23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Γυρνάει για νέες… πτήσεις (vids)

Ο Στεφάν Λάσμε όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στον Παναθηναϊκό Superfoods και το Basketa.gr θυμάται την προηγούμενη παρουσία του στο «τριφύλλι».

Ο Γκαμπονέζος σέντερ στα 35 του γυρνάει μετά από τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα με σκοπό να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε στην προηγούμενη παρουσία του.

Τη διετία που έπαιξε στους «πράσινους», ο Λάσμε πραγματοποίησε τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του.

Πανηγύρισε την κατάκτηση δύο νταμπλ, αλλά ο Παναθηναϊκός σταματούσε στους «8» την προσπάθειά του στην Ευρωλίγκα. Πλέον, ο έμπειρος Αφρικανός θα προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να βρεθεί σε Φάιναλ Φορ.

Μάλιστα, ο Καταλανός, με τη συγκεκριμένη  απόφαση έδειξε ότι προτιμούσε τον Λάσμε από τον Άντριαν Πέιν, καθώς ο τελευταίος αποχωρεί οριστικά από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η πρώτη φορά δεν ήταν αρκετή

Στις 29/9/2012 ο ο Παναθηναϊκός είχε έρθει σε συμφωνία με τον Λάσμε ούτως ώστε να ενισχύσει την ομάδα κοντά στο καλάθι. Οι περισσότεροι έκαναν λόγο για έναν παίκτη που μπορούσε δεδομένα να προσφέρει, αλλά ελάχιστοι πίστευαν ότι θα έκανε τη μεγάλη διαφορά... Τελικά αυτό συνέβη.

Ειδικά από τα τέλη Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς που αποκτήθηκε και ο Τζέιμς Γκιστ πραγματοποίησε πολύ σπουδαίες εμφανίσεις.

Μάλιστα πήρε το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού στην Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2012-13. Στην Ευρωλίγκα οι «πράσινοι» αποκλείστηκαν σε πέντε παιχνίδια από την Μπαρτσελόνα, ενώ στην εγχώρια λίγκα έκαναν επίδειξη δύναμης «σκουπίζοντας» τον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι είχαν μειονέκτημα έδρας στους τελικούς.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, το νταμπλ έμεινε ξανά στο ΟΑΚΑ, αλλά αυτή τη φορά, στην Ευρωλίγκα, το... φρένο μπήκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία έστω και στον πέμπτο αγώνα, δεν επέτρεψε στο «τριφύλλι» να προκριθεί στο Μιλάνο.

Εκείνο το καλοκαίρι χώρισαν και οι δρόμοι των δύο πλευρών. Με τον Λάσμε όμως να μην βγάζει ποτέ από το μυαλό του τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι δύο πλευρές είχαν φτάσει κοντά σε... επανασύνδεση, αλλά δεν είχε γίνει.

Τουρκία, τιμωρία, ΗΠΑ, Ρωσία και ξανά... Αθήνα

Τον Ιούνιο του 2014 ο Λάσμε υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Εφές για πολύ καλά χρήματα. Μετά από μία μέτρια σεζόν, το καλοκαίρι του 2015 άλλαξε γειτονιά στην Κωνσταντινούπολη, μετακομίζοντας στη Γαλατάσαραϊ. Με το συγκεκριμένο κλαμπ έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ και μάλιστα πανηγύρισε την κατάκτηση του Eurocup. Παρ' όλα αυτά δεν πέρασε το αντιντόπινγκ κοντρόλ στις 29/8/2016 και τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού ενός έτους.

Άλλοι στην ηλικία του θα έβαζαν τέλος στην καριέρα τους, αλλά ο Γκαμπονέζος θέλει πάντοτε να δουλεύει σκληρά, να βελτιώνεται και να παίζει το άθλημα που τόσο αγαπά. Στις 10/2/2017 υπέγραψε στους Texas Legends του NBADL. Εκεί έδειξε ότι τους μήνες που δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί όχι μόνο δεν σταμάτησε τις προπονήσεις, αλλά έγινε ακόμα καλύτερος.

Κάπως έτσι ο Δημήτρης Πρίφτης τον επέλεξε για τη φροντ λάιν της Ούνικς Καζάν και στις 10/7/2017 ανακοινώθηκε η απόκτησή του.

Ο αειθαλής σέντερ με 14,6 πόντους, 6,4 ριμπάουντ και 2,5 κοψίματα σε 28,1 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα στο Eurocup έδειξε ότι βρίσκεται σε... ημιάγρια κατάσταση. Γι' αυτόν τον λόγο αρνήθηκε την πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του και βγήκε ξανά στην αγορά αναζητώντας ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας για να συνεχίσει την καριέρα του.

Η Αναντολού Εφές σύμφωνα με τους Τούρκους ήταν το φαβορί και είχε τον πρώτο λόγο, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ δούλευε αθόρυβα την περίπτωσή του. Από τη στιγμή όμως που ενδιαφέρθηκε ο Παναθηναϊκός, τίποτα δεν μπορούσε να εξιτάρει περισσότερο τον Λάσμε και πλέον όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη θητεία του στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Αυτά θα δώσει...

Ο Λάσμε παρά τα χρόνια του προσέχει πάρα πολύ το σώμα του και η απόδοσή του δεν μαρτυρά την ηλικία του. Ήταν μεταξύ των κορυφαίων ψηλών του Eurocup, ενώ έχει δουλέψει αρκετά και το μακρινό σουτ προκειμένου να το βάλει στο ρεπερτόριό του. Πέρα από την καλή άμυνα και το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, ο Γκαμπονέζος άσος δεν θα έχει πρόβλημα να μπει στο κλίμα της νέας του ομάδας. Ήταν από τους παίκτες που λατρεύτηκαν κατά την παρουσία τους στο ΟΑΚΑ από τον κόσμο της ομάδας, ενώ είχε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος συνεχίζει στους «πράσινους». 

Θυμηθείτε ορισμένες από τις προηγούμενες... πτήσεις του Λάσμε:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ