20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη τέταρτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και πρώτη του δεύτερου γύρου, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Βασίλης Βάλλιος (Φίλιππος Βέροιας)

Ο Δημήτρης Γκίμας του έχει εμπιστευτεί ένα σημαντικό ρόλο φέτος κι εκείνος ανταποκρίνεται ιδανικά. Η τρομερή του αυτοπεποίθηση, από το γεγονός πως του δίνεται χρόνος να ξεδιπλώσει το ταλέντο του ο 19χρονος γκαρντ, φαίνεται από τους 22 πόντους με 7/7 τρίποντα που είχε κόντρα στον Ιωνικό Ιωνίας. Επί της ουσίας, «σκότωσε» τους αντιπάλους του από μακριά και οδήγησε τον Φίλιππο στο «διπλό», με τον Βασίλη Βάλλιο να αποτελεί έναν από τους καλύτερους ταλαντούχους παίκτες αυτής της χρονιάς στην κατηγορία.

2) Μπάμπης Ημερίδης (Εύαθλος)

Είναι αυτός που οδηγεί εκ του ασφαλούς προς την παραμονή τον Εύαθλο. Οι 32 του πόντοι με δύο τρίποντα, είναι νούμερα που μιλούν από μόνα τους, για το πόσο υπέφερε από τον ίδιο η άμυνα της Πτολεμαΐδας, χωρίς ποτέ να βρει «αντίδοτο» απέναντι στη δράση του, ξεπερνώντας μάλιστα σχεδόν κατά 15 πόντους το μέσο όρο του, που είναι 17.6 πόντοι ανά αγώνα. Με μερικές τέτοιες εμφανίσεις ακόμη του Μπάμπη Ημερίδη, η ζωή της ομάδας του Πολυκάστρου θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

3) Θωμάς Βλάχος (ΑΟΚ Βέροιας)

Σε ένα ακόμη καθοριστικό παιχνίδι για την παραμονή, αυτός ήταν παρών και μαζί με την τριάδα που σχημάτισε με Σισμάνη-Γιαννουζάκο, η αποστολή εξετελέσθη για τον ΑΟΚ Βέροιας. Η ομάδα της Ημαθίας επωφελήθηκε τα μέγιστα από τους 16 πόντους του, για να κερδίσει τους Ικάρους Τρικάλων και να πάρει, μάλιστα, προβάδισμα στην κούρσα για τη σωτηρία εναντίον τους. Ο Θωμάς Βλάχος, άλλωστε, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για αυτό το σύλλογο και σε κάθε κρίσιμη περίσταση το αποδεικνύει.

4) Δημήτρης Βογιατζής (Φαίακας Κέρκυρας)

Συμφωνούμε πως η επιστροφή του Στάθη Περούλη, έδωσε άλλη «ώθηση» στον Φαίακα. Όταν, όμως, ένας παίκτης των 5.4 πόντων ανά αγώνα, κάνει τέτοια εμφάνιση σε παιχνίδι που κρίθηκε «στην κόψη του ξυραφιού», με 23 πόντους και 4 τρίποντα - τα ίδια νούμερα είχε και ο ηγέτης των Κερκυραίων - και πολλές πρωτοβουλίες για να τον βοηθήσει, τότε δεν μπορεί να μείνει εκτός της σημερινής λίστας. Ο Δημήτρης Βογιατζής ήταν ο «παράγοντας Χ» σε ένα ματς που μπορεί να αλλάξει εκ νέου την ψυχολογία της ομάδας του.

5) Ηλίας Τσιόγκας (Ζέφυρος)

Αποτελεί το «σημείο αναφοράς» για τον Ζέφυρο, ειδικά στα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων, τα οποία όχι απλά τον απομακρύνουν από την «επικίνδυνη ζώνη», αλλά σήμερα τον έχουν φέρει σε σημείο να κοιτάζει τετράδα. Η άμυνα της Νίκης Βόλου, ήταν άλλη μία που δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει, με εκείνον να κερδίζει «μάχες» πολλές και να φτάνει τους 15 πόντους. Ο Ηλίας Τσιόγκας είναι εσχάτως για την ομάδα του, ο «φάρος» προς την επιτυχία.

Προπονητής: Βασίλης Τσολάκης (Ζέφυρος)

Δεν είναι καθόλου εύκολο να καταβάλεις μία ομάδα με τις λύσεις και την ποιότητα της Νίκης Βόλου. Πόσο μάλλον, όταν τη «διαλύεις» με διαφορά 24 πόντων. Οι παίκτες του ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έδειξαν, ότι αξίζουν να συγκαταλέγονται μάλλον στις ομάδες των ανώτερων «στρωμάτων». Όλα αυτά, αποτελούν σαφώς έργο του Βασίλη Τσολάκη, στον οποίο πιστώνεται ένα πολύ καλύτερο 2018 του Ζέφυρου.

2ος όμιλος Βορρά

1) Φώτης Στυλίδης (ΓΣ Ελευθερούπολης)

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις ηγετικές του ικανότητες και το γεγονός, ότι προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια σε δύσκολες αποστολές για την ομάδα του. Μία από αυτές, ήταν στην έδρα του Μαντουλίδη, όπου με άλλη μία μεστή εμφάνιση με 24 πόντους, τρία τρίποντα και ιδανική «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού της ομάδας του, την οδήγησε σε νέο σπουδαίο «διπλό», επί του ίσως πιο «σκληροτράχηλου» αντιπάλου στον όμιλο. Ο Φώτης Στυλίδης είναι σίγουρα ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς.

2) Σπύρος Βαρδής (Αίας Ευόσμου)

Ο εκ των κορυφαίων αμυντικών της φετινής Γ’ Εθνικής, είχε μεγάλη συνεισφορά και σε άλλους τομείς στο θρίαμβο του Αίαντα Ευόσμου. «Πυροβολώντας» από την περιφέρεια με 12 πόντους και τρία τρίποντα, σε συνάρτηση με την παράλληλα σταθερά υψηλή του απόδοση στα μετόπισθεν, πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, στην προσπάθεια του να γίνει ένας πληρέστερος και ακόμη πιο χρήσιμος αθλητής για κάθε προπονητή. Ο Σπύρος Βαρδής είναι από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη εξέλιξη σε αυτή τη σεζόν.

3) Γιάννης Ουλουσίδης (ΠΣ Ευκαρπίας)

Ξεπερνώντας κατά 12 σχεδόν πόντους το μέσο όρο του στην χρονιά (10.1 ανά αγώνα), έγινε φυσικά η μορφή της αναμέτρησης με την ΧΑΝΘ. Η Ευκαρπία έψαχνε άλλο ένα αποτέλεσμα που θα την καθιστούσε σίγουρη για τον εαυτό της κι εκείνος, με 22 πόντους και ένα τρίποντο, ήταν ασταμάτητος από την άμυνα των Θεσσαλονικέων, για το σπουδαιότερο ίσως φετινό αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Ουλουσίδης ήταν εξαιρετικός, στη στιγμή που ίσως η ομάδα του τον χρειαζόταν, όπως και τους υπόλοιπους, περισσότερο από ποτέ.

4) Δημήτρης Πιπιλιάρης (Πολύγυρος)

Μιλήσαμε τις προηγούμενες φορές για τον Τσιούντο και είδαμε τον Μπέγο να στέλνει το ματς με τον Απόλλωνα στην παράταση, αλλά δεν μπορούμε να μη μιλήσουμε τώρα για την προσωπικότητα του εν λόγω παίκτη και την… ερωτική του σχέση με το καλάθι. Θα το διαπιστώσει κανείς από το βίντεο του αγώνα, αποτελώντας τον παίκτη που «σάλπισε» την ολική επαναφορά στα τελευταία φορά και σημειώνοντας τελικά 26 πόντους με τέσσερα τρίποντα, για να φύγει αλώβητος από την Καλαμαριά ο Πολύγυρος. Η ομάδα της Χαλκιδικής είχε ανάγκη από τον καλό Δημήτρη Πιπιλιάρη κι αυτός δεν απογοήτευσε.

5) Γιάννης Γιαννούλης (ΜΕΝΤ)

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, αν ένας παίκτης ξέρει την τέχνη του να βάζει την μπάλα στο καλάθι, δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ. Κι αυτός, κοντεύει τα 42 του χρόνια και συνεχίζει να αποτελεί «τρόμο» για κάθε αντίπαλο, φτάνοντας… στο ρελαντί τους 18 πόντους με τον Αστέρα Σίνδου. Τι να πει κανείς, άλλωστε, για την αποδεδειγμένη εδώ και χρόνια ποιότητα του Γιάννη Γιαννούλη, που συνεχίζει να κοσμεί τα ελληνικά παρκέ.

Προπονητής: Χρήστος Νίκου (ΠΣ Ευκαρπίας)

Η ομάδα του ήθελε μία νίκη για να… ησυχάσει σε σχέση με εκείνες που βρίσκονται στην «επικίνδυνη ζώνη» και τη βρήκε κόντρα σε έναν αντίπαλο που σημείωνε ανοδική πορεία τελευταία. Η άμυνά της κατάφερε να σημειώσει αρκετά επιτεύγματα, όπως το να κρατήσει τον Πέτροβιτς στους εννέα πόντους, ενώ βρήκε από αρκετούς παίκτες τις απαραίτητες λύσεις στην επίθεση, με τέσσερις εξ αυτών να είναι «διψήφιοι». Ένα πλήρες παιχνίδι, λοιπόν, από την Ευκαρπία, με τον Χρήστο Νίκου να παίρνει τα εύσημα για την προετοιμασία και τη διαχείρισή του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ