21.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΓΣΠ: 46 χρόνια ζωής (pics)

Τα 46α γενέθλιά του γιορτάζει το Περιστέρι, το οποίο ιδρύθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1971 και ξεκίνησε την πορεία του -στα παρκέ- από τη Γ’ ΕΣΚΑ.

Ο «πατριάρχης» του συλλόγου Πλούταρχος Βυλλιώτης, μαζί με ακόμα 25 Περιστεριώτες(*), ίδρυσαν την ομάδα που έφθασε μέχρι και την Ευρωλίγκα και, τώρα, αγωνίζεται στην Α2 με στόχο την επάνοδό της στη Stoiximan.gr Basket League. Οι «κυανοκίτρινοι» εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν: «Η 22η Οκτωβρίου έχει καταχωρηθεί ως η γενέθλιος ημέρα του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου, της αγαπημένης μας ομάδας που σήμερα σβήνει 46 κεράκια, όσα και τα χρόνια που έχουν περάσει από το πρώτο επίσημο παιχνίδι που έδωσε η ομάδα μπάσκετ του ΓΣΠ. Σε αυτή την διαδρομή ο Σύλλογος γιγαντώθηκε και δραστηριοποιήθηκε, εκτός του μπάσκετ, τόσο στην κολύμβηση όσο και στην υδατοσφαίριση και πλέον αποτελεί το καμάρι όχι μόνο του Δήμου Περιστερίου, αλλά όλων των Δυτικών Προαστίων. Χρόνια μας πολλά λοιπόν με υγεία για όλους και πολλές επιτυχίες…».

Από το συγκρότημα των δυτικών προαστίων έδωσαν στη δημοσιότητα και το λόγο που εκφώνησε ο δημοσιογράφος Δαμιανός Παπαχατζής, γιος του αείμνηστου ιστορικού παράγοντα του ΓΣΠ Δημήτρη Παπαχατζή, κατά την παρουσίαση της ανδρικής ομάδας μπάσκετ και με αφορμή  τα γενέθλια του συλλόγου. Διαβάστε τον, κι εσείς, ΕΔΩ και δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό.
(*)Τα είκοσι έξι ιδρυτικά μέλη του ΓΣΠ: 1) Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης, 2) Τσακίρης Νικόλαος, 3) Βλάσσης Γεώργιος, 4) Βλάσης Αναστάσιος, 5) Βυλλιώτης Πλούταρχος, 6) Μουγιάκος Πέτρος, 7) Μουγιάκος Μιχαήλ, 8 ) Τζούμας Αθανάσιος, 9) Χάτσιος Μιχαήλ, 10) Γκιουζέλης Παύλος, 11) Πέππας Νικόλαος, 12) Γεράσης Αθανάσιος, 13) Ασημακόπουλος Θεοχάρης, 14) Οικονόμου Αλέξανδρος, 15) Κούβαρης Πέτρος, 16) Μάνδρος Στέφανος, 17) Κλεάνθης Αλέξανδρος, 18) Λυμπερόπουλος Δημήτριος, 19) Λόγιος Παναγιώτης, 20) Παπανδρέου Χαράλαμπος, 21) Καρατζάς Ευάγγελος, 22) Κωνσταντίνου Μάριος, 23) Καραβιάς Νικόλαος, 24) Γολεμάτης Θεόδωρος, 25) Μαντζώρος Γεώργιος, 26) Αποστολόπουλος Αθανάσιος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ