22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ενδέκατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και πρώτη για το 2018, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Σάκης Κουτίνας (Νίκη Βόλου)

Έχει βάλει ως προσωπικό του στοίχημα να οδηγήσει προς την καταξίωση την Νίκη Βόλου. Στην πολύ δύσκολη αποστολή στην Πρέβεζα, ήταν ο ηγέτης που χρειαζόταν για να «εξολοθρεύσει» η ομάδα του την Νικόπολη, με 23 πόντους και «μαεστρική» οργάνωση του παιχνιδιού της. Δεν είναι μυστικό, ότι ο Σάκης Κουτίνας είναι ο οδηγός της παρέας αυτής προς την άνοδο.

2) Θωμάς Σιδηροηλίας (Ιωνικός Ιωνίας)

Εκείνος και ο Αναστασιάδης πήραν «φόρα» στο φινάλε, ώστε έναν αμφίρροπο αγώνα για 30 λεπτά η ομάδα του να τον μετατρέψει σε «περίπατο». Το σημαντικό, βέβαια, είναι η σπουδαία «ανάσα» που πήρε και θα έπρεπε ιδίως να επισημανθεί η καθοριστική συμβολή ενός αθλητή που φέτος θα μπει στο 22ο έτος της ζωής του. Με ενέργεια, αποφασιστικότητα και σιγουριά στις επιλογές του, έφτασε τους 21 πόντους και η εμφάνιση αυτή του Θωμά Σιδηροηλία, είναι ίσως πιο σημαντική για τον Ιωνικό.

3) Στέφανος Νεδέλκος (Φαίακας Κέρκυρας)

Έχει πέσει σπουδαίο «βάρος» στους ώμους του, ιδίως μετά τον τραυματισμό του Στάθη Περούλη, και μέχρι τώρα ανταποκρίνεται ιδανικά. Στο ντέρμπι με τον Φίλιππο ήταν εκ νέου απολαυστικός και με 21 πόντους με ένα τρίποντο, δήλωσε «παρών» στην πιο δύσκολη δοκιμασία, τηρουμένων όλων των αναλογιών, για τον Φαίακα. Ο Στέφανος Νεδέλκος είναι από τους οδηγούς των Επτανησίων και έχει «αρπάξει από τα μαλλιά» την ευκαιρία της διάκρισης που του δόθηκε.

4) Ηλίας Τσιόγκας (Ζέφυρος)

Διανύει μία εξαιρετική χρονιά με μέσο όρο 12.3 πόντων ανά αγώνα και κόντρα στη ΓΕ Αγρινίου διασφάλισε ότι η ομάδα του θα μπορέσει για λίγο έστω καιρό να νιώθε άνετα σε σχέση με τις υπόλοιπες που παλεύουν για την παραμονή τους. Είναι όμορφο, άλλωστε, όπως τονίσαμε και νωρίτερα, να βλέπουμε νεαρούς αθλητές να ηγούνται, με τον προσεχώς 23χρονο φόργουορντ να κερδίζει αμέτρητες «μάχες» και να ολοκληρώνει με 17 πόντους. Το κέρδος του Ηλία Τσιόγκα είναι σπουδαίο για τον Ζέφυρο.

5) Ιωακείμ Μαυρίδης (ΑΟΚ Βέροιας)

Παίζουμε με… χαμηλό σχήμα και ο εν λόγω παίκτης αξίζει τη θέση του στους κορυφαίους. Όντας ο πρώτος σκόρερ με 13.4 πόντους ανά αγώνα για την ομάδα του, μαζί με τον Βλάχο «σκότωσαν» τον ΑΓΣΙ κι έδωσαν μία τεράστια «ένεση» ηθικού στην ομάδα του, με τον ίδιο να κερδίζει ουκ ολίγες «μονομαχίες» στο «ζωγραφιστό» και να φτάνει στους 12 πόντους. Ο Ιωακείμ Μαυρίδης, άλλωστε, είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα της Ημαθίας έχει δικαίωμα στην ελπίδα.

Προπονητής: Πάνος Κοντογιάννης (Φαίακας Κέρκυρας)

Ο ίδιος έχει αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, ιδιαίτερα με την απουσία του ηγέτη της, Στάθη Περούλη, αλλά κάτι τέτοιο ουδόλως τον επηρεάζει να κάνει περίφημα τη δική του δουλειά. Αυτό φάνηκε στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τον Φίλιππο Βέροιας, με τον έμπειρο προπονητή να βρίσκει τον τρόπο να δώσει αυτό το… κάτι παραπάνω που έψαχναν ως κίνητρο οι παίκτες του, ώστε μετά το 26-33 του ημιχρόνου να «μασούν σίδερα» και να υποτάξουν τον αντίπαλό τους. Τόσο ο θρίαμβος αυτός όσο και η εξαιρετική προσαρμογή των παικτών στα εκάστοτε δεδομένα που υπάρχουν, φέρουν φαρδιά-πλατιά τη «σφραγίδα» του Πάνου Κοντογιάννη.

2ος όμιλος Βορρά

1) Σαράντος Παυλέας (Πολύγυρος)

Από «μπαρουτοκαπνισμένους» παίκτες, ικανούς να τους ογηδήσουν στην επιτυχία… άλλο τίποτα ο Πολύγυρος. Αν σταματήσεις έναν, θα διακριθεί ένας άλλος κι αν σταματήσεις κι εκείνον, θα διακριθεί ένας τρίτος στη συνέχεια. Κάπως έτσι, αυτή η «Λερναία Ύδρα» ανέδειξε απέναντι στον Κένταυρο τον πολύπειρο γκαρντ, ο οποίος με 22 πόντους και πέντε τρίποντα φρόντισε για το ασφαλές πέρασμα από την Καλλικράτεια. Ένας τέτοιος Σαράντος Παυλέας, μαζί με την υπόλοιπη… παλιοπαρέα αποτελούν εγγύηση για την ομάδα της Χαλκιδικής.

2) Φώτης Στυλίδης (ΓΣ Ελευθερούπολης)

Έχει βάλει «πλώρη» για να γίνει μέχρι και ένας εκ των πολυτιμότερων παικτών, όχι μόνο για τον όμιλο αλλά ακόμη και για ολόκληρη τη Γ’ Εθνική, με βάση όσα κάνει στο παρκέ. Οι 33 πόντοι με τρία τρίποντα, η δημιουργία του μα πάνω απ’ όλα η ηγετική του φυσιογνωμία, όπως αποτυπώθηκε και στο παιχνίδι στη ΜΕΝΤ, ήταν στοιχεία αρκετά για να τον κάνουν να κερδίσει το θαυμασμό άλλη μία φορά. Ο Φώτης Στυλίδης δείχνει το δρόμο και η ομάδα του «πετάει».

3) Δημήτρης Ντισλής (Μακεδονικός)

Μιας και αναφερθήκαμε σε ηγέτες, δεν μπορούμε να μην κάνουμε αναφορά και στον σκόρερ του Μακεδονικού. Η δύσκολη αποστολή, όπως αποδείχθηκε εκείνη στην Ευκαρπία, πριν κριθεί νικηφόρα για το σύλλογο της Νεάπολης από την τάπα του Πηλακούτα στο φινάλε, είχε τη δική του «υπογραφή», καθώς με τους 22 πόντους του με τρία τρίποντα, «κουβάλησε» την ομάδα μέχρι το «διπλό» που την κρατάει σε «τροχιά» ανόδου. Πολλά για την φετινή της πορεία, άλλωστε, οφείλονται στον «αγέρωχο» Δημήτρη Ντισλή.

4) Άρης Νικολούδης (Αίας Ευόσμου)

Η εμπειρία του έφτανε για να γίνει εύκολο το έργο του Αίαντα στις Σέρρες, για να αναλάβουν δράση μετά οι ταλαντούχοι παίκτες του Φοίβου Γυμνόπουλου, όπως ο Βαρδής και ο Νέσης. Εκείνος έδωσε, λοιπόν, το «πρόσταγμα» με 13 πόντους με δύο τρίποντα, πετυχαίνοντάς τους ίσα-ίσα για να κάνει καλύτερη τη ζωή της ομάδας του. Σημασία, δηλαδή, έχει η σιγουριά που έδωσε για να πάρουν «μπρος» και οι υπόλοιποι, με τον Άρη Νικολούδη να έχει και αυτό το ρόλο.

5) Βελή Χασάν (ΓΑΣ Κομοτηνής)

Θα πάμε ξανά σε… κοντό σχήμα, για έναν παίκτη που περάσει μέσα από αρκετές δυσκολίες, ιδίως με προβλήματα τραυματισμών, αλλά δείχνει ακόμη ικανότατος να κατευθύνει τους συμπαίκτες του. Στην εξαιρετική ομαδική προσπάθεια απέναντι στον «σκληροτράχηλο» Μαντουλίδη, χρειάστηκαν οι 12 πόντοι και, κυρίως, οι ουκ ολίγες κερδισμένες «μάχες» του, παλεύοντας με «λύσσα» στις δύο ρακέτες. Αυτή η μαχητικότητα του Βελή Χασάν, είναι και το «απόσταγμα» της νίκης του ΓΑΣ Κομοτηνής, διατηρώντας τα «όνειρα» τετράδας.

Προπονητής: Κυριάκος Παπαδόπουλος (ΓΣ Ελευθερούπολης)

Έχει δηλώσει πως «η κορυφή δε ζαλίζει τον ΓΣ Ελευθερούπολης» και μέχρι τώρα επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας. Η ομάδα του είναι εξαιρετική και περνά ακόμη και από δύσκολες έδρες, σε παιχνίδια-«φωτιά» σαν αυτό με την ΜΕΝΤ. Απέδειξε για ακόμη μία φορά πως αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου και μοιάζει έτοιμη για να πετύχει το στόχο της ανόδου. Όλα αυτά, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, που ξέρει πώς να πάρει αυτό που θέλει.

Photo Credits: Kerkyra BC/Facebook



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ