15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 1ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Βορρά αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος Όμιλος Βορρά

1.Θωμάς Καραγέωργος (Νίκη Βόλου)
Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το θετικό αποτέλεσμα ανάμεσα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και τη Νίκη Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν με 74-72 με τον «άσσο», Θωμά Καραγεώργο να πετυχαίνει το νικητήριο στη λήξη της αναμέτρησης. Ο 35χρονος πλει-μέικερ με έφεση στο σκοράρισμα, αγωνίστηκε και την περσινή σεζόν στην Θεσσαλική ομάδα, έχοντας συμμετοχή και στα 30 παιχνίδια της στην Β' Εθνική.

2. Κώστας Μαραπίδης (Αετοί Βέροιας)
Την πρώτη τους νίκη στις εθνικές κατηγορίες πέτυχαν οι Αετοί Βέροιας. Οι «νεοφώτιστοι» δεν έχασαν το προβάδισμα καμία στιγμή απέναντι στον Αριστοτέλη Φλώρινας και εν τέλει κατέκτησαν το ροζ φύλλο αγώνα. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού, ο Κώστας Μαραπίδης, ο οποίος έφτασε τους 16 με δύο τρίποντα. Ο 35χρονος γκαρντ, ύψους 1,87, αποκτήθηκε φέτος από την ομάδα της Βέροιας έχει πλούσια σταδιοδρομία στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα την περίοδο 2015/2016 αναδείχτηκε 1ος σκόρερ (373 πόντους)  με την ομάδα της ΓΑΣ Χαλκηδόνας, στη Β΄ Εθνική και αυτό φαίνεται πως θέλει να συνεχίσει με την νέα του ομάδα.

3. Πάνος Τσατάλας (Τιτάνες Παλαμά)
Τη… φόρα της περσινής σεζόν με τη φανέλα του IBC φαίνεται πως θέλει  να συνεχίζει ο νεοαποκτηθέντας Πάνος Τσατάλας και στους Τιτάνες Παλαμά. Ο φόργουορντ έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο με την ομάδα από την Καρδίτσα σκοράροντας 22 πόντους, δικαιολογώντας άμεσα τον λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε.

4. Κώστας Σωτηρακής (ΣΚ Ιωάννινα)
Τους 33 πόντους έφτασε ο Κώστας Σωτηρακής στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Ο παίκτης ύψος 2 μέτρα, ήρθε από τον νότο και συγκεκριμένα την Πέρα με στόχο να «γεμίσει» τη ρακέτα του IBC και αυτό ακριβώς έκανε στο παιχνίδι κόντρα στους Ίκαρους Τρικάλων.

5. Κώστας Τσότσος 
Ο έμπειρος αθλητής του Αιόλου Τρικάλων έδειξε την κλάση του στην πρεμιέρα του 1ο ομίλου του Βορρά. Το «ταμείο» των 39 πόντων αλλά και η συνολική του παρουσία στο παρκέ συνέβαλε στα μέγιστα, για την ανατροπή απέναντι στον ΑΓΣ Ιωαννίνων.

Προπονητής

Γιώργος Κοσμάτος (Νίκη Βόλου)
Η Νίκη Βόλου πανηγύρισε ένα μεγάλο «διπλό» (74-72) κόντρα στην Αναγέννηση. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Γιώργος Κοσμάτος ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα του ψύχρεμη όταν βρέθηκε να ακολουθεί και στη συνέχεια έδειξε το… δρόμο για την ανατροπή μέσα στο γεμάτο ΔΑΚ Καρδίτσας.

2ος Όμιλος Βορρά

1. Γρηγόρης Μιχαηλίδης (ΜΕΝΤ)
Πρώτος σκόρερ της ομάδας του ήταν ο πλέι-μέικερ της ΜΕΝΤ. Ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα του Βορρά, με στόχο να παρατείνει την περσινή εξαιρετική πορεία και αυτό απέδειξε την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής.

2. Ντίνος Νικολόπουλος (Λεύκιππος Ξάνθης)
Τους δυο πόντους της νίκης πήρε ο Λεύκιππος Ξάνθης κόντρα στη ΔΕΚΑ. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το +21 Θεσσαλονίκη, με τον έμπειρο Ντίνο Νικολόπουλο να ξεχωρίζει από τους φιλοξενούμενους. Ο 31χρονος γκαρντ αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Δόξα Λευκάδας, βοηθώντας την να κερδίσει την άνοδο της από τον τρίτο όμιλο της Γ' Εθνικής.

3. Δημήτρης Καραμπέκης (Μακεδονικός)
Ο Μακεδονικός πανηγύρισε τη νίκη στην Καλαμαριάς κόντρα στον Απόλλωνα με 62-45. Οι φιλοξενούμενοι με κορυφαίο τον Δημήτρη Καραμπέκη έβαλαν τους δυο πρώτους πόντους στο ταμείο τους στο φετινό πρωτάθλημα, Όσον αφορά τον Σερραίς σμολ φόργουορντ έκλεισε με 13 πόντους με 2 τρίποντα την αναμέτρηση, ενώ τις δυο προηγούμενες σεζόν βρέθηκε στην Β' Εθνική σε Ίκαρους Σερρών και Πευκοχώρι.

4. Γιώργος Μπίλιος (Ίκαροι Σερρών)
Σεφτέ με 5 τρίποντα (16 πόντους) έκανε ο Γιώργος Μπίλιος στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου του Βορρά. Ο 21χρονος καλαθοσφαιριστς που αποκτήθηκε από την Α.Ε Τούμπας, φαίνεται πως θα κάνει… ζημιά στους αντιπάλου τόσο μέσα από τη ρακέτα όσο και από την περιφέρεια, ενώ ήταν καθοριστικός στη νίκη της ομάδας του στο τοπικό ντέρμπι με τον Πανσερραικός.

5. Γιάννης Κακιουζης (Ίκαροι Σερρών)
Στους τρεις «16αριδες» των Ίκαρων Σερρών της πρεμιέρας ήταν ο Γιάννης Κακιούζης. Ο έμπειρος παίκτης που για τέταρτη χρονιά αποτελεί μέρος την ομάδας των Σερρών δηλώνει «παρών» στην ομάδα με πολύπλευρη παρουσία, θέλοντας στα 43 του χρόνια να εμφυσήσει στους νεαρούς παίκτες της ομάδας του το πνεύμα των νικητών, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται σταθερά στις πεντάδες μας.

Προπονητής

Θανάσης Κασαπίδης (Μέγας Αλέξανδρος)
Μια εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του Θανάση Κασαπίδη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του 4ου ομίλου. Ο Μέγας Αλέξανδρος πήρε τη νίκη του Μαντουλίδη και ο τεχνικός έχει κάθε λόγο να παίρνει τα εύσημα.

photo credit : anexartitos.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ