15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γράφεται ιστορία στο Κύπελλο

Τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν την Τετάρτη (12/02) την πρόκρισή τους στον τελικό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, μόνο η μία εξ αυτών έχει παίξει ξανά στο παρελθόν σε παιχνίδι τίτλου.

Η ΑΕΚ, των τεσσάρων κατακτήσεων (1981, 2000, 2001, 2018), θα αγωνιστεί στο «Στ. Βενέτης» του Αιγάλεω απέναντι στο Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο οποίος παίρνει μέρος στην Α2. Η «Ένωση» είναι το φαβορί για τη νίκη-πρόκριση στον τελικό, ο οποίος θα ακολουθήσει την Κυριακή (16/02) στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου, θα πρέπει όμως να το επιβεβαιώσει και εντός παρκέ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ζήτησε από τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλό τους, ο οποίος παίρνει μέρος για πρώτη φορά στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Δεν θα αγωνιστούν οι Κιθ Λάνγκφορντ και Νίκος Γκίκας. Οι παίκτες του Αλέξανδρου Ζαβού, από την πλευρά τους, θα παραταχθούν χωρίς άγχος με στόχο την έκπληξη.

Ο Προμηθέας Πατρών, που αγωνίζεται για πρώτη φορά στα ημιτελικά, θα τεθεί αντιμέτωπος στο «Δημήτρης Τόφαλος» με το Περιστέρι, το οποίο είχε περάσει και πέρυσι στους «4», αλλά και εν έτει 2004, στο -τότε- Φάιναλ Φορ της Λαμίας. Τόσο οι Αχαιοί όσο και το συγκρότημα των δυτικών προαστίων δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ, στην ιστορία τους, στον τελικό. Ο Μάκης Γιατράς δεν έχει να αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ ο Νίκος Παπανικολόπουλος θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του το νεοαποκτηθέντα Ντεάντρε Κέιν.

Το πρόγραμμα (12/02):
«Δ. Τόφαλος» 17.00 Προμηθέας Παρών-Περιστέρι (Καρακατσούνης, Παπαπέτρου, Σώμος) EΡΤ Sports
«Στ. Βενέτης» 20.00 Διαγόρας Δρυοπιδέων-ΑΕΚ (Μάνος, Παφίλης, Ζαχαρής) EΡΤ Sports



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ