27.1 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Γράφει ιστορία στην ACB ο Μαρτίν (pics)

Ο Αντόνιο Μαρτίν είναι ο νέος πρόεδρος της ACB, παίρνοντας τη… σκυτάλη από το Φρανσίσκο Ρόκα. Πρόκειται για τον έβδομο ισχυρό άνδρα στην ιστορία της λίγκας και τον πρώτο που στο παρελθόν έπαιξε επαγγελματικά μπάσκετ.

Ο 52άχρονος παλαίμαχος σέντερ αγωνίστηκε στο ισπανικό πρωτάθλημα από το 1982 έως το 1995, για ένα χρόνο στην Εστουδιάντες και τα υπόλοιπα στη Ρεάλ Μαδρίτης, και κατέκτησε -μεταξύ άλλων- πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ισπανίας, μία Ευρωλίγκα, τρεις τίτλους στο Κύπελλο Σαπόρτα, ένα στο Κύπελλο Κόρατς, ενώ υπήρξε και διεθνής με την Εθνική Ισπανίας, φθάνοντας μέχρι το τρίτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωμπάσκετ του 1991 στην Ιταλία.

 

Αδερφός του ήταν ο θρυλικός Φερνάντο Μαρτίν, ο πρώτος Ισπανός και μόλις δεύτερος Ευρωπαίος που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 27 ετών σε τροχαίο δυστύχημα λίγο έξω από την ισπανική πρωτεύουσα. Στη γενική συνέλευση της ACB ο Αντόνιο Μαρτίν εκλέχθηκε ομόφωνα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Γενικός διευθυντής της λίγκας είναι, από τις 26 Μαρτίου, ο Χοσέ Μιγκέλ Καγιέχα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ