28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Γυναίκες στους πάγκους του ΝΒΑ!

Η θέση του πρώτου προπονητή στο ΝΒΑ είναι ένα από τα λίγα αντρικά κάστρα, που παραμένουν απόρθητα. Ωστόσο σύντομα θα πέσει κι αυτό. Έτσι, τουλάχιστον, λέει ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ. Και για να το λέει, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Ή σχεδιάζει.

"Οπωσδήποτε θα υπάρξει γυναίκα στη θέση του πρώτου προπονητή σε κάποια από τις ομάδες του ΝΒΑ. Και νομίζω ότι εναπόκειται σε μένα να γίνει αυτό σύντομα", δήλωσε μιλώντας στο ESPN ο Σίλβερ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο γυναίκες στους πάγκους του ΝΒΑ, αλλά σε πόστο βοηθού προπονητή. Η Μπέκι Χάμον στο Σαν Αντόνιο και η Νάνσι Λίμπερμαν στο Σακραμέντο. Υπάρχει επίσης και μία γυναίκα που διαιτητεύει αγώνες του ΝΒΑ, η Λορίν Χόλτκαμπ.

"Όπως δεν υπάρχει απολύτως κανένας σωματικός περιορισμός στο να διαιτητεύσει μια γυναίκα αγώνες του ΝΒΑ, δεν υπάρχει κανένας τέτοιος περιορισμός ούτε όσον αφορά τη θέση του προπονητή. Είναι απλά ένα εμπόδιο που πρέπει να υπερπηδήσουμε. Παλιά, προπονητές στο ΝΒΑ γίνονταν αποκλειστικά οι παλιοί παίκτες του ΝΒΑ. Σήμερα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το ίδιο θα γίνει και με τις γυναίκες προπονήτριες", είπε ο Σίλβερ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ