18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της τελευταίας αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η τελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας)

Δέχθηκε την αποστολή της Γ’ Εθνικής, όταν ο σύλλογος υποβιβάστηκε, και δικαιώθηκε απόλυτα. Ο πολύπειρος γκαρντ ήταν καθοριστικός σε ολόκληρη την πορεία για την άνοδο και ήταν από αυτούς που… άνοιξαν την φιέστα με 15 πόντους, ένα τρίποντο και για ακόμη μία φορά εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού κόντρα στον Πρωτέα Γρεβενών. Ο Ευθύμης Κοθράς πρέπει, σίγουρα, να είναι μεταξύ των παικτών που θα αποτελέσουν τη βάση για την επόμενη πρόκληση της Β’ Εθνικής.

2) Γιώργος Φούντας (Ίκαροι Τρικάλων)

Ο απόλυτος ηγέτης των Ικάρων, έδωσε μία τελευταία μεγάλη παράσταση για φέτος στην… φιέστα που έκανε η ομάδα του για την παραμονή. «Φόρτωσε» με 21 πόντους το καλάθι του Ζέφυρου κι έδωσε το «σύνθημα» για ένα θρίαμβο, που θα έκλεινε εμφατικά μία εν τέλει επιτυχημένη σεζόν. Η χρονιά αυτή καθιστά τον Γιώργο Φούντα, ίσως, ως τοτέμ του τοπικού μπάσκετ, όπως και της ομάδας που υπηρετεί.

3) Κώστας Νίκας (Νικόπολη Πρέβεζας)

Ήταν από τους παίκτες που φώναξαν «παρών» υπό οποιεσδήποτε συνθήκες για την ομάδα του. Το έκανε και στην εποχή του Χρήστου Μυριούνη, προσαρμοζόμενος απόλυτα στις απαιτήσεις του και ολοκληρώνοντας υπέροχα, με 20 πόντους και τρία τρίποντα κόντρα στον Φαίακα Κέρκυρας. Ο Κώστας Νίκας είναι ένας παίκτης, στον οποίο αξίζει να βασιστεί το επόμενο εγχείρημα της Νικόπολης.

4) Φώτης Μακρόπουλος (Νικόπολη Πρέβεζας)

Με μόλις τέσσερα ματς να έχουν διεξαχθεί στην αγωνιστική, οφείλουμε να προσθέσουμε δεύτερο παίκτη ίδιας ομάδας στην πεντάδα και ο «άσος» της Νικόπολης το αξίζει. Ήταν μεταξύ αυτών που έδειξαν τρομακτική διάθεση και κίνητρο κόντρα στον Φαίακα, ταλαιπωρώντας την άμυνά του με 16 πόντους και αποτελώντας το «κλειδί» για το «διπλό». Τη μεγάλη του εμφάνιση για την εξασφάλιση της πεντάδας, την κρατούσε… για το τέλος ο Φώτης Μακρόπουλος.

5) Κώστας Κούτουλας (Εύαθλος)

Ο Εύαθλος, τελικά, έχει λύσεις και μάλιστα αρκετές, με ακόμη έναν παίκτη του να αναδεικνύεται. Ο ψηλός του έκανε εξαιρετική δουλειά απέναντι στους αντίστοιχους του ΑΟΚ Βέροιας, φτάνοντας τους 12 πόντους στο παιχνίδι και μετατραπόμενος σε οδηγό για τον τελευταίο θρίαμβο της ομάδας του Πολυκάστρου, που έκλεισε μία όμορφη χρονιά. Στα 42 του χρόνια, ο Κώστας Κούτουλας συνεχίζει να αποτελεί μία σταθερή αξία.

Προπονητής: Γιώργος Παπαδόπουλος (Εύαθλος)

Τι υπέροχη σεζόν για την ομάδα και τι όμορφο κλείσιμο, με ανατροπή! Με τη διαφορά στο -10, στο τέλος της τρίτης περιόδου, και χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να διεκδικεί κάτι, ο Εύαθλος «κυνήγησε» και πέτυχε την ανατροπή, για ένα τελείωμα εμφατικό. Δεν αποτελεί έκπληξη, βέβαια, ότι δεν το παράτησε, καθώς αυτός είναι ο χαρακτήρας που επέδειξε και προηγουμένως μέσα στην αγωνιστική περίοδο. Πολλά είναι τα εύσημα, ασφαλώς, που ανήκουν στον Γιώργο Παπαδόπουλο, με το σύνολό του να καταλήγει στην πρώτη πεντάδα.

2ος όμιλος Βορρά

1) Στέλιος Απαζίδης (ΓΣ Ελευθερούπολης)

Ο τρομερά ταλαντούχος αθλητής της Ελευθερούπολης, που πριν από λίγο καιρό ανακηρύχθηκε σε πρώτο σκόρερ του Πανελληνίου Εφήβων στην Κρήτη, έδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά και σε επίπεδο Ανδρών, εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Με τον Ορφέα Νέου Σκοπού ήταν λογικό να την πάρει, για να τελειώσει με 16 πόντους και ένα τρίποντο, δείχνοντας εκ νέου το τι είναι ικανός να κάνει. Κι έχει πολλά να μας δείξει στο μέλλον ο Στέλιος Απαζίδης.

2) Γρηγόρης Μιχαηλίδης (ΜΕΝΤ)

Συνεχίζει να κυκλοφορεί και να… οπλοφορεί στα ελληνικά παρκέ, δίνοντας μία σπουδαία τελευταία παράσταση για φέτος στην Χαλκιδική. Εκεί, «βομβάρδισε» με 29 πόντους και τρία τρίποντα το καλάθι του Πολυγύρου, για να φτάσει η ΜΕΝΤ σε ένα «διπλό», που της έδωσε τουλάχιστον το δικαίωμα να κλείσει τη σεζόν θετικά. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, βέβαια, η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και ο 41χρονος Γρηγόρης Μιχαηλίδης το αποδεικνύει.

3) Γιάννης Ουλουσίδης (ΠΣ Ευκαρπίας)

Από τους κορυφαίους της ομάδας του την φετινή χρονιά, το κίνητρο δεν του έλειψε ούτε στη Σίνδο. Εκεί έκανε και τη διαφορά, πετυχαίνοντας 13 πόντους με τρία τρίποντα, ουσιώδη για να φύγει από την έδρα του Αστέρα με νίκη η ομάδα του και να ολοκληρώσει τη σεζόν στην έβδομη θέση. Η σεζόν αυτή, είναι ένα «παράσημο» για τον Γιάννη Ουλουσίδη και τη συνέχεια του.

4) Σίμος Κουντουρατζόγλου (Μακεδονικός)

Από τους «ακρογωνιαίους λίθους» της ανόδου του Μακεδονικού, θα έπρεπε να αναφερθεί και η δική του καταλυτική προσφορά. Στη γιορτή που είχε ως… καλεσμένο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, εκείνος ήταν από τους πρώτους που έσυραν τον χορό, ακολουθώντας τον Δημήτρη Ντισλή με 14 πόντους και τέσσερα τρίποντα. Ο Σίμος Κουντουρατζόγλου θα δει, λογικά, όσα έκανε φέτος να επιβραβεύονται, με την προσφορά του σε μία δύσκολη στιγμή του ιστορικού συλλόγου να είναι ανεκτίμητη.

5) Αχιλλέας Γραβάνης (Μαντουλίδης)

Άλλος ένας εκ των ταλαντούχων παικτών του σχολείου του Μαντουλίδη παρελαύνει από τους κορυφαίους. Είναι, λοιπόν, η δική του σειρά και δικαίως, με την άμυνα της ΑΕ Κομοτηνής να υποφέρει από την παρουσία του, βλέποντάς τον να σκοράρει 24 πόντους με δύο τρίποντα. Η αγωνιστική περίοδος τελείωσε με το σύλλογο να κερδίζει με τρόπο πανηγυρικό την παραμονή του και ο Αχιλλέας Γραβάνης έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».

Προπονητής: Γιώργος Ζαφειρούδης (ΧΑΝΘ)

Δεν είχε καμία άλλη δουλειά να κάνει, από το να πείσει απλά τους παίκτες του να είναι σοβαροί με τον Κένταυρο και να «καθαρίσουν» την τέταρτη θέση. Ήταν, άλλωστε, η μοναδική που παιζόταν στον όμιλο και, βέβαια, η δουλειά αυτή δεν είναι πάντα η πιο εύκολη, αν σκεφτεί κανείς σε συνδυασμό τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όμως, ήταν αυτή που έπρεπε, πήρε το αποτέλεσμα και θα βρει μπροστά της στους αγώνες κατάταξης τον Πρωτέα Γρεβενών. Το εξαιρετικό της φίνις στον 4ο όμιλο, έχει τη «σφραγίδα» του ελθόντος στα μέσα της σεζόν, Γιώργου Ζαφειρούδη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ