14.2 C
Athens
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δωδέκατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Γιώργος Μιχαηλίδης (Πρωτέας Γρεβενών)

Ήταν αυτός που έδειξε το δρόμο για το θρίαμβο στο Βόλο. Με 16 πόντους και πέντε τρίποντα, «βομβάρδισε» ανιλεώς το καλάθι της Νίκης και μαζί με τον Καλογεράτο, αποτέλεσαν τους παίκτες που βρήκαν τα σουτ, που θα «σκότωναν» την ομάδα της Μαγνησίας, όταν θα έκανε εκείνη την αντεπίθεσή της. Ο Γιώργος Μιχαηλίδης ήταν «καυτός» και αυτό αποτυπώθηκε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο στο τελικό αποτέλεσμα, που κρατάει τον Πρωτέα Γρεβενών ακόμη και κοντά στους πρωτοπόρους.

2) Γιώργος Φούντας (Ίκαροι Τρικάλων)

Αν οι Ίκαροι Τρικάλων τα καταφέρουν στο τέλος της χρονιάς, θα το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στον πολύπειρο γκαρντ. Χρειάστηκε να πραγματοποιήσει άλλη μία εξωπραγματική εμφάνιση, τελειώνοντας με 30 πόντους και τέσσερα τρίποντα, ώστε να ξεπεραστεί το «εμπόδιο» του Ιωνικού Ιωνίας σε ένα ματς «ζωής και θανάτου» για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή μοιάζουν να είναι σε πλεονεκτική θέση. Με τον Γιώργο Φούντα σε τέτοια κατάσταση, μπορούν να αισιοδοξούν.

3) Γιώργος Γιαννουζάκος (ΑΟΚ Βέροιας)

Προκαλεί θαυμασμό το πώς καταφέρνει να είναι πρωταγωνιστής στα 42 του χρόνια (43 τον Μάιο) και αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση για κάθε αθλητή, αποδεικνύοντας πως η (όποια) ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Στο μεγάλο «διπλό» του ΑΟΚ Βέροιας στο Αγρίνιο, είχε 16 πόντους με τρία τρίποντα, με την άμυνα της ΓΕ να μην καταφέρνει να τον «αναχαιτίσει» και με αποτέλεσμα η ομάδα από την Ημαθία να συνεχίζει την ανοδική της πορεία, στην προσπάθεια για σωτηρία. Για αθλητές σαν τον Γιώργο Γιαννουζάκο, άλλωστε, αξίζει κανείς να παρακολουθεί αυτό το πρωτάθλημα.

4) Δημήτρης Σουτζόπουλος (Φίλιππος Βέροιας)

Είναι από τους κορυφαίους της φετινής Γ’ Εθνικής συνολικά και το αποδεικνύει περίτρανα κάθε αγωνιστική. Νέο του θύμα ήταν η άμυνα της Νικόπολης, που τον είδε να ολοκληρώνει με 27 πόντους, δύο τρίποντα και απόλυτη κυριαρχία στις «μάχες» που έγιναν στις δύο ρακέτες, με αποτέλεσμα ο Φίλιππος να επανέλθει στις επιτυχίες και στην κορυφή. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, ο Δημήτρης Σουτζόπουλος θα είναι μάλλον ο κύριος λόγος, αγωνιστικά, για την επάνοδο στη Β’ Εθνική.

5) Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (Εύαθλος)

«Διέλυσε» την άμυνα του Ζεφύρου μαζί με τον Ημερίδη, σε ένα καθοριστικό ματς για την ομάδα από το Πολύκαστρο. Σημείωσε 20 πόντους με τέσσερα τρίποντα, απειλώντας τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι και παίρνει τη θέση του στους κορυφαίους της αγωνιστικής, σε ένα… χαμηλό σχήμα που χρησιμοποιούμε. Την πιο κρίσιμη ίσως στιγμή για τον Εύαθλο, ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος «βροντοφώναξε παρών» και η ομάδα του πήρε μεγάλη «ανάσα».

Προπονητής: Πέτρος Μουρουζίδης (Πρωτέας Γρεβενών)

Έχει δημιουργήσει μία ομάδα που διακρίνεται, τόσο για την ποιότητα του ρόστερ όρο και την πειθαρχία της για όσα κάνει μέσα στο παρκέ, με συγκεκριμένο σχέδιο απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Τα στοιχεία αυτά, ήταν που ώθησαν τον Πρωτέα στο να κάνει «πάρτι» για 30 λεπτά στο Βόλο, απέναντι σε μία εξίσου δυνατή ομάδα, όπως είναι η Νίκη, με παίκτες των οποίων η αξία είναι αναμφισβήτητη. Αν εκμεταλλευτεί κιόλας τις καταστάσεις, ο σύλλογος από τα Γρεβενά μπορεί στο τέλος του πρώτου γύρου να είναι τρίτος και να κάνει «όνειρα» ανόδου, με τον Πέτρο Μουρουζίδη να κερδίζει ασφαλώς τα εύσημα για την εικόνα που παρουσιάζει το σύνολό του.

2ος όμιλος Βορρά

1) Γιάννης Χαλάτσης (Μακεδονικός)

Μπορεί ο Ντισλής να έκανε άλλη μία «μαγική» εμφάνιση, αλλά τίποτα δε θα είχε σημασία αν δεν έβαζε εκείνος το τρίποντο που έστειλε το ματς με τη ΜΕΝΤ στην παράταση. Οι 15 πόντοι του με τρία τρίποντα, άλλωστε, ήταν κατά πλειονότητα σε καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης και ο Μακεδονικός, έτσι, συνέχισε την νικηφόρα πορεία του στον όμιλο, ευρισκόμενος σε «τροχιά» ανόδου. Ο Γιάννης Χαλάτσης, λοιπόν, ήταν παρών όταν η μπάλα «έκαιγε» και αυτό ήταν ίσως το «κλειδί» για την ομάδα από την Νεάπολη.

2) Βασίλης Αγραφιώτης (Αστέρας Σίνδου)

Ο αγώνας με τον Κένταυρο ήταν εκ των ων ουκ άνευ για τον Αστέρα και εκείνος ανέλαβε… να τον κερδίσει μόνος του. Η άμυνα της ομάδας της Καλλικράτειας δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να τον «αναχαιτίσει», με αποτέλεσμα να φτάσει τους 33 πόντους με πέντε τρίποντα, κι εκτός του γεγονότος ότι ξεπέρασε κατά 20 το μέσο όρο του (13.6 π. ανά αγώνα), αναδείχθηκε ξεκάθαρα στην ηγετική φυσιογνωμία που ήθελε να δει ο Γιώργος Μπαλογιάννης. Αυτό το «ξέσπασμα» του Βασίλη Αγραφιώτη, που τον οδήγησε σε ένα από τα ματς της ζωής του, ίσως να είναι και το έναυσμα για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

3) Λευτέρης Ακεψιμαΐδης (ΧΑΝΘ)

Αυτός και ο Πέτροβιτς, είναι οι δύο παλιοσειρές που κατευθύνουν την ΧΑΝΘ στην έσχατη ανοδική της πορεία, με σκοπό να βρεθεί ξανά στην τετράδα. Μπορεί στο 72-70 να αστόχησε στο ζευγάρι βολών που είχε στη διάθεσή του, με αποτέλεσμα ο ΓΑΣ να είχε την ευκαιρία να «κλέψει» το ματς, αλλά νωρίτερα είχε κάνει το καλύτερο φετινό του ματς, με 20 πόντους, τρία τρίποντα και ιδανική «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού της ομάδας του. Ομάδες που έχουν παίκτες σαν τον Λευτέρη Ακεψιμαΐδη, άλλωστε, ποτέ δεν πρέπει να ξεγράφεις.

4) Αριστείδης Τσιούντος (Πολύγυρος)

Το έτος αυτό θα κλείσει 40 χρόνια ζωής, αλλά όπως αναφέραμε και νωρίτερα, αυτό είναι απλά ένα νούμερο. Εκείνος το δείχνει κάθε αγωνιστική, και πολύ περισσότερο σε αγώνες όπως αυτός με την Ευκαρπία, έχοντας 20 πόντους με τρία τρίποντα και συμβάλλοντας καταλυτικά δίπλα στους Πιπιλιάρη-Νούκαρη. Έχουμε αναφερθεί ξανά, άλλωστε, στην πληθώρα λύσεων από έμπειρους παίκτες που διαθέτει η ομάδα από την Χαλκιδική και ο Αριστείδης Τσιούντος είναι μία από αυτές.

5) Στράτος Νησιώτης (Αίας Ευόσμου)

Άλλος ένας που αποδεικνύει το ρητό που λέει πως «ο παλιός… είναι αλλιώς». Εκείνος θα γίνει 38 φέτος, αλλά δεν έχει διστάσει να αναδειχθεί σε ηγέτη του Αίαντα Ευόσμου και μία από τις πιο σπουδαίες φυσιογνωμίες της φετινής Γ’ Εθνικής, στις «μάχες» του «ζωγραφιστού», με τους 19 του πόντους με ένα τρίποντο κόντρα στον Μαντουλίδη να «σπρώχνουν» την ομάδα του σε ακόμη μία νίκη, η οποία της επιτρέπει να «ονειρεύεται». Ο Στράτος Νησιώτης, άλλωστε, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της εξαίρετης μέχρι τώρα πορείας, για το σύνολο του Φοίβου Γυμνόπουλου.

Προπονητής: Γιώργος Ζαφειρούδης (ΧΑΝΘ)

Ανέλαβε στα τέλη του προηγούμενου έτους και τα «σημάδια» βελτίωσης μέσα στο 2018 είναι εμφανή. Και μπορεί ο Αστέρας Σίνδου να ήταν ένα χαμηλό «εμπόδιο», αλλά η ομάδα του ανταποκρίθηκε ιδανικά σε ένα πραγματικό τεστ κόντρα στον ΓΑΣ Κομοτηνής. Ήταν εκείνη που αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη στις λεπτομέρειες και πήρε ένα αποτέλεσμα, το οποίο πιστοποίησε πως σιγά-σιγά ανεβαίνει ξανά, μένοντας σε απόσταση μίας νίκης από την τετράδα. Η απόφαση του Γιώργου Ζαφειρούδη να αφήσει τον ΠΑΟΚ, από όπου αποχώρησε έχοντας αφήσει εξαιρετικό έργο στα τμήματα υποδομής και την ομάδα Γυναικών, για να αναλάβει αυτό το «στοίχημα», δείχνει προς το παρόν να τον δικαιώνει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ