20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική : Αυτοί θα κέρδιζαν και θα έχαναν σε περίπτωση που ίσχυε η τρέχουσα βαθμολογία

Μπορεί ο Υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης να έχει δηλώσει δημόσια τις προθέσεις της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και η ομοσπονδία να στηρίζει την άποψη ότι δεν είναι λογικό να πέσουν κατηγορία οι ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα «χαμηλά» της εκάστοτε βαθμολογία, ενώ υπολείπονται αγωνιστικές όμως όσο η έξαρση του κορωνοϊού συνεχίζεται τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Έτσι το basketa.gr αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στα πρωταθλήματα της Γ' Εθνικής και να δει ποιους θα… αποχωριστεί τη νέα αγωνιστική σεζόν από τους τέσσερις ομίλους, σε περίπτωση που οι Εθνικές κατηγορίες ολοκληρωθούν με δεδομένη την μέχρι τώρα βαθμολογία.

1ος όμιλος
Τη μάχη σώμα με σώμα που γίνεται για την άνοδο στον 1ο όμιλο κερδίζει το Παλαιό Φάληρο, το οποίο καμαρώνει στην κορυφή με 32 βαθμούς, το «απόλυτο» απέναντι στον 2ο Ηλυσιακό και το αβαντάζ στην βαθμολογία που προκύπτει στην τριπλή ισοβαθμία παρα την ήττα από τον ΚΑΟΚ. Σε περίπτωση που καταμετρηθούν οι βαθμοί στις 18 αναμετρήσεις ο ΑΟΠΦ θα πάρει το «εισιτήριο» για την άνοδο μαζί με την ιστορική ομάδα από τα Ιλίσια. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τέταρτος στην σειρά ΝΕΟΛ μπορεί να έχει 31 βαθμούς, όμως υπολείπεται ένα ματς σε σχέση με αυτούς που προπορεύονται. Χαλάνδρι, Ακράτα, Ερμιονίδα και Τρίπολη θα δουν να πηγαίνει χαμένη η μάχη για την σωτηρία μιας και σύμφωνα με τα δεδομένα στην βαθμολογία είναι αυτοί που «βλέπουν» τα τοπικά. Στο παιχνίδι «μπαράζ» θα οδηγηθεί ο Γλαύκος ο οποίος με το 7-11 και 25 πόντους καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση.

2ος όμιλος
Στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής το αουτσάιντερ ΕΦΑΟΖ είναι αυτό που καμαρώνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Έτσι με 29 πόντους και με το 12-5 στην σειρά είναι η ομάδα που θα φορέσει το «χρυσό». Το σύνολο του Ζωγράφου, θα ακολουθήσει η ΦΕΑ στα «σαλόνια» της Β Εθνικής, η οποία μπορεί να ισοβαθμεί με τον Ερμή Σχηματαρίου στους 27 βαθμούς, κατέχει όμως το 2-0 υπερ του, καθώς τόσο στη Νέα Φιλαδέλφεια (82-77) όσο και εκτός έδρας (83-72) κατάφερε να πανηγυρίσει. Στα «κόκκινα» αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι ΒΑΟΛ, Μίλων και Άρης Θήβας με 24, 23 και 22 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ τη θέση στο «μπαράζ» παραμονής καταλαμβάνει ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου, ο οποίος έχει και αυτός 24 βαθμούς. Όσον αφορά την πενταπλή ισοβαθμία στα… χαμηλά του 2ου ομίλου, αυτό που διαλευκάνει την υπόθεση είναι η βαθμολογία που προκύπτει από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αξίζει να αναφερθεί ότι από την συγκεκριμένο όμιλο «πέφτουν» τρεις ομάδες, μιας και ο Αιαντας Αυλίδας δήλωσε αδυναμία να συμμετέχει στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να τον οδηγήσει αυτόματα πίσω στα τοπικά της ΕΣΚΑΣΕ.

3ος όμιλος
Πέρα από την νεανική ομάδα του Φαίακα Κέρκυρας που είχε χάσει και μαθηματικά στο θέμα παραμονής, τίποτα δεν ήταν δεδομένο ούτε στον 1ο όμιλο του Βορρά. Ο Αίολος Τρικάλων που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 32 βαθμούς και το 2-0 απέναντι στην δεύτερη Νίκη Βόλου και ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον τρίτο ΣΚ Ιωάννινα είχε το μεγαλύτερο αβαντάζ στην άνοδο. Έτσι σε περίπτωση που ολοκληρωθούν ως έχει τα πρωταθλήματα είναι αυτός που παίρνει και τον τίτλο του «πρωταθλητή», ενώ θα τραβήξει μαζί του και τους «μπλε» από το Βόλο. Όσον αφορά τον υποβιβασμό την ομάδα της Κέρκυρας θα ακολουθήσουν οι ΦΟΑ και Αριστοτέλης Φλώρινας.

4ος όμιλος
Τα πράγματα στον 2ο όμιλος του βορρά είναι πιο ξεκάθαρα. Την υπόθεση «άνοδο» κρατάνε στα χέρια τους οι Λεύκιππος Ξάνθης και Μακεδονικός, οι οποίος προπορεύονται στην βαθμολογία με 31 και 30 βαθμούς αντίστοιχα αλλά και συνολική παρουσία που προϊδεάζει σε αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μακεδονικός μπορεί να πανηγύρισε στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι με 78-76 επι της ομάδας της Ξάνθης, όμως έχει κάνει και το ρεπό του με αποτέλεσμα οι «ροσονέρι» να προπορεύονται στο +1. Όσον αφορά τα… χαμηλά ο Μαντουλίδης έχει χάσει το παιχνίδι της παραμονής έχοντας το 0-17. Ενώ και Ζέφυρος και Μεγάλας Αλέξανδρος έμοιαζαν να είναι στην ίδια μοίρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ