21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 15ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη πέμπτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Γρηγόρης Ζαμπέτης (ΑΓΣΙ)

Πρόκειται για έναν από τους παίκτες, που «σπρώχνουν» στην καταξίωση τον ΑΓΣΙ, αν και δεν παίρνουν συνήθως τα «φώτα» πάνω τους. Δε γίνεται, ωστόσο, να περάσει απαρατήρητη η προσφορά του και σε μια επίπονη αναμέτρηση, που τελείωσε αισίως κόντρα στον Εύαθλο, ήταν καθοριστικός δίπλα στον Χρύση με 13 πόντους. Στον Γρηγόρη Ζαμπέτη βρήκε ο κόουτς Τσουκανέλης τον «παράγοντα Χ», που έψαχνε.

2) Ευθύμης Γαϊτανίδης (Καλαμπάκα)

Χρειάστηκαν αρκετοί πρωταγωνιστές, για να καμφθεί ο ενθουσιασμός της Καλαμπάκας και ο ίδιος δήλωσε «παρών». Ο 24χρονος «άσος», που κάνει ήδη μια μεστή σεζόν με 8.4 πόντους ανά αγώνα, ήταν ξανά αυτός που έπρεπε για τον κόουτς Κωνσταντινίδη, με τους 14 πόντους με δύο τρίποντα να προσφέρουν πολλές λύσεις και ιδιαίτερα από την περιφέρεια. Ένας από τους λόγους της «αναγέννησης» της Καλαμπάκας, είναι και ο Ευθύμης Γαϊτανίδης.

3) Νίκος Κατσαδούρος (Τιτάνες Παλαμά)

Άλλος ένας νεαρός περιφερειακός παίκτης, που έχει έρθει στους Τιτάνες, από πέρυσι κιόλας, για να δείξει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στις εθνικές κατηγορίες. Αν και τη σεζόν αυτή δε βρίσκεται για πολύ χρόνο στο παρκέ, στο θρίαμβο επί του Μαντουλίδη ήταν απολαυστικός, «πυροβολώντας» από την περίμετρο με 29 πόντους και επτά τρίποντα την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων. Οι Τιτάνες κερδίζουν την ηρεμία τους και ο Νίκος Κατσαδούρος έχει το δικό του μερίδιο.

4) Σωτήρης Μακρής (Πρωτέας Γρεβενών)

Μιλάμε για ακόμη ένα λόγο της εκπληκτικής έως τώρα πορείας του Πρωτέα Γρεβενών, που αναδύθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Βρήκε τον χώρο, την ευκαιρία και ξεχώρισε, κερδίζοντας ουκ ολίγες «μάχες» και τελειώνοντας με έναν απολογισμό 20 πόντων με τέσσερα τρίποντα, απειλώντας με κάθε τρόπο, είτε από κοντά είτε από μακριά. Ο Σωτήρης Μακρής έδειξε όλες τις διαστάσεις του παιχνιδιού του.

5) Δημήτρης Μάντζιος (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα)

Σε έναν αγώνα με πολύ άνετη επικράτηση, είχε κι αυτός τη δική του δυνατότητα να διακριθεί. Το έκανε... με το παραπάνω, «φορτώνοντας» με 17 πόντους το καλάθι της Μελίκης και αφήνοντας το δικό του ξεχωριστό στίγμα από τη ρακέτα. Ο Δημήτρης Μάντζιος είναι άλλη μια χρήσιμη λύση για τον κόουτς Κωστόπουλο κι έσπευσε να το δείξει στην πρώτη του ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία.

Προπονητής: Χρήστος Κωνσταντινίδης (Καλαμπάκα)

Από τότε, που ήρθε, η Καλαμπάκα έχει αλλάξει μορφή αγωνιστικά και αρχίζει να παίρνει τις νίκες, που θα την οδηγήσουν στην καθιέρωση στις εθνικές κατηγορίες. Ακόμη ένα σημαντικό «μονοπάτι» ήταν το νέο ντέρμπι παραμονής με την Νικόπολη Πρέβεζας, όπου παράλληλα έπρεπε να... κόψει το βήχα μιας ομάδας, που έμοιαζε να κερδίζει την ελπίδα την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης διαχειρίστηκε εξαιρετικά αυτή τη συνθήκη και παίρνει τα εύσημα.

4ος όμιλος

1) Βαγγέλης Βαρίτης (ΠΣ Ευκαρπίας)

Η απόφασή του να πάει σε μία ομάδα, που «κυνηγά» τον πρωταθλητισμό, αποδείχθηκε μια άριστη επιλογή. Ο ταλαντούχος γκαρντ έχει γίνει, μάλιστα, πρωταγωνιστής στο «πλούσιο» σύνολο του Χρήστου Νίκου και στην Τούμπα ήταν από εκείνους που «εκτέλεσαν» τη ΜΕΝΤ, με 22 πόντους και πέντε τρίποντα. Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι πως ο Βαγγέλης Βαρίτης έδειξε πως είναι από τα σπουδαία «κεφάλαια» αυτής της κατηγορίας.

2) Σπύρος Βαρδής (Αίας Ευόσμου)

Μιας και μιλήσαμε για «κεφάλαια», ας αναφερθούμε ξανά στον αμυντικό «εξολοθρευτή» του Αίαντα. Μπορεί να σκοράρει για άλλη μια φορά μόνο δύο πόντους, αλλά η προσήλωσή του σε αυτό το κομμάτι είναι συγκλονιστική, σταματώντας κάθε αντίπαλο, που έβρισκε και αποτελώντας, τελικά, ένα βασικό λόγο του θριάμβου με τη ΔΕΚΑ, όταν έχει σκοράρει 62 πόντους. Ο Σπύρος Βαρδής, άλλωστε, είναι από τις πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις σε αυτό το πρωτάθλημα.

3) Στέλιος Λεπτοκαρύδης (ΒΑΟ)

Είναι για άλλη μια φορά ηγέτης στην ομάδα του και φροντίζει, για να σώσει την χρονιά. Ο αγώνας με τη Μακαμπή ήταν σίγουρο, ότι θα εμπεριείχε πολλή πίεση, από τη στιγμή που ο ΒΑΟ κέρδισε την ελπίδα του στην Καλαμαριά, και ο Έλληνας γκαρντ φρόντισε να τη διαχειριστούν άπαντες, με τους 17 του πόντους με τρία τρίποντα να είναι ο οδηγός. Αυτό πρεσβεύει, ούτως ή άλλως, για το σύνολο αυτό ο Στέλιος Λεπτοκαρύδης.

4) Φώτης Νταβουλτζόπουλος (Λεύκιππος Ξάνθης)

Όταν αυτός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τότε ο Λεύκιππος αποκτά διαφορετική δυναμική στο παρκέ. Σκόραρε, κέρδισε «μάχες» χαμηλά και οι 16 του πόντοι είναι ενδεικτικοί μόνο του τι έκανε στο παρκέ, αν και ήδη αποτελεί ένα σπουδαίο απολογισμό για την αποστολή, που είχε μπροστά της η ομάδα της Ξάνθης. Ο Φώτης Νταβουλτζόπουλος ήταν η «εγγύηση» για το «διπλό» στη Σίνδο.

5) Καδήρ Χαλίλ (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Ο ιστορικός «άσος» του ΓΑΣ διάγει φέτος... δεύτερη νιότη και αυτό δεν κρύβεται. Σε έναν ακόμη κομβικής σημασίας αγώνα, με αντίπαλο την Ασπίδα Ξάνθης, βρήκε το πεδίο να κάνει... πράγματα και θαύματα, «διαλύοντας» την αντίπαλη άμυνα με 21 πόντους και κατευθύνοντας τους υπόλοιπους σε άλλο ένα αποτέλεσμα, που επιβεβαιώνει τα όνειρα ανόδου. Για τον Καδήρ Χαλίλ, άλλωστε, ίσως να το λέει... λίγο παραπάνω η καρδιά του.

Προπονητής: Φοίβος Γυμνόπουλος (Αίας Ευόσμου)

Σε μια σεζόν με πολλές διακυμάνσεις και αποτελέσματα, που άλλοτε έδειχναν να «εκτοξεύουν» την ομάδα και άλλοτε να τη «βυθίζουν», έχει δείξει πως ξέρει να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις και να φέρνει τον Αίαντα σε ήρεμα νερά. Μαζί, μπορεί να τον κατευθύνει σε θριάμβους, όπως αυτός με την «καλπάζουσα» έως τότε ΔΕΚΑ, που «γονάτισε» στον Εύοσμο μπροστά στο «τείχος» που ο ίδιος έστησε. Με τον Φοίβο Γυμνόπουλο στον πάγκο, μπορεί να υπάρχει ηρεμία σε συνδυασμό με την ανάδειξη τόσο πολλών ταλαντούχων παικτών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ