο του Βορρά, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

3ος όμιλος 

1.Νίκος Λιόλιος (Μελίκη)
Η Μελίκη πήρε το «διπλό» στον Βόλο πανηγυρίζοντας επι του Ολυμπιακού με 80-64. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας κορυφαίο για ακόμα ένα ματς τον Νίκο Λιόλιο έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα που τους επιτρέπει να διατηρούν όνειρα για την τετράδα. Ο 30χρονος γκαρντ στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής σημείωσε 22 πόντους με 4 τρίποντα φτάνοντας το προσωπικό του ταμείο στον όμιλο του βορρά στους  302. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και πρωτος σκόρερ της ομάδα τους με 18,5 ποντους Μ.Ο..

2.Γιώργος Ξιούρας (IBC)
Ο ΣΚ Ιωάννινα πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι στην Νίκη Βόλου πλησιάζοντας την στις δυο νίκες. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής κορυφαίος για την ομάδα των Ιωαννίνων ήταν ο 24χρονος Γιώργος Ξιούρας σημειώνοντας 18 πόντους με 5 τρίποντα. Ο ταλαντούχος παίκτης αποκτήθηκε φέτος από την ομάδα του βορρά, ενώ την περσινή αγωνιστική σεζόν ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην δύσκολης πορεία της Χαλκίδας στην Γ’ Εθνική, ενώ έχει περάσει και από τον Πόλις Καλλιθέας (Γ Εθνική). Εκτός των άλλων έχει αγωνιστεί με το Παγκράτι τόσο στην Α2 όσο και στην Β’ Εθνική.

3.Πάνος Τσατάλας (Τιτάνες Παλαμά)
Την πορεία του στην κορυφή των σκόρερ του ομίλου συνεχίζει ακάθεκτα ο Πάνος Τσατάλας. Ο εκρηκτικός φόργουορντ με τους 28 πόντους που σημείωσε κόντρα στον ΑΓΣΙ έφτασε τους 361 ανοίγοντας την απόσταση στους 40 από τον δεύτερο του ομίλου. Παράλληλα οι Τιτάνες Παλαμά έπιασαν την ομάδα των Ιωαννίνων στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας πλέον ρεκόρ 7-9.

4.Μιχάλης Γκόνος (Αριστοτέλης Φλώρινας)
Ο Αριστοτέλης Φλώρινας πανηγύρισε το «διπλό» στην Κέρκυρα και έτσι αναζωπύρωσε τις ελπίδες του για την παραμονή στην Κατηγορία. Οδηγός στην τέταρτη νίκη των φιλοξενούμενων στο πρωτάθλημα ήταν ο Μιχάλης Γκόνος ο οποίος με 25 πόντους και 4 τρίποντα πήρε ομαδική και συνάμα ατομική χαρά από τη συγκεκριμένη έξοδο. Ο 27χρονος παίκτης που αγωνιζόταν και πέρσι στο σύνολο της Φλώρινας ανανέωσε με στόχο η ομάδα να πετύχει την παραμονή στην κατηγορία.

5.Κώστας Τσότσος (Αίολος Τρικάλων)
Στην κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζει ο Αίολος Τρικάλων ο οποίος προσπέρασε και τους Αετούς Βέροιας. Οι γηπεδούχοι βρήκαν σημαντικές λύσεις μέσα στην ρακέτα με τον Κώστα Τσότσο και έτσι έφτασαν τις δεκατέσσερις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα. Ο σέντερ των πρωτοπόρων είχε 13 πόντους με 1 τρίποντο ενώ συνολικά μετρά 11,5 πόντους Μ.Ο. στο πρωτάθλημα.

Προπονητής
Γιάννης Παπαδόπουλος  (ΙBC)
Μια άκρως σημαντική νίκη τόσο για ψυχολογικούς όσο και βαθμολογικούς λόγους κατέκτησε ο ΣΚ Ιωάννινα απέναντι στη Νίκη Βόλου. Το σύνολο του Γιάννη Παπαδόπουλου μπαίνοντας από το ξεκίνημα του παιχνιδιού δυναμικά στο ματς πήρε τα ηνία, τα οποία και διατήρησε μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού. Ο τεχνικός του ΙBC ήταν ο πρώτος που πίστεψε σε αυτό τον θρίαμβο με αποτέλεσμα να προετοιμάσει σωστά την ομάδα του ώστε να βάλει ακόμα ένα λιθαράκι στο ενδεχόμενο της ανόδου.

4ος όμιλος

1.Χρήστος Καμπέρης (Ίκαροι Σερρών)
Οι Ίκαροι Σερρών κατέκτησαν στη νίκη στη δεύτερη παράταση της Ασπίς Ξάνθης και τρύπωσαν στην τετράδα του 4ου ομίλου. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκοντας λύσεις κυρίως από την περιφέρεια και τον Χρήστο Καμπέρη έφτασαν το δωδέκατο θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Ο 22χρονος γκαρντ είχε μάλιστα εξαιρετικό ποσοστό στα τρίποντα σημειώνοντας 4 κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο παίκτης των Ικάρων γαλουχήθηκε στις ακαδημίες και τα παιδικό-εφηβικά του Ηρακλή μέχρι την ηλικία των 17 ετών, στην συνέχεια αγωνίστηκε στον Ερμή Λαγκαδά, όπου και παρέμεινε 4 χρόνια με σημαντικές διακρίσεις στην U21, ενώ είχε συμμετοχή με την ανδρική ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

2.Πέτρος Βελισσαρίου (Κένταυρος Καλλικράτειας)
Μια πολύ σημαντική νίκη προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Γ’ Εθνική πανηγύρισε ο Κένταυρος Καλλικράτειας απέναντι στην ΔΕΚΑ. Στο παιχνίδι που «έκλεισε» την 17η αγωνιστική, οι γηπεδούχοι πήραν το θετικό αποτέλεσμα με εξαιρετικό τον Πέτρο Βελισσαρίου, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους με 4 τρίποντα. Ο 27χρονος γκαρντ πριν βρεθεί στην Καλλικράτεια και τον 4ο όμιλο βορρά πήρε σημαντικές παραστάσεις από τα πρωταθλήματα της Α1 και στην Α2 με την φανέλα της Καβάλας, των Μαχητών Πεύκων και της Ευρώπης Πευκοχωρίου.

3.Δημήτρης Βογιατζής (Απόλλωνας Καλαμαριάς)
Μάχη ζωής και θανάτου δίνει ο Απόλλων Καλαμαριάς προκειμένου να κρατηθεί στις εθνικές κατηγορίες. Έτσι η νίκη του απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του χάρισε μεγαλύτερη ελπίδα για τον στόχο. Στο σημαντικό αυτό ματς ξεχώρισε ο Δημήτρης Βογιατζής που με 18 πόντους και 3 τρίποντα πρωτοστάτησε για το θετικό αποτέλεσμα. Ο έμπειρος παίκτης ξεκίνησε από την Ολυμπιάδα Άνω Πόλης. Συνέχισε σε Νίκη Βόλου, Άργο Ορεστικό, Στρατώνι, Κεραυνό Ωραιοκάστρου, Αναγέννηση Φλόγα, Aετό Κιλκίς, Αργοναύτη Καλαμαριάς, η Λάρισα, ο Διαγόρας Ρόδου, το Πειραματικό ενώ όσον αφορά τις τελευταίες τρεις σεζόν, ηταν στον ΚΣ Γέφυρας (2016-17) ο οποίος συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και συνέχισε στον Φαίακα Κέρκυρας (2017-18) και στην ΔΕΚΑ (2018-19).

4.Βαγγέλης Μητρόπουλος (Ελπίδα Αμπελοκήπων)
Με 19 πόντους και 3 τρίποντα έκλεισε το «ταμείο» του ο Βαγγέλης Μητρόπουλος απέναντι στον Μαντουλίδη. Ο 20χρονος φόργουορντ που βοήθησε στο έπακρον την ομάδα του να φτάσει στη δέκατη νίκη της στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια, το οποίο συνδυάστηκε και με το θετικό αποτέλεσμα.

5.Φίλιππος Συμεωνίδης (Πανσερραϊκός)
Άκρως σημαντική ήταν η παρουσία του Φίλιππου Συμεωνίδη στη νίκη του Πανσερραϊκού απέναντι στον Λεύκιππος Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν άστοχοι από τη γραμμή των βολών πετώντας στα σκουπίδια εύκολους πόντους, όμως η εμπειρία του 40χρονου σέντερ στάθηκε ικανή προκειμένου να κρατήσει την ομάδα μπροστά με τους 8 πόντους που σημείωσε και εν τέλει τα «Λιοντάρια» να πανηγυρίσουν τη νίκη.  

Προπονητής
Ραδής Θεοδωρίδης (Πανσερραϊκός)
Ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε του Λεύκιππου με 65-63 και υποχρέωσε την ομάδα της Ξάνθης στην τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκεια του με τον  Ραδή Θεοδωρίδη να σχεδιάζει το… κόλπο γκρόσο στο φινάλε και έτσι η ομάδα του να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη. Ο 54χρονος Δραμινός τεχνικός αντικατέστησε τον Φώτη Κοκολιό στο πάγκο στο ξεκίνημα της αγωνιστικής σεζόν και το 11-5 της ομάδας του δείχνει μέρος και την άψογη συνεργασίας του τεχνικού με τα Λιοντάρια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ