17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 15ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Βορράς), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο του Βορρά , αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

3ος όμιλος

1.Νίκος Καρτσαρές (Ίκαροι Τρικάλων)
Οι Ίκαροι Τρικάλων κατέκτησαν το «διπλό» απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά και έτσι συνεχίσουν στην τετράδα του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής. Εξαιρετικός για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Νίκος Καρτσαρές ο οποίος με 20 πόντους και 3 τρίποντα συνέβαλε στα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να πανηγυρίσει τη νίκη με 91-72. Στα 37 του χρόνια ο Καρτσαρές δείχνει πιο «μεστός» από ποτέ, χαρακτηριστικό που ευνοεί και την συνολική απόδοση.

2.Γιάννης Ευτυχίδης (Ολυμπιακός Βόλου)
Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε μια πολύ σημαντική νίκη για την σωτηρία του στην κατηγορία απέναντι στην Αριδαία (79-74). Έτσι το σύνολο του coach Βλιώρα έφτασε τους 19 βαθμούς με 6-7 στο πρωτάθλημα. Πέρα από τον συνήθη ύποπτο, Ίλτσογλου, σημαντική ήταν και η προσφορά του Γιάννη Ευτυχίδη στο συγκεκριμένο ματς. Ο 28χρονος Βολιώτης έκανε ταμείο 19 πόντων και ήταν «καυτός» έξω από τα 6,75 σημειώνοντας 5 τρίποντα. Ο Ευτυχίδης ξεκίνησε την καριέρα του στον Γ.Σ. Βόλου, στον οποίο αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια, ενώ μετέπειτα, έπαιξε μεταξύ άλλων ομάδων σε ΜΕΝΤ, ΠΑΟΚ, Ωραιόκαστρο. Στην συνέχεια έφυγε για σπουδές στην Αγγλία, όπου και αγωνίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, όπου κέρδισε τον τίτλο του ΜVP. Την περσινή χρονιά φορούσε τη φανέλα του Ίωνα.

3.Θοδωρής Πανάρας (Αίολος Τρικάλων)
Στην κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζει ο Αίολος Τρικάλων ο οποίος επικράτησε για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Νίκης βόλους στο ντέρμπι κορυφή του ομίλου και έτσι έβαλε «πλώρη» για τα παραπάνω σαλόνια από… Φεβρουάριο. Εξαιρετικός για τους γηπεδούχους ήταν ο έμπειρος Θοδωρής Πανάρας, ο οποίος φόρτωσε με 20 πόντους τον αντίπαλο, ενώ την κρίσιμη στιγμή που η ομάδα του Βόλου έδειξε να απειλεί, τα 3 τρίποντα ήταν αυτά που έσωσαν την ομάδα του, την κράτησαν μπροστά και της έδωσαν εν τέλει την πολυπόθητη νίκη.

4.Κώστας Τσέλιος (Αναγέννηση Καρδίτσας)
Η Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε τη νίκη στο +13 (69-56) επί του Αριστοτέλη Φλώρινας και έκανε το βήμα παραπάνω για τους φετινούς της στόχους στην κατηγορία. Το σύνολο από την Καρδίτσα είχε εξαιρετικό για ακόμα ένα παιχνίδι τον Κώστα Τσέλιο, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους και 2 τρίποντα.  Ο 43χρονος  πάουερ φόργουορντ αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τα χρώματα της Αναγέννησης Καρδίτσας.

5.Κώστας Σωτηρακής (ΣΚ Ιωάννινα)
Το 3ο σκαλί του… βάθρου εξοικονόμησε ο ΣΚ Ιωάννινα, αφού πήρε τη νίκη με αντίπαλο τη Μελική με το επιβλητικό 80-54, στο σημαντικό ματς για την κατανομή στις θέσεις της τετράδας. Ο IBC Ιωαννίνων πήρε δύναμη από την ρακέτα του, αφού ο Κώστας Σωτηρακής ήταν ασταμάτητος μέσα στο «ζωγραφιστό» σκοράροντας 25 πόντους (με 1 τρίποντο), και έφτασε στο 10-4 στο πρωτάθλημα. Ο 24χρονος είναι καλά γνώστης της κατηγορίας μιας κα έχει αγωνιστεί ξανά στην Γ εθνική με το Πέρα. Στοπαρελθόν έχει παίξει επίσης σε Ιωνικό Νίκαιας (Β´ Εθνική), Πανελευσινιακό (Α1) και Ίκαρο Καλλιθέας(Α2).

Προπονητής
Χάρης Φόρος (Αίολος Τρικάλων)
Δικαιωματικά ο Χάρης Φόρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους της αγωνιστικής, μιας και η ομάδα του πανηγύρισε το θετικό αποτέλεσμα της Νίκη Βόλου και συνεχίζει να κάθεται στον θρόνο του ομίλου. Το σύνολο του coahc Φόρου πήρε… αέρα ακόμα και 20 πόντων στο παιχνίδι και παρόλο που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κλείσουν την ψαλίδα, η ομάδα του παρέμεινε ψύχραιμη και έφτασε στο 2-0 απέναντι στον κύριο αντίπαλο της στο πρωτάθλημα.

4ος όμιλος

1.Χριστόδουλος  Μπόζης (Ασπίδα Ξάνθης)
Η Ασπίδα Ξάνθης πήρε τη νίκη επί του Ζεφυρου 02 με 76-70 και έτσι πήρε «ανάσα» στον βαθμολογικό πίνακα. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Χριστόδουλος  Μπόζης ο οποίος σκόραρε 16 πόντους με 2 τρίποντα στο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου του Βορρά. Ο 21χρονος οργανωτής αποτελεί έναν από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες του συνόλου. Μετακόμισε φέτος στην Ξάνθη, ενώ τα περασμένα χρόνια συμμετείχε στο πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας με τον Αστέρα Καβάλας.

2.Στέφαν Μπόζιτς (Ελπίδα Αμπελοκήπων)
Ο 19χρονος Στέφαν Μπόζιτς ήταν ο παίκτης που έφυγε «διπλά» χαρούμενος από το παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής στο κλειστό του Ευόσμου. Και αυτό γιατί εκτός από την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του απέναντι στο ΔΕΚΑ, ο νεαρός γκαρντ ήταν εξαιρετικός, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια μέχρι στιγμής με την φανέλα της Ελπίδας Αμπελοκήπων γράφοντας 14 πόντους με 2 τρίποντα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο  Στέφαν Μπόζιτς προέρχεται από τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσο και μετακόμισε φέτος στη Θεσσαλονίκη για να δοκιμάσει την τύχη του στις εθνικές κατηγορίες.

3.Δούκας Γρούδος (Λεύκιππος Ξάνθης)
Ο Λεύκιππος Ξάνθης συνεχίζει ακάθεκτος στα ψηλά της βαθμολογίας, καθώς προσπέρασε και τον Μαντουλίδη με 84-72. Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα απέναντι στον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα έκαναν το χρέος τους και έτσι έφτασαν τους 26 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Κορυφαίος για την ομάδα της Ξάνθης ήταν ο Δούκας Γρούδος, ο οποίος σταμάτησε στους 19 πόντους. O Δούκας Γρούδος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την καλαθοσφαίριση στις Ακαδημίες της Ασπίδα Ξάνθης και συνέχισε την καριέρα του στο εφηβικό τμήμα της ιστορικής ΧΑΝΘ. Από το έτος 2013 έως και το έτος 2018 αγωνίστηκε τόσο στη Β΄ Εθνική και στην Γ΄ Εθνική με την Ασπίδα Ξάνθης, ενώ πέρσι βρέθηκε στην Β΄ Εθνική Κατηγορία και τον Πρωτέα Γρεβενών.  

4.Πέτρος Γρίψιος (Πανσερραϊκός)
Μια μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός απέναντι στην ΜΕΝΤ και έτσι «τρύπωσε» στην τετράδα του 4ου ομίλου. Η μεγάλη βοήθεια για την ομάδα των Σερρών ήρθε από το Πέτρο Γρίψιο, ο οποίος με 26 πόντους και 4 τρίποντα οδήγησε την ομάδα του στην νίκη. Ο 28χρονος φόργουορντ εκτός από την εγχώρια πορεία του καταγράφει και Σουηδική Stockholm Eagles στο βιογραφικό του, όπου και αγωνίστηκε την σεζόν 2010-2011.

5.Γιάννης Κακιούζης (Ίκαροι Σερρών)
Για ακόμα ένα ματς ο Γιάννης Κακιούζης ήταν εξαιρετικός. Ο έμπειρος παίκτης με τους 20 πόντους που σκόραρε (και όχι μόνο), οδήγησε την ομάδα του στην ενδέκατη νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ συνεχίζει τις μπασκετικές του… πτήσεις δείχνοντας και στην πράξη ότι πραγματικά αγαπά αυτό το άθλημα και μάλιστα  σε κάθε του εμφάνιση αποδεικνύει ότι το ευχαριστιέται.

Προπονητής
Θεόδωρος Γιοβάνης (Κένταυρος Καλλικράτειας)
Ο Κένταυρος Καλλικράτειας κατέκτησε μια πολύ μεγάλη νίκη στον αγώνα που δίνει για την παραμονή. Το σύνολο του Θεόδωρου Γιοβάνη πανηγύρισε του Μέγα Αλέξανδρου με 86-69 και έτσι έφτασε στο 5-9 στην βαθμολογία του 4ου ομίλου. Οι γηπεδούχοι μάλιστα κράτησαν τα ηνία του σκορ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έδειξαν πόσο καλά ήταν προετοιμασμένοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι, κάτι που δίνει τα εύσημα και στον προπονητή.

photo credit  : trikalaola.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ