19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Γυμνή» η αλήθεια του ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό

Ο αγώνας με τη Βιλερμπάν επιβεβαίωσε, πέραν των δεδομένων ελαφρυντικών των απουσιών και των προβλημάτων, την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός γκρεμίζει στο ΣΕΦ, ότι χτίζει μακριά από αυτό. Μετράει πια έξι εντός έδρας ήττες σε 10 ματς και ξέχωρα από το ότι ισοφάρισε τον μεγαλύτερο αριθμό εντός έδρας ηττών του, βάζει σε κίνδυνο τον στόχο της παρουσίας στα πλέι οφ.

 

 

Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλες δυσκολίες στην επίθεση σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν βρήκε ποτέ ρυθμό. Οι 63 πόντοι δεν είναι η χειρότερη φετινή επίδοση του αφού είχε 61 στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, αλλά είναι αρνητικό ρεκόρ περιόδου για τα εντός έδρας παιχνίδια του. Στατιστικά έκανε το χειρότερο παιχνίδι του στο ΣΕΦ, όπως δείχνουν οι 67 βαθμοί του στο ranking, αφού είχε 71 στο ματς με την Μπασκόνια.

 

 

Βάζοντας στην ίδια ζυγαριά τους αριθμούς της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα εντός κι εκτός έδρας, διαπιστώνει εύκολα κανείς ότι ο Ολυμπιακός είναι λίγο καλύτερος στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες...

 

 

 


Καταστροφή το πρώτο δεκάλεπτο

 

 

Το δείγμα των 10 εντός έδρας αγώνων μπορεί πια να θεωρείται ασφαλές, για να χαρακτηριστεί καταστροφικό το πρώτο δεκάλεπτο τους για τον Ολυμπιακό. Πως αλλιώς μπορεί να προσεγγιστεί η εκκίνηση των αγώνων του ΣΕΦ, όταν σε κανέναν από αυτούς ο Ολυμπιακός δεν είχε το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου;

 

 

Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο του χθεσινού αγώνα με τη Βιλερμπάν με ισοπαλία στους 17 πόντους ενώ με ισοπαλία είχαν κλείσει την πρώτη περίοδο και στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (12-12). Στους υπόλοιπους οχτώ το επιμέρους σκορ ήταν αρνητικό, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συγκέντρωση με την οποία μπήκε στους αγώνες του και για τη θέση στην οποία βρέθηκε στην εκκίνηση των παιχνιδιών στο ΣΕΦ.

 

 

Τα σκορ της πρώτης περιόδου των 10 αγώνων του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ...

 

 

Βέβαια για τον Ολυμπιακό, το διάστημα μέσα από το οποίο το χθεσινό παιχνίδι πήρε αρνητική ροή ήταν η τρίτη περίοδος στη διάρκεια της οποίας σημείωσε μόλις εννιά πόντους. Με αυτήν την επίδοση ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού εννιά πόντους είχε ακόμη στην τέταρτη περίοδο του αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και στην τρίτη περίοδο του εκτός έδρας αγώνα με την ΤΣΣΚΑ.

 

 

Ένα ακόμη στοιχείο που αναδεικνύει τις αδυναμίες του Ολυμπιακού στα εντός έδρας παιχνίδια του, είναι το transition παιχνίδι. Από τα 10 ματς του ΣΕΦ, μόνο στα δύο είχε θετικό επιμέρους σκορ κι αυτό με οριακό τρόπο έχοντας +1 με τη Μιλάνο και +4 με την Εφές. Κατά μέσο όρο σημειώνει ως γηπεδούχος 7,2 πόντους στον αιφνιδιασμό και δέχεται 11,3.

 

 

 

Σε ατομικό επίπεδο και πέραν του διπλού επιτεύγματος του Γιώργου Πρίντεζη που συμπλήρωσε 300 συμμετοχές Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό και έγινε ο πρώτος επιθετικός ριμπάουντερ στην ιστορία των «ερυθρολεύκων» στη διοργάνωση...

 

 

*Με τους οχτώ πόντους του ο Σάσα Βεζένκοφ μπήκε στην πρώτη 20άδα των σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Έφτασε τους 451 και ξεπέρασε τους Τζος Τσίλντρες και Οθέλο Χάντερ που είχαν από 445.

 

 

*Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ που είχε κόντρα στη Βιλερμπάν, έγινε ο 24ος στην ιστορία της ομάδας στη διοργάνωση που έφτασε τα 50.

 

 

*Παράλληλα ο Βεζένκοφ έχοντας πέντε συνολικά ριμπάουντ, μπήκε στην πρώτη 20άδα των κορυφαίων -σε απόλυτους αριθμούς- ριμπάουντερ του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Έφτασε τα 191 και πέρασε τον Δημήτρη Αγραβάνη που είχε 188.

 

 

*Με τα δύο ριμπάουντ που μάζεψε, ο Κώστας Σλούκας μπήκε στην πρώτη 15άδα της «ερυθρόλευκης» λίστας. Έφτασε τα 211 και προσπέρασε τον Κεμ Μπιρτς (209) και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη (210).

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ