18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Βορράς), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Βορρά, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

3ος όμιλος

1. Νίκος Λιόλιος (Μελίκη)

Ο ΓΑΣ Μελίκης πήρε ένα σπουδαίο θετικό αποτέλεσμα με ανατροπή απέναντι στον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο του ομίλου Αίολο. Οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ με ένα 6-0 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και καθοριστικό τον Νίκο Λιόλιο κατάφεραν να περάσουν μπροστά και εν τέλει να πανηγυρίσουν. Ο 29χρονος γκαρντ του ΓΑΣΜελίκης στο συγκεκριμένο ματς σκόραρε 18 πόντους κατακτώντας και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της αναμέτρησης.

2.Κώστας Γεωργαντζάς (Αναγέννηση Καρδίτσας)

Με επιτυχία έκλεισε τις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος η Αναγέννηση Καρδίτσας μιας και πανηγύρισε το «διπλό» επί του ΑΓΣΙ με 79-73. Εξαιρετικός για τους νικητές ήταν ο Κώστας Γεωργαντζάς ο οποίος με τους 22 πόντους με 2 τρίποντα «σκότωσε» το σύνολο των Ιωαννίνων τραβώντας παράλληλα την ομάδα του στην 7η νίκη της στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου. Ο 35χρονος γκαρντ πριν μετακομίσει στην Καρδίτσα 2018 φορούσε τη φανέλα του  Παλαμά, ενώ παλαιότερα αγωνίστηκε σε Ικάρους Σερρών στην Α2 Εθνική, ΓΑΣ Κομοτηνή, Ορφέα Ν. Σκοπού Σερρών και Γ.Σ. Καρδίτσας.

3.Παναγιώτης Τσατάλας (Τιτάνες Παλαμά)

Με τη νίκη της ομάδας του απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου αλλά και τον τίτλο του 1ου σκόρερ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος έκλεισε τις υποχρεώσεις του ο Παναγιώτης Τσατάλας. Ο φόργουορντ με τους 21 πόντους που έγραψε στο Βόλο, έφτασε τους 269 πόντους στο φετινό πρωτάθλημα και έτσι καμαρώνει στην κορυφή του 3ου ομίλου αλλά και στα «ψηλά» των πιο παραγωγικών παικτών της κατηγορίας.

4. Αλέξανδρος Ματσάγγας  (ΣΚ Ιωάννινα)

Η εμπειρία του Αλέξανδρου Ματσάγγα ήταν ένα από τα όπλα του ΣΚ Ιωάννινα στην νίκη του απέναντι στον ΦΟΑ. Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν τους δυο πόντους με τον 37χρονο φόργουορντ να σκοράρει 16 πόντους με 3 τρίποντα στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής.

5.Δημήτρης Μακρής (Τιτάνες Παλαμά)

Μπορεί οι Τιτάνες Παλαμά να βρέθηκαν ακόμα και στο -11 στον Βόλο απέναντι στον Ολυμπιακό, παρόλα αυτά κατάφεραν να βρουν τρόπο και εν τέλει να πανηγυρίσουν το «διπλό». Ένας εκ των κορυφαίων της ομάδας ήταν ο Δημήτρης Μακρής, ο οποίος σκόραρε 10 πόντους με 1 τρίποντο. Ο 37χρονος σέντερ «γέμισε» τη ρακέτα με την παρουσία του δίνοντας παράλληλα «ανάσα» στην ομάδα του η οποία έκανε το 5-6 στην σειρά.

Προπονητής

Ιορδάνης Ασλανίδης (Μελίκη)

Στην τετράδα του 3ου ομίλου καμαρώνει ο ΓΑΣ Μελίκης, καθώς πήρε μια τεράστια νίκη επί του Αίολου Τρικάλων. Το σύνολο του Ιορδάνη Ασλανίδη βρέθηκε πίσω με 34-21, όμως η σημαντική συνεισφορά του τεχνικού ήταν η αρχή προκειμένου η ομάδα του να τρέξει επιμέρους 6-0, να περάσει για πρώτη φορά μπροστά με 51-50 χάρη σε καλάθι του Λέφα (στο 1'55'' πριν από το τέλος) και εν τέλει να πανηγυρίσει με 59-55.

4ος όμιλος

1.Ντίνος Νικολόπουλος (Λεύκιππος Ξάνθης)

Ο Λεύκιππος Ξάνθης συνεχίζει στα ψηλά του 4ου ομίλου καθώς προσπέρασε με επιτυχία και την Ελπίδα Αμπελοκήπων. Ασταμάτητος από τα 6,75 ήταν ο Ντίνος Νικολόπουλος. Ο πλει-μεικερ των φιλοξενούμενων σημείωσε 15 πόντους με όλους να προέρχονται πίσω από την γραμμή του τρίποντου. Ο 31χρονος παίκτης διαθέτει εμπειρία από  Basket League, Α2, Β’ και Γ’ Εθνικής.

2.Δημήτρης Καραμπέκης (Μακεδονικός)

Κρατώντας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τα ηνία στο σκορ ο Μακεδονικός πήρε τη νίκη του Πανσερραϊκού με 72-64. Εξαιρετικός για τους γηπεδούχους ήταν ο Δημήτρης Καραμπέκης, ο οποίος μπορεί να μην ήταν πρώτος σκόρερ στο ταμείο της ομάδας του βοήθησε όμως σε όλους τους τομείς προκειμένου το σύνολο να κάνει το 10-2 και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο 25χρονος Σερραίος γκαρντ σκόραρε 16 πόντους με 2 τρίποντα.

3.Χρήστος Χατζηχρήστος (ΔΕΚΑ)

Με double-double έκλεισε το ταμείο του ο Χρήστος Χατζηχρήστος απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο. Ο 32 ετών φόργουορντ εκτός από τους 18 πόντους που σκόραρε μάζεψε και 10 ριμπάουντ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής βοηθώντας έτσι τη ΔΕΚΑ να πάρει ένα εύκολο «διπλό».  

4.Θωμάς Γκούτζιας (Ίκαροι Σερρών)

Οι Ίκαροι Σερρών πήραν τη νίκη του Κένταυρου Καλλικράτειας κλείνοντας την πορεία τους στον πρώτο γύρο στα ψηλά του πρωταθλήματος της Γ Εθνική παρα το ντισαβανταζ στου -1. Εξαιρετικός στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής ήταν ο Θωμάς Γκούτζιας, ο οποίος είχε 19 πόντους. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 29χρονος παίκτης διανύει την πέμπτη του χρονιά στην ομάδα των Σερρών.

5.Γιώργος Κόκκιος (Απόλλωνας Καλαμαριάς)

Ο Απόλλων Καλαμαριάς πανηγύρισε το πρώτο του «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα, σε ένα κομβικό σημείο για την παραμονή του στην κατηγορία. Στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Γιώργος Κόκκιος ο οποίος φόρτωσε με 14 πόντους τον Ζέφυρο, έχοντας μάλιστα 2 τρίποντα. Ο 19χρονος σέντερ που αποτελεί έναν από τους πολλά υποσχόμενους παίκτες πριν από την φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς φορούσε αυτή του Στρατώνιου.

Προπονητής

Γιώργος Καραμουσαλίδης  (Απόλλωνας Καλαμαριάς)

Τις ελπίδες του για την παραμονή στην Γ Εθνική αναζωπύρωσε ο Απόλλων Καλαμαριάς έπειτα τη νίκη με 72-68 απέναντι στον Ζέφυρο. Πρωτεργάτης σε αυτό στάθηκε ο Γιώργος Καραμουσαλίδης ο οποίος από το ξεκίνημα του ματς έδωσε τα εφόδια στους παίκτες του προκειμένου να φτάσουν στο πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα. Ο τεχνικό διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες αφού κατά το παρελθόν έχει υπάρξει «οδηγός» σε Ίκαρους Σερρών, Δόξα Ρετζικίου, ΠΚ Νεάπολης, Μακεδονικός,Ήφαιστος, Θερμαϊκός Θέρμης, Μακεδονικός, Σητειακός , Siemens, ΓΣ Μακαμπή, ΜΕΝΤ, Άρης ,  Κένταυρος Καλλικράτειας, Γαλάτιστα, Ιωνικός Διαβατών, Αργοναύτης, ΜΕΝΤ και  Γέφυρα.

photo credit : anexartitos.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ