19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ένατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Θοδωρής Τσιαμπάς (Τιτάνες Παλαμά)

Ο νεαρός γκαρντ κάνει πραγματικά φοβερή δουλειά στην ομάδα της Καρδίτσας, που μπορεί να θεωρεί πως πέτυχε διάνα με τη μεταγραφή του. Έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο και ανταποδίδει την εμπιστοσύνη στον κόουτς Ζαχαρέλη, με τους 17 του πόντους με ένα τρίποντο κόντρα στον ΑΟΚ Βέροιας να αποτελούν άλλο ένα δείγμα του ταλέντο του. Ο Θοδωρής Τσιαμπάς βάζει υποψηφιότητα για να αποτελέσει έναν εκ των κορυφαίων νέων της χρονιάς.

2) Γιάννης Μαλούτας (Πρωτέας Γρεβενών)

Μιας και μιλάμε για ηγέτες, πάμε σε αυτόν που οδηγεί εκ του ασφαλούς προς την άνοδο τον Πρωτέα Γρεβενών. Στο ντέρμπι κορυφής με τη Δόξα Λευκάδας ήταν απολαυστικός, σημείωσε 20 πόντους με πέντε τρίποντα και ήταν ψύχραιμος στο φινάλε της αναμέτρησης, χαρίζοντας την νίκη στις λεπτομέρειες. Η μεταγραφή του Γιάννη Μαλούτα είναι ίσως όλη η ιστορία της σεζόν για το σύνολο του Πέτρου Μουρουζίδη.

3) Μάκης Θυμνιός (ΑΓΣΙ)

Μαζί με τον Αντώνη Χρύση, είναι αυτοί που κατευθύνουν τον ΑΓΣΙ σε μονοπάτι ανόδου. Στο ματς με την Καλαμπάκα, όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί, χρειάστηκε η εμπειρία του, ώστε να καμφθεί το «εμπόδιο» τους, για να τελειώσει με 23 πόντους και άλλη μια μεστή φετινή εμφάνιση. Ο στόχος της φετινής σεζόν για την ομάδα των Ιωαννίνων, άλλωστε, φαινόταν πως είναι υψηλός με την προσθήκη του Μάκη Θυμνιού.

4) Θοδωρής Πανάρας (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα)

Είναι ίσως ο... αιώνιος έφηβος του Βορρά της Γ' Εθνικής. Από παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνει πως είναι η προσωπικότητα, που χρειάζεται ο ΠΑΣ, για να περάσει όλες τις συμπληγάδες, και πολύ περισσότερο το φανέρωσε στη δύσκολη έξοδο στο Βόλο, όπου ήταν καθοριστικός κι έκανε άλλη μια επίδειξη της ποιότητάς του, με 24 πόντους και τρία τρίποντα. Με τον Θοδωρή Πανάρα σε τέτοια κατάσταση, η ομάδα μπορεί να είναι απολύτως αισιόδοξη για την άνοδο.

5) Βαγγέλης Χατζής (Ίκαροι Τρικάλων)

Δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά και οι δικές του βοήθειες ήταν πολύτιμες. Δοθείσης της ευκαιρίας στον αγώνα με την Νικόπολη, βγήκε και αυτός μπροστά, με τους 10 πόντους του να είναι απλώς ενδεικτικοί όσων έκανε στις δύο ρακέτες, επιβεβαιώνοντας και την αγωνιστική άνοδο των Ικάρων Τρικάλων. Ο Βαγγέλης Χατζής επιβεβαιώνει τους λόγους, που η διοίκηση ανανέωσε τη συνεργασία μαζί του.

Προπονητής: Πέτρος Μουρουζίδης (Πρωτέας Γρεβενών)

Ο Πρωτέας κάνει μια εντυπωσιακή πορεία και ο ίδιος έχει σημαντικό μερίδιο στην έως τώρα επιτυχία. Στο τέλος του 2019, βρίσκεται σε θέση ανόδου, νικώντας τη Δόξα Λευκάδας στο μεταξύ τους ντέρμπι και δείχνοντας έτοιμος για κάτι σπουδαίο, που «έχτιζε» σταδιακά από την προηγούμενη σεζόν. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, αυτό που κάνει ο Πέτρος Μουρουζίδης και αυτό φαίνεται στο παρκέ.

4ος όμιλος

1) Τίμος Πετράκης (Μακαμπή)

Χαράς ευαγγέλιο ήταν η επιλογή του νεαρού να πάει στη Μακαμπή, όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές του. Έχει εξελιχθεί σε ηγετική μορφή της ομάδας τις τελευταίες δύο χρονιές και στο ματς με την Ασπίδα Ξάνθης «σκότωσε» τον αντίπαλο, με 21 πόντους και έξι τρίποντα, σε έναν φοβερό απολογισμό. Η ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει δυναμικά την παραμονή της, με τον Τίμο Πετράκη οδηγό.

2) Βαγγέλης Μαχαιριανάκης (Απόλλων Καλαμαριάς)

Άλλος ένας Κρητικός, ο οποίος διακρίνεται σε αυτό το πρωτάθλημα, αποτελώντας τη μορφή του Απόλλωνα φέτος. Είναι εκείνος, που έχει σημειώσει μεγάλες εμφανίσεις σε όλα τα κρίσιμα ματς, όπως εκείνο στην έδρα της ΔΕΚΑ, χαρίζοντας την απόδραση στην ομάδα της Καλαμαριάς, με 30 πόντους και δύο τρίποντα. Τα νούμερα, καμιά φορά, μιλούν από μόνα τους για τον Βαγγέλη Μαχαιριανάκη, που κρατά σε τροχιά τετράδας την ομάδα του.

3) Αριστείδης Τσιούντος (Ζέφυρος)

Ήρθε, τιμήθηκε από τον Πολύγυρο και, τελικά, τον «σκότωσε». Ο έμπειρος φόργουορντ γνωρίζει αυτό το γήπεδο, όσο ελάχιστοι, και το απέδειξε με τον νέα του πολύ καλή εμφάνιση, προσφέροντας με 18 πόντους και ένα τρίποντο, για ένα «διπλό» που μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά στην προσπάθεια του Ζεφύρου να μείνει στην κατηγορία. Ο Αριστείδης Τσιούντος είναι αυτός ακριβώς ο άνθρωπος, που χρειάζεται για τέτοιες αποστολές.

4) Κίμων Λεχούδης (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Παιχνίδι τόσο μεγάλης σημασίας, σαν αυτό με τη ΜΕΝΤ, και να μην είναι αυτός μες στους κορυφαίους, σπάνια θα βρούμε. Η απόδοσή του, άλλωστε, είναι εξαρχής σε υψηλό επίπεδο σταθερά και έκανε το κορυφαίο του ματς για φέτος σε ένα σημείο-«σταυροδρόμι» για τον ΓΑΣ Κομοτηνή, με 20 πόντους και δύο τρίποντα, που τον έφεραν ξανά σε θέση ανόδου. Σήμαινε πολλά, λοιπόν, αυτή η εμφάνιση του Κίμωνα Λεχούδη.

5) Θανάσης Χολέβας (ΠΣ Ευκαρπίας)

Άλλος ένας παίκτης, που σε κρίσιμα παιχνίδια κάνει αυτό που πρέπει για την ομάδα του. Στη δύσκολη έξοδο του Ευόσμου, με το παιχνίδι με τον Αίαντα να φτάνει σε παράταση, ο έμπειρος ψηλός ήταν απολαυστικός και πήρε από το χεράκι την ομάδα του, με 25 πόντους και ένα τρίποντο, που και πάλι είναι μόνο ενδεικτικοί της κυριαρχίας του στις δύο ρακέτες. Δεν είναι και υπερβολικοί, άλλωστε, όσοι θεωρούν τον Θανάση Χολέβα κορυφαίο ψηλό του ομίλου.

Προπονητής: Θεόδωρος Αλεξανδρίδης (Ζέφυρος)

Συνεχίζει το απόλυτα επιτυχημένο του έργο στον Ζέφυρο. Από προπονητής των τμημάτων υποδομής και του τμήματος γυναικών, την εποχή που ήταν και παίκτης, στο μεγάλο στοίχημα του να αναλάβει τους άνδρες, μετά το επιτυχημένο πέρασμα του Βασίλη Τσολάκη, κάτι που μέχρι τώρα κερδίζει. Και θα το κερδίσει, ειδικά από τη στιγμή που παίρνει «διπλά», σαν αυτό στην έδρα του Πολυγύρου. Ο Θεόδωρος Αλεξανδρίδης αποτελεί ένα πολύ καλό νέο, δείχνοντας πως είναι άλλος ένας νέος τεχνικός με σημαντική προοπτική.

Photo Credits: Star-fm.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ