20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γράβας στο Βasketa.gr: «Η Καρδίτσα είναι υγεία για το ελληνικό μπάσκετ»

Η Καρδίτσα δίνει την δική της μάχη τη φετινή σεζόν στην Α2 με στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και πρόσθεσε ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό της απέναντι στον Αμύντα χάρις στον Δημήτρη Γράβα. Ο Έλληνας φόργουορντ εξελίσσεται στο «πρόσωπο» της επαρχιακής ομάδας και αμέσως μετά την νίκη στο Κλειστό γήπεδο του Υμηττού μίλησε στο Basketa.gr για τα σημεία που έκριναν τον αγώνα, για τους ομαδικούς και προσωπικούς στόχους, για τον Κώστα Κομποδιέτα, για τον νέο υπερσύγχρονο γήπεδο της Καρδίτσας, για την άρνηση της ομάδας στην πρόσκληση της ΕΟΚ στην Α1, για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α2, για την πορεία του Προμηθέα Πάτρας αλλά και για το ενδεχόμενο να συνυπάρξει συμπαίκτης με τον Γιάννη Μπουρούση.

Τη φετινή σεζόν ανάμεσα στις ομάδες της Α2 που θα διεκδικήσουν την παρουσία τους του χρόνου στην Α1 είναι η Καρδίτσα. Η θεσσαλική ομάδα εκτός από την καλή δουλειά που κάνει εντός των τεσσάρων γραμμών στο παρκέ ξέρει να «κλέβει» τις εντυπώσεις και εκτός αγωνιστικών ρυθμών. Η άψογη οργάνωση της διοίκησης αλλά και οι εκπληκτικές εγκαταστάσεις, με το νέο γήπεδο που «στεγάζει» την ομάδα να θεωρείται ένα από τα πιο υπερσύγχρονα της χώρας, αποτελούν ένα από τα δυνατά... χαρτιά του συλλόγου ενώ όλη αυτή την προσπάθεια την έχει αγκαλιάσει και ο κόσμος της πόλης.

Όμως στο αγωνιστικό κομμάτι αυτός που έχει μαγνητίσει... τα βλέμματα με τις εμφανίσεις του στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές είναι αναμφισβήτητα ο Δημήτρης Γράβας. Ο Έλληνας φόργουορντ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και αποδεικνύεται ότι η σκληρή δουλειά έχει πιάσει... τόπο και πλέον είναι ένα από τα σημαντικά «όπλα» του Κώστα Κομποδιέτα προσφέροντας σημαντικές λύσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Άλλη μια εξαιρετική παράσταση πρόσθεσε στο ενεργητικό του για την όγδοη αγωνιστική επί του Αμύντα σημειώνοντας 19 πόντους (2/3τρ.) και 7 ριμπάουντ και οδήγησε εκ του ασφαλούς σε ακόμη μία νίκη την Καρδίτσα και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης μίλησε στο Basketa.gr εφ΄όλης της ύλης.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Γράβας στον Νίκο Τσώτα και το Basketa.gr:

Πήρατε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Αμύντα. Σας πείσμωσε η ήττα από τον Τρίτωνα στην Στρέφη?

«Σίγουρα η ήττα από τον Τρίτωνα στη Στρέφη ήταν εκτός προγράμματος, θέλαμε πάρα πολύ το σημερινό παιχνίδι. Νομίζω ότι ο  Αμύντας είναι μια σταθερή ομάδα στην κατηγορία τα τελευταία χρόνια, ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς με έξτρα κίνητρο γιατί έπρεπε να ισοφαρίσουμε οπωσδήποτε αυτή την ήττα. Δυστυχώς δεν είχαμε μαζί μας και τον Νίκο Κακλαμάνο. Αυτό μας συσπείρωσε ακόμη περισσότερο και όλοι ήμασταν πανέτοιμοι».

 

Ποια σημεία του παιχνιδιού έκριναν την αναμέτρηση?

«Σίγουρα η άμυνα. Στα εκτός έδρας παιχνίδια το παθητικό μας είναι αρκετά κακό και σήμερα κρατήσαμε τον Αμύντα στους 65 πόντους. Ήμασταν προσηλωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο και αυτό ήταν το "κλειδί". Αφού βγάλαμε την άμυνα μετά η επίθεση ήταν εύκολη υπόθεση για εμάς».

 

Αυτή η νίκη θα σας δώσει ώθηση για τη συνέχεια?

«Εννοείται πως θα μας δώσει ώθηση. Προσπαθούμε να βάλουμε στο... σακουλάκι όσες περισσότερες νίκες μπορούμε, σίγουρα θα ακουστεί κλισέ η φράση "στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό" αλλά αυτό που επιδιώκουμε πάνω απ' όλα είναι η σταθερότητα στην απόδοσή μας και η εύρεση χημείας μεταξύ των νέων παιδιών που ήρθαν στην ομάδα μαζί με εμάς τους παλαιότερους».

 

Ήσουνα ο καλύτερος παίκτης της ομάδας σου στον αγώνα με τον Αμύντα και γενικά είσαι ο πρώτος σκόρερ στην Καρδίτσα. Τι πιστεύεις έχει αλλάξει σε ατομικό επίπεδο σχετικά με την περσινή σεζόν?

«Σημαντικό ρόλο παίζει το κομμάτι της ομάδας που φέτος μου έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί με την προσωπική δουλειά που έχω ρίξει αυτό το διάστημα και το καλοκαίρι νομίζω ότι κάνουν έναν πολύ καλό συνδυασμό. Πάντα στα πλαίσια της εμπιστοσύνης και σε συνδυασμό με την πολύ καλή χημεία με τους συμπαίκτες μου μπορώ κι εγώ μέσα από αυτό να κάνω το καλύτερο δυνατό παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί την μία μέρα θα είμαι εγώ, κάποια άλλη θα είναι κάποιος συμπαίκτης μου και δόξα το θεό είμαστε όλοι υγιείς και συνεχίζουμε».

 

Πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσεις κάτι συγκεκριμένο σε ατομικό επίπεδο?

«Είναι πολλά σημεία που πρέπει να βελτιώσω και σίγουρα στα μάτια τα δικά μου πάντα θα έχω ατέλειες. Κυρίως όμως θέλω να βρω την αγωνιστική σταθερότητα και είναι αυτό που καθιερώνει κάποιον παίκτη στην κατηγορία και εκεί πρέπει να εστιάζει ο κάθε αθλητής. Αν συμβεί αυτό τότε και οι συμπαίκτες σου σε εμπιστεύονται περισσότερο και το αντίστροφο».

 

Πώς νιώθεις που διακρίνεσαι ανάμεσα σε ένα τόσο έμπειρο και ποιοτικό ρόστερ?

«Δεν το βλέπω έτσι, πραγματικά κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να κερδίσει η ομάδα μου, αν χρειαστεί να σκοράρω θα το κάνω, αν χρειαστεί να παίξω άμυνα παρομοίως. Είναι ομαδική δουλειά. Έχω το κεφάλι κάτω και υπομονή και επιμονή».

 

Στη δεύτερη σεζόν σου στην Καρδίτσα πιστεύεις βοηθάει η παρουσία του Κώστα Κομποδιέτα και ποια η γνώμη σου για την δουλειά του στην ομάδα μέχρι στιγμής?

«Με τον κόουτς είχα άψογη συνεργασία από πέρυσι κιόλας. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μου μίλησε και μου εξήγησε τι θέλει από 'μένα. Με εμπιστεύτηκε αυτός μία τον εμπιστεύτηκα εγώ δέκα και πάντα στα πλαίσια της ειλικρίνειας και του απόλυτου σεβασμού νομίζω ότι η συνεργασία μας είναι άψογη και θα συνεχίσει να γίνεται ακόμη καλύτερη στο μέλλον. Ο κόουτς πιστεύω έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης, καθώς πραγματικά "διψάει" για μπάσκετ».

 

Αυτή την στιγμή αγωνίζεστε σε ένα από τα πιο υπερσύγχρονα γήπεδα της χώρας. Πώς νιώθεις να αγωνίζεσαι σε ένα τέτοιο «στολίδι»?

«Πραγματικά είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας και γενικά για τα ελληνικά δεδομένα. Νομίζω ότι είναι κάτι το μαγικό ειδικά στις εποχές που ζούμε. Ο καθένας αξίζει να έρθει και να θαυμάσει αυτό το γήπεδο. Ο κόσμος της Καρδίτσας το στηρίζει θερμά και πιστεύω θα συνεχίσει να το κάνει. Το απολαμβάνουμε και προσπαθούμε να το κάνουμε «σπίτι» μας και το μέλλον προμηνύεται λαμπρό για την Καρδίτσα αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ».

 

Φέτος ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά σας?

«Στο νέο μας γήπεδο αλλά και γενικά ο μέσος όρος των οπαδών μας νομίζω είναι ο πρώτος σε προσέλευση στην Α2 κατηγορία. Αυτό που πρεσβεύει η πόλη της Καρδίτσας αυτή τη στιγμή πιστεύω πώς είναι υγεία για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ. Είναι άξιο σεβασμού, άξιο θαυμασμού και αντικατοπτρίζει περίφημα την δουλειά που γίνεται μέσα στις τέσσερις γραμμές».

 

Ποιος είναι ο πρωταρχικός στόχος της Καρδίτσας φέτος και αν η άνοδος είναι πιθανή?

«Η ομάδα απαρτίζεται από μια σειρά παλιών παικτών στον σύλλογο, με έμπειρους νέους παίκτες αλλά και πιο άπειρα παιδιά. Νομίζω ότι το πλάνο της διοίκησης και της ομάδας είναι η εδραίωση κάποιων παικτών στην κατηγορία και η ανάληψη ευθυνών εκ μέρους τους σε υψηλό επίπεδο μπάσκετ. Η περσινή χρονιά είναι οδηγός της φετινής σεζόν, έχουμε πάντα υψηλούς στόχους και χαμηλά το κεφάλι. Δεν ξέρω που θα καταλήξουμε στο τέλος αλλά αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα δουλέψουμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας».

 

Η άνοδος θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα φέτος μέσω της πρόσκλησης της ΕΟΚ αλλά η διοίκηση δεν τη δέχτηκε. Εσείς οι παίκτες πώς το βιώσατε αυτό αλλά και ο κόσμος της ομάδας?

«Για εμένα η απόφαση να μην δεχτούμε την πρόσκληση πιστεύω ήταν μια πολύ σωστή απόφαση. Η κατάσταση στην Α1 είναι λίγο ρευστή και όλο αυτό φόβισε ένα τέτοιο εγχείρημα. Ίσα ίσα για εμάς είδαμε ότι μπορούμε να αγγίξουμε το «όνειρο» και το ίδιο βίωσε και ο κόσμος και είδε ότι αυτή η πόλη κι η ομάδα μπορεί να βρεθεί στην Α1. Όλος αυτός ο ντόρος που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα της ομάδας περί Α1 κατηγορία ήταν θετικό και μας έκανε εμάς τους παίκτες να "διψάσουμε" και τον κόσμο ακόμη περισσότερο για διακρίσεις».

 

Πώς θα σου φαινόταν το ενδεχόμενο να έχεις στο μέλλον συμπαίκτη τον Γιάννη Μπουρούση στην Καρδίτσα?

«Όταν μιλάμε για τον Γιάννη Μπουρούση μόνο δέος μπορεί να νιώσει ο οποιοσδήποτε που θα παίξει στο πλάι του και ειδικά για εμάς τους νεότερους που δεν έχουμε πολλές εμπειρίες από υψηλό επίπεδο. Θα ήταν συγκινητικό και μακάρι να είναι γερός και να τον προλάβουμε και αναλόγως τις βλέψεις του συλλόγου αλλά και του ίδιου μακάρι να συνυπάρξουμε συμπαίκτες ή και αντίπαλοι μέσα στο παρκέ».

 

Φέτος ανάμεσα στις ομάδες της Α2 είναι και ο Ολυμπιακός. Ποια η άποψή σου για την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα και πώς περιμένεις την μεταξύ σας αναμέτρηση την 11η αγωνιστική?

«Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός και όταν βλέπεις αυτό το σήμα και αυτή τη φανέλα απέναντι σου θέλεις να νικήσεις όπως και να έχει. Ο Ολυμπιακός είναι μια ιδιαίτερη ομάδα γιατί έχει και το βάρος της φανέλας αλλά και ένα πολύ όμορφο σύνολο νέων παικτών μαζί με κάποιων έμπειρων της κατηγορίας. Είναι νωρίς ακόμη στο πρωτάθλημα και δεν ξέρω πόση διάρκεια θα έχουν τα παιδιά. Εμείς τους περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία και να παίξουμε ένα όμορφο παιχνίδι μαζί τους».

 

Έχεις αγωνιστεί με τη φανέλα του Προμηθέα από την Α1. Πώς σου φαίνεται η προσπάθεια των Πατρινών σε Ελλάδα και Ευρώπη τις δύο τελευταίες σεζόν?

«Όσοι το ζήσαμε από μέσα όλο αυτό το εγχείρημα ξέραμε πολύ καλά που θα κατέληγε. Ο κύριος Λιόλιος είναι ένας άνθρωπος ρομαντικός με ιδιαίτερη αγάπη για το άθλημα όπου αγαπάει την πόλη του και ήταν θέμα χρόνου η Πάτρα και ο Προμηθέας να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Νομίζω ότι δεν έχει φτάσει ούτε μέχρι τη μέση των μελλοντικών τους πλάνων αυτή η ομάδα. Το ταβάνι δεν το έχει φτάσει ακόμη, ο κόουτς Γιατράς κάνει μια εξαιρετική δουλειά και όλοι οι άνθρωποι που απαρτίζουν τον Προμηθέα είναι άνθρωποι με σεβασμό, αρχές και ήθος. Αυτό είναι που τους ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες».

 

Προσωπικός σου στόχος είναι η επιστροφή σου στην Α1?

«Μακάρι να είναι με την Καρδίτσα. Χρόνια σε αυτή την πόλη την πονάω και αγαπάω πολύ τους ανθρώπους της πόλης και τον κόσμο της. Πέρα από αυτό όλοι οι παίκτες έχουμε τα προσωπικά μας κίνητρα, τους προσωπικούς μας στόχους. Όμως πάνω από την Α1 και την Α2 σημασία έχει να ευχαριστιέμαι το παιχνίδι και αυτό επιδιώκω να κάνω κάθε χρονιά. Όσο το ευχαριστιέμαι τόσο πιστεύω θα ανεβαίνω. Αν σταματήσω να το ευχαριστιέμαι τότε κάτι δεν θα πηγαίνει καλά. Οπότε η Α1 δεν είναι ο πρώτος μου στόχος».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ