31.1 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Γράφει ιστορία ο Γκασόλ

Μετά το 1992, όταν επιτράπηκε η συμμετοχή των επαγγελματιών του ΝΒΑ στις διεθνείς διοργανώσεις του μπάσκετ, οι ΗΠΑ παίρνουν μέρος στα Παγκόσμια πρωταθλήματα  με ομάδες που απαρτίζονται από παίκτες του ΝΒΑ. Με εξαίρεση μόνο το 1998 λόγω του λοκ άουτ. Ταυτόχρονα, επαγγελματίες του ΝΒΑ άρχισαν σταδιακά να κάνουν την εμφάνισή τους και σε άλλες εθνικές ομάδες. 

Παρ' όλα αυτά ο Μαρκ Γκασόλ ετοιμάζεται να κάνει την Κυριακή κάτι που μόνο άλλη μία φορά έχει γίνει σε αυτά τα 27 χρόνια και τα έξι παγκόσμια πρωταθλήματα που έχουν μεσολαβήσει. Να κερδίσει την ίδια χρονιά τον τίτλο στο ΝΒΑ και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Να γίνει δηλαδή παγκόσμιος πρωταθλητής και με τη βούλα, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Αμερική αποκαλούν τις ομάδες που κερδίζουν τον τίτλο στο ΝΒΑ "παγκόσμιες πρωταθλήτριες".

O Γκασόλ πήρε πριν από λίγους μήνες το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ με τους Τορόντο Ραπτορς και ετοιμάζεται να κερδίσει και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας μετέχοντας με την Ισπανία στον τελικό της Κυριακής με την Αργεντινή. Ο μόνος άλλος παίκτης που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο είναι ο Λαμάρ Όντομ, ο οποίος το 2010 είχε κερδίσει το πρωτάθλημα με τους Λέικερς και λίγο αργότερα αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο της Τουρκίας.

Ενώ υπάρχουν αρκετοί παίκτες που έχουν κερδίσει τίτλο στο ΝΒΑ και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάποια στιγμή στην καριέρα τους, μόνον ο Όντομ έχει κερδίσει και τα δύο το ίδιο καλοκαίρι. Και τώρα πάει να του κλέψει τη δόξα ο Μαρκ Γκασόλ...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ