18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Βορράς), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Βορρά, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

3ος όμιλος

1. Κώστας Σαριμπαλίδης (Νίκη Βόλου)

Η Νίκη Βόλου πήρε το θετικό αποτέλεσμα από τον Αριστοτέλη στη Φλώρινα, διατηρώντας έτσι τη θέση της στα σκαλοπάτια που οδηγούν στην άνοδο. Οι Θεσσαλοί αν και τα βρήκαν… σκούρα, είχαν σε καλό απόγευμα τον Κώστα Σαριμπαλίδη, ο οποίος βοήθησε τη Νίκη στο να τρέξει ένα 10-0 στην τέταρτη περίοδο γεγονός που οδήγησε την ομάδα του στο «διπλό». Εν τέλει ο γκαρντ της ομάδας από το Βόλο ολοκλήρωσε με 17 πόντους το παιχνίδι με 3 τρίποντα.

2.Θοδωρής Πανάρας  (Αίολος Τρικάλων)

Στην κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζει ο Αίολος Τρικάλων αφού πήρε τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής κόντρα στους Ίκαρους με 85-80. Κορυφαίος στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Θοδωρής Πανάρας.  ο οποίος έκανε προσωπικό ταμείο με 26 πόντους (4 τρίποντα). Ο 42χρονος παίκτης που χαρακτηρίζεται για τον επαγγελματισμό του, διαθέτει εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες μιας και έχει αγωνιστεί σε αυτές με Μίλωνα, ICBS, ΚΑΟΔ, Ρέθυμνο, Πανόραμα Νήαρ Ηστ, Πιερικό, Δόξα Λευκάδα, Αίολο Αστακού, ΑΣ Καρδίτσας και Παλαμά Καρδίτσας από τον οποίο είχε έρθει στον ΠΑΣ.

3.Γιάννης Κοβάτσεφ  (Αναγέννηση Καρδίτσας)

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, η Αναγέννηση κράτησε στο σπίτι της το ροζ φύλλο στον αγώνα με τη Μελίκη. Το κερασάκι στο τελικό αποτέλεσμα έβαλε ο Γιάννη Κοβάτσεφ με ½ βολές διαμορφώνοντας το 81-79 με το οποίο έκλεισε η αναμέτρηση. Εκτός όμως από τον τελευταίο πόντο για την ομάδα του, ο 38χρονος παίκτης ήταν «αιτία» προκειμένου οι γηπεδούχοι να φτάσουν τη διαφορά ακόμα και στους +11 πόντους κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου. Τελικός απολογισμός για τον Κοβάτσεφ ήταν οι 17 πόντοι με  4 τρίποντα.

4.Γιώργος Παπαδόπουλος (ΑΓΣΙ)

Σε ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση υπέρ του ΑΓΣΙ, ο Γιώργος Παπαδόπουλος φόρτωσε με 23 πόντους το καλάθι των Αετών Βέροιας. Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν εξαιρετικός μέσα στην ρακέτα, ενώ ευστόχησε και σε τρία τρίποντα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Πέρσι ο Παπαδόπουλος αγωνίστηκε στην Β' Εθνική και τους Ίκαρους Σερρών, ενώ έχει φορέσει και την φανέλα της Ένωσης Αθλοπαιδιών και του Ιωνικού Διαβατών.

5. Χρήστος Μπάλλας (ΣΚ Ιωάννινα)

Στο +9 πήρε τη νίκη ο ΣΚ Ιωαννίνων του Ολυμπιακού Βόλου, με τον Χρήστο Μπάλλα να κάνει… πάρτι μέσα στην ρακέτα και όχι μόνο. Ο σέντερ των γηπεδούχων έδειξε σε ακόμα ένα ματς την κλάση κάνοντας «triple-double». Συγκεκριμένα ο 29χρονος αθλητής είχε 29 πόντους, 17 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Προπονητής

Ηλίας Παπαδημητρίου (Αιολος Τρικάλων)

Στην κορυφή του ομίλου παρέμεινε ο Αίολος, μιας και αναδείχτηκε… αφεντικό στα Τρίκαλα, με την νίκη του κόντρα στους Ίκαρους. Για να φτάσει όμως μέχρι εκεί ο προπονητής της ομάδας Ηλίας Παπαδημητρίου εκτός από τα τεχνικά κομμάτια του παιχνιδιού, κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του προκειμένου να διαχειριστεί το άγχος του τοπικού ντέρμπι αλλά και του φαβορί, να παρουσιαστεί έτοιμη εντός παρκέ και εν τέλει να πάρει τη νίκη με 85-80.

4ος όμιλος

1.Γρηγόρης Μιχαηλίδης (ΜΕΝΤ)

Με 15 επιπλέον πόντους τροφοδότησε το συνολικό του τριψήφιο ταμείο στο πρωτάθλημα ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης . Ο πλει μεικερ της ΜΕΝΤ είχε εξαιρετική παρουσία απέναντι στο ΔΕΚΑ, με αποτέλεσμα εκτός από τα «άγραφα» στο φύλλο αγώνα να σημειώσει 15 πόντους στο «διπλό» της ομάδα του που την έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

2.Παντελής Γεωργιανός (Πανσερραϊκός)

Το θετικό σερί του Ζέφυρου έκοψε ο Πανσερραϊκός καθώς πήρε τη νίκη με 70-63. Έτσι η ομάδα των Σερρών έφτασε το 7-4 στο πρωτάθλημα, με τον Παντελή Γεωργιανό να είναι ο κορυφαίος από πλευράς γηπεδούχων. Ο 28χρονος παίκτης σκόραρε 17 πόντους στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αξίζει να αναφερθεί ότι την περσινή αγωνιστική σεζόν ήταν βασικός συντελεστής στην άνοδο των Ικάρων Σερρών από την Γ’ στη Β’ Εθνική, όπου και αγωνιζόταν τα δύο τελευταία χρόνια.

3.Κώστας Κυφωνίδης (Απόλλωνας Καλαμαριάς)

Ο Απόλλων Καλαμαριάς πήρε την τρίτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας της Ασπίδα Ξάνθης με 73-64. Καθοριστικός για τους νικητές στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, ήταν ο Κώστας Κυφωνίδης ο οποίος έφτασε τους 26 πόντους με τρία τρίποντα. Ο 19χρονος Θεσσαλονικιός έχει αγωνιστεί στο εφηβικό του ΠΑΟΚ, και πλέον βρίσκεται στην ομάδα της Καλαμαριάς, στην οποία ήταν τόσο στο μίνι όσο και στο παιδικό.

4.Γιάννης Φλιάτης (Μακεδονικός)

Γι’ ακόμα μια αγωνιστική ο Γιάννης Φλιατης δήλωσε βροντερό «παρών» στο σύνολο του Μακεδονικού. Η ομάδα του πήρε τη νίκη του Κένταυρου Καλλικράτειας με τον παουερ φόργουορντ αυτή τη φορά να σταματάει στους 18 πόντους με 2 τρίποντα. Έτσι ο παίκτης του Μακεδονικού έφτασε τους 164 πόντους στο συνολικό του ταμείο παραμένοντας στην δεκάδα των σκόρερ του ομίλου.

5.Γιάννης Κακιούζης (Ίκαροι Σερρών)

Στο «καλάθι» πήραν τη νίκη οι Ίκαροι Σερρών επί του Μαντουλίδη στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου Βορρά. Οι δυο ομάδες μπορεί να έχουν μεγάλη διαφορά στην βαθμολογία, όμως οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν πολύ σκληροί. Λύσεις για την ομάδα των Σερρών έδωσε ο πολύπειρος Γιάννης Κακιούζης ο οποίος με 27 πόντους φάνηκε να παίρνει από το χέρι τους συμπαίκτες του και να τους οδηγεί στο «διπλό» που τους κράτησε στην τετράδα.

Προπονητής

Δημήτρης Γεροφώτης (Μακεδονικός)

Τους είκοσι πόντους στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου έφτασε ο Μακεδονικός, καθώς πήρε τη νίκη του Κένταυρου Καλλικράτειας με 86-79. Το σύνολο του Δημήτρη Γεροφώτη παρουσιάστηκε απόλυτα συγκεντρωμένο απέναντι στον 12ο αντίπαλο του, αποτέλεσμα που… ευθύνεται και ο ίδιος ο τεχνικός. Μάλιστα η ομάδα παρουσιάστηκε τόσο διαβασμένη, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο να φτάσει στην ένατη νίκη της στην Γ' Εθνική.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ