21.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Γράφει ιστορία ο Γιόκιτς (vid)

Στην τέταρτη χρονιά του στους Ντένβερ Νάγκετς ο Νίκολα Γιόκιτς παίρνει μέρος για πρώτη φορά στα πλέι οφ του ΝΒΑ και… σαρώνει ό,τι βρίσκει στο διάβα του.

Ο 24χρονος σέντερ βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, κάτι που φαίνεται και μέσω της στατιστικής του. Έχει μέχρι στιγμής, σε οκτώ παιχνίδια, κατά μέσο όρο 24,9π., 11,8 ριμπάουντ, 8,8 ασίστ, 1,5 κλεψίματα και 0,9 κοψίματα, καθώς και 36.5 βαθμούς στην αξιολόγηση, αριθμοί ανεβασμένοι εν συγκρίσει με την κανονική περίοδο (20,1π., 10,8 ριμπάουντ, 7,3 ασίστ και 1,4 κλεψίματα σε ογδόντα παιχνίδια).

Παράλληλα, με τους 37π. που έβαλε στο «Pepsi Center» στον πρώτο αγώνα κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, για τα ημιτελικά της Δύσης, έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία των «σβόλων» με τουλάχιστον 35π. σε ένα ματς πλέι οφ, μετά τους Καρμέλο Άντονι, Άλεξ Ίνγκλις και Ντέιβιντ Τόμπσον.

Είναι, επίσης, ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του μετά τον Καρμέλο Άντονι σε ημιτελική αναμέτρηση (41π. το 2009) και ο τρίτος μετά τους Λεμπρόν Τζέιμς (το έκανε τρεις φορές) και Τζούλιους Έρβινγκ που είχε τέτοιες επιδόσεις (37π., εννέα ριμπάουντ, έξι ασίστ, τρία κλεψίματα και δύο κοψίματα) σε ένα ματς πλέι οφ.

https://www.youtube.com/watch?v=hspKL37L9jU



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ